אבא יהיה מודאג ואומלל גם כשהילד בצבא, ויש התחממות בגזרה שבה הוא נמצא.
אבא יהיה מודאג ואומלל גם כשהילד מטייל בדרום אמריקה, ואלוהים יודע איזה שטויות הוא עושה שם.
כשאבא היה צעיר, אז אבא שלו היה מודאג ואומלל - כי הוא גם עשה לו חיים קשים.
זאת דרכו של עולם - גברים צעירים מחפשים אתגרים שמלווים לעיתים בסיכונים, ולהרבה הורים קשה לעכל שאי אפשר לשמור על ה"ילד" לנצח מתחת לחצאית של אמא.
נראה לי גם (וגם אני ממש לא פסיכולוג) שדווקא לאותם הורים שבמהלך הילדות ובגיל ההתבגרות הגזימו בשליטה על החיים של הילד מתוך חרדה לשקט הנפשי שלהם, ובכך מנעו ממנו לפתח את הכישורים הנדרשים כדי לקחת אחריות על חייו - הם גם אלה שהכי אומללים אח"כ. שליטה על הילד (לשעבר) כבר אין להם, ויכולת לסמוך על קבלת ההחלטות שלו גם אין להם.
אולי עוד 16 שנה, כשהיורש יתגייס, אני אודה שכתבתי שטויות כשהייתי צעיר. אבל בינתיים כך אני רואה את הדברים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הכוונה לא היתה כלפיך אלא לגבי כל העצות. רק אתה יכול לדעת מה יותר חשוב לך ואיך ישפיע. לאחד תלת גלגל יהיה פתרון טוב (יש לי גיס עם כזזה) ולאחר יראה כלי רצח באותה מידה. תאונות יהיו תמיד, בעיק אם תלוי בנו בבני האדם. עכשיו שאלת הסיכון איך אתה מקטין אותה, ואיזו חרדה ותגובה היא תגרום לסובבים אותך.
אצל אבא שלך יש פוסט טראומה על חבר שנהרג (ואני לא פסיכולוג) מבין אותו. וגם מבין אותך. תמצאו את האיזון . בין בכלל לא לבין MT07 יש הרבה.
החל מתלת גלגלי - 125 במסלול בטוח. אופניים חשמליות ? (שלדעתי מסוכנות יותר מאשר 125). בקיצור בהצלחה. ואם תחילט על דו"ג תתמגן ותקח קורס רכריבה מעבר לרישיון .
לשאלתך, הסוגיה היא לא כמה תלת יותר בטוח (לא הרבה אם בכלל). אלא איך אבא שלך תופס את זה.
לגבי צבא, השוואה לא טובה לדעתי.
לגבי טיול אחרי צבא- דומה, אבל לטעמי האישי יש הבדל. בהנחה ואצה ילד אחראי, על הכביש על דו"ג אתה הרבה יותר תלוי בסטטיסטיקה מאשר בטיול. ואם אתה סטלן חסר אחריות אז כן. ההורים שלך יהיו מסכנים.
אבל כאן יש מקרה ספציפי שבו יודעים בוודאות שאבא הולך למות מבפנים כל בוקר וכל ערב.
אולי קשיי שפה, אולי הטרלה כרגיל, אבל (שוב) לא הבנת את הפואנטה.
צ'מע
כאבא אני יכול לומר לך שהפחד הכי גדול שלי זה שהילדים שלי יפגעו.
זו אקסיומה שמונעת מתכונות אופי ומחוויות אישיות שלי כהורה והן בהחלט משפיעות על ההחלטות שלי שהן לא תמיד רציונאליות.
תוסיף על זה את ההכרות של ההורה עם התכונות של הילד ( לא תמיד נכונה אבל לדעתי לרוב לא רחוקה מהמציאות) ותבין למה ההורה חושש.
לגבי אופנוע אכן סיכון מיותר.
אבל כרוכב אני יודע שאם זה מקנן אצלך איפה שהוא אז שום דבר לא ימנע את זה ועדיף להתחיל בכלי קטן ולצמוח.
הייתי מנסה לשתף את אבא שלך ולמשוך אותו להצטרף אליך כפעילות אבא ובן ושיוציא גם הוא רשיון ותרכשו 2 כלים.
מי יודע אולי יגלה דברים חדשים על עצמו ובעוד אתה תישאר תקוע עם קקנוע אבא שלך ירכוש איזו מפלצת ליטר.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
זה הפחד הכי גדול שלך? לא הפחד שילד שלך לא יצליח למצוא את הדרך שלו/שלה בחיים? יש דרך אחת ויחידה לא להפגע - זה לא לקחת שום סיכום. במקרה זה גם דרך לחיים חסרי משמעות. https://www.youtube.com/watch?v=hJrEaLYacwc
לוקי. האבא היה רוכב וירד מהתחום. מסתתר באחת ההודעות.
לוקי עדיין רוכב.
פגיעה יכולה להיות פיזית נפשית רוחנית בריאותית או מנטלית.
לא רוצה שיורשי העצר יחוו שום פגיעה!
ויחד עם זאת לוקי עורך ניהול סיכונים לפי תפיסתו ויש דברים שיהיה לו קל יותר לתת ואילו אחרים שיטיל עליהם ווטו.
נ.ב
מונסטרדווטר רוצה רשיון לאופנוע
מונסטר מוכן לממן לה רשיון אחד ועליה להחליט אם זה אופנוע או רכב.
מונסטרדווטר בחרה בפיאט האדומה ( כך אומרים לא לילדה ) מסיבותיה היא.
* MONSTERDATTER שמות המשפחה הנורדים מציינים את המין ולכן MONSTERSON או MONSTERDATTER
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI