בחודש יוני נהרגו חמישה רוכבי דו-גלגלי - שניים מהם בתאונה חזיתית קשה בצפון הארץ; עד כה גידול של יותר מ-50% בהרוגים על דו-גלגלי, בשנה שהיא שנת שיא שלילי במספרי ההרוגים; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%91%d7%99%d7...2%d7%9c%d7%99/
בחודש יוני נהרגו חמישה רוכבי דו-גלגלי - שניים מהם בתאונה חזיתית קשה בצפון הארץ; עד כה גידול של יותר מ-50% בהרוגים על דו-גלגלי, בשנה שהיא שנת שיא שלילי במספרי ההרוגים; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%91%d7%99%d7...2%d7%9c%d7%99/
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שני רוכבים נהרגו אתמול:
- בלילה סביב השעה 02:30 נהרג רוכב כבן 29 ברחוב תל-חי בקריית שמונה, בסמוך לצומת המצודות. הרוכב, תושב קריית שמונה, איבד שליטה והחליק בתאונה עצמית, וכתוצאה מכך נפצע אנוש. הוא פונה לביה"ח זיו בצפת תוך פעולות החייאה, ובביה"ח נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.
- מאוחר יותר אתמול, סביב השעה 13:40, נהרג רוכב כבן 30 בכביש 7, בסמוך למחלף גדרה.
על-פי העדויות, הרוכב איבד שליטה והחליק, ואז ככל הנראה פגע בגדר ה'בטיחות'. הרוכב והאופנוע נמצאו בתעלה שלצד הדרך. כתוצאה מהפגיעה הרוכב נפצע אנושות, והוא פונה לביה"ח אסותא באשדוד תוך פעולות החייאה, אך שם נקבע מותו.
זהו הרוכב השלישי שנהרג בחודש יולי, וה-52 מתחילת 2021. לשם השוואה, בתקופה המקבילה ב-2020 נהרגו 32 רוכבים, כלומר ב-2021 יש עלייה של כ-63% במספר ההרוגים ביחס לשנה שעברה - שהייתה בעצמה שנת שיא שלילי במספרי הרוכבים שנהרגו על כבישי ישראל.
https://www.ynet.co.il/news/article/...ent=Article%25
רוכב כבן 30 , בתל אביב , בתאונה עם טרקטור
צומת גשר רמת שרת, חזית צד אופנוע-רכב, הרוג. מישהו עבר באדום.
פסיכי לגמרי !!!
היום נכנסתי לפחית לעבור את הכרך הסואן. השארתי את האופנוע בבית לישון.
מפחיד ממש מה שקורה על הכבישים פה.
כל יום משפחה נהרסת. כל יום מישהו לא חוזר הבייתה.
מקרה שקרה בסופש.
בשבת יצאתי לרכב באיזור נס הרים. בסיבובים עקפתי טסלה לבנה (בלי מאמץ) ולא ראיתי אותו יותר במראות. (או כל אחד אחר)
יצאנו מהכביש ליד הכיכר אני במהירות המותרת (נגמר הכיף של הסיבובים). ביציאה לכביש המהיר אותה טסלה חותכת אותי בפראות. יש שיבוש בכביש שמקפיץ את הרכב 30-40 ס"מ באוויר, הרכב מאבד שליטה לשניה-שניים (ברכב 4 נוסעים). התפללתי לשלומם כשהרכב ריחף כי עמוד תאורה היה ממש קרוב לאיזור.למזלם יצאו במזל גדול מהסיטואציה.והנהג הצליח להשתלט על הרכב. ואז נתן עוד גז להעלם מהמקום.
מקרה נוסף שקרה רק השבוע. אני נוסע ברכב עם העגלה חוזר מסיבוב בשטח, השעה 14:00 יום שישי ,איזור אלעד. הרכב על קרוז קונרול 100 קמ"ש בנתיב הימני (הכביש ריק).
יש בדיוק עליה לפני ירידה ומחלף. רנו לוגאן מלאה בילדים נוסע במהירות 0 כדי להבין אם הוא פיספס את היציאה או לא. אני מגיע על 100 קמ"ש ופתאום (שוב יש עליה ,ירידה,מחלף) הרכב הזה עומד לי במהירות 0.. אני עוד שניה נכנס בו. למזלי ולמזלו הגדול הכביש היה ריק, הצלחתי לישבור שמאלה הנגרר יוצא משליטה ובקושי חזרתי לשליטה...
הייתי הופך משפחה שלמה לפיתה... ממש רעדו לי היידים. צפרתי בכל הכוח לא הורדתי את היד מהצופר במשך דקה.
אנשים לא מבינים את הכביש.
אנשים לא מצייתים לתמרורים
אנשים אלימים
קשה פה...
תשמרו על עצמיכם יש משוגעים לרוב על הכבישים.
זה כלום. ביום שישי האחרון איזה אחד נסע עם עגלה בכביש במהירות גבוהה מהמהירות הנדרשת וכמעט עשה תאונה כי היה מכשול על הכביש.
יודע שהתגובה שלי מוגזמת, חצופה ומתנשאת, אבל אם אתה לא מבין איפה היית לא בסדר במקרה של המטומטם עם הלוגאן, אז אתה צריך לעשות חושבים.
צודק לפי החוק היבש, מבחינה חוקית אפשר גם לסוע על הנתיב הימני בכביש-6 או כל כביש מהיר על 1~2 קמ"ש גם (כל עוד אתה לא נוהג על רכב שבהגדרה הוא רכב איטי ברישיון), וכל מי שיכנס בך מאחורה אשם שלא שמר מרחק.. אבל, מה עם לנהוג חכם?, אתה יודע שאתה ממש לאט בכביש מרכזי/ראשי, למה לא לשים 4 איתותים כדי להזהיר את כולם מסביב שאתה איטי בצורה קיצונית?
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
לרגע לא רמזתי שנהג הלוגן הוא לא מטומטם גמור. (בעצם אפילו רשמתי את זה).
אם כי מפתיע שהוא לא נהג כמקובל בישראל-
רואה שפיספס פניה->ברקס חירום בכל הכוח->סטיה עם כל ההגה להספיק לרדת או, לחילופין, רברס של מאה מטר....
לא זאת הנקודה, והחוק היבש באמת לא מעניין במקרה הזה. העניין הוא שאתה צריך לנהוג במהירות בה אתה יכול להגיב לפחות למה שבשדה הראיה שלך, ולהתחשב באיזה כלי אתה נוהג.
עליה מחלף ירידה מייד אחרי אין שדה ראיה. קרסט מה שנקרא באנגלית. לא יכולתי לראות אותו עד שהייתי ממש קרוב. לרכב יש בלימה אוטונומית וגם הוא לא הספיק להגיב (שמירת מרחק בקרוז קונטרול). לא היה שדה ראיה בכלל.
אם הייתי רואה אותו 500 מטר קדימה לא הייתי מספר את הסיפור. (כביש ריק).
ברור שלפי החוק היבש כנראה אני הייתי אשם. (עו״ד טוב היה מוציא אותי). אבל עזוב אשם התוצאה הייתה נוראית.
אין צודק על הכביש. יש את מי שחוזר הבייתה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
רוכב אופנוע בן 17 נהרג ורוכב נוסף נפצע באורח קשה בתאונה עצמית בכביש 784, בין כרמיאל לשורשים. מהמשטרה נמסר כי שני הרוכבים שהיו על גבי האופנוע עפו לתעלה לצד הכביש. עוד נמסר כי מותו של בן ה-17 נקבע במקום והפצוע פונה במסוק לבית החולים רמב"ם בחיפה. בוחני תאונות דרכים חוקרים את נסיבות התאונה. (ynet)
ומי שחוזר הביתה הוא זה שמבין שכרגע הוא נוהג ברכב בעייתי ומאט מאוד בכל מקום בו שדה הראיה לא פנוי.
עכשיו, למה התגובה ההיא שלי היא חצופה ומתנשאת? כי כמו כולנו, גם אני לא צדיק (וכמות הקילומטרים שיש לי עם כל מיני ומשאיות במשקל עודף או נגררים כבדים היא לא קטנה בכלל). גם אני לא תמיד מתאים את המהירות לדרך. אבל כשיש לי כמעט ו... אני יודע טוב מאוד להצביע קודם כל על הכשלים שלי.
יקירי זו הסיטואציה. לא יכולתי לראות את הרכב.
אני באתי מעליה של הכביש לירידה. אי אפשר לראות מה מעבר לעליה בכביש. כביש 4-5 נתיבים (כולל של המחלף). שישי צהריים אזור אלעד כביש ריק.
איזה נתיב אני צריך להיות בו עם הנגרר ? חשבתי שעדיף בימין.
מצורף סירטון לאקשור אבל שמסביר מה זה קרסט.
בסוף העליה (איפה שהרכב עף). שם גיליתי שיש מישהו שזוחל אולי על 3 קמש בימני. ואני ב 100 עם קרוז קונטרול אדפטיבי שמוגדר על שמירת מרחק מקסימלית. כמה קיללתי.
https://youtu.be/_6Ayl06uovw
אתמול | 23:34
רוכב אופנוע החליק על הכביש ליד נהריה, מצבו קשה
רוכב אופנוע כבן 40 נפצע באורח קשה לאחר שהחליק בצומת כברי. צוות מד"א פינה אותו למרכז הרפואי לגליל בנהריה. נמסר כי הוא סובל מחבלת ראש.