לא יודע כמה הלינקים כאן שונים מאלו של dr650, או xt. אבל דווקא אפשרי ביותר באמצעים ביתיים. אאל"ט בדיאר השתמשתי במוט הברגה עם אומים ושייבות גדולים כדי להכניס למקום (למייסבי גלגל) וכמובן מלחציים(ללינקים). ההוצאה בדפיקות עם דורן ארוך מצד שני כי לא היה לי חולץ פנימי.
לפני:
אחרי:
![]()
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
נשבעתי בעבר שאף פעם בחיים אני לא מגיע לתל אביב אחרי אפריל ולפני דצמבר, עשרות שנים עמדתי בשבועה הזאת.
והיום שברתי אותה, הייתי בחולון במרחק יריקה והחלטתי לסיים את פרק המושב הקרוע, לפי הוויז 8 דקות הפרידו ביני
לבין הרפדייה של ששון, אז רכבתי כמו שאני רוכב תמיד נעלים גבוהות מעיל כפפות בחום של ת"א...למות!
השארתי את המושב בקרוע אצלו ויצאתי להסתובב, מבוכנות לסוכנות קצת מים קרים הרבה מזגן אחרי שעה וחצי זה היה מוכן.
נפרדתי מששון ומ-500 ש"ח ויש אתה זה:
עוד צעד קדימה.
תתחדש. אין יום שאני לא מתגעגע לת'אמפרים האלו ולחופש שהם נותנים. כמעט כל דרך הביתה מהעבודה היתה מסתיימת על איזו גבעה עם נוף.
בציור השבועי לילד היו כותבים כמה הבדלים יש בין התמונות.
אני מצאתי חמישה.
סתאאם תתחדש, תהנה, ותרבה בתמונות מהשיפוץ ותכתוב הרבה.
המושב נראה דנדש.
אחלה עבודה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
קראתי אתמול כתבה באנגלית על מנועי רוטקס ספציפית על המודל 2000 שזו השנה הראשונה שקיבל הזרקת דלק, הכתבה נעשתה בשנת 2009 ודיברה על חלוקת השנים לפי השינוים במנועים ונקודות החולשה בכל שנה, בשנת 2000 חזר ייצור האופנוע והמנוע לאירופה והכתבים שהתבססו על הביקורות של הבעלים והמוסכים המטפלים ציינו שאת המנועים האלה ואני מצטט "קשה להרוג יותר מג'וק", בקונספט של המנועים של האופנועים הבינונים בשנתונים הנ"ל, מנוע הרוטקס נחשב לאחד מהמנועים האמינים והמוצלחים, כולל גם פשטות טיפול ואחזקה וצריכת דלק טובה. המעניין שלאחר שהוסיפו מצת נוסף לראש המנוע הפך כל כך מוצלח שהוא מורכב בהמון טרקטורונים ששווקו בתקופה ההיא מה שבעלי האופנועים ידעו לנצל במחירים נוחים של חלפים ושפע של מקורות. יהיה מעניין.
קצת מידע משיטוט באינטרנט...
עד למודל 2003, הייתה לכלים הנ"ל בעיה במזלג הקדמי - נקודת החיבור של ציר הגלגל לטלסקופ חלשה מדי, מה שגרם לעיתים להיווצרות סדקים ואף לשבירה של הבולם בנקודה זו.
משאבת המים מתבלה עם הזמן, וכך גם גלגלי השיניים (פלסטיק) שמניעים אותה.
חוץ מזה - כדאי לבדוק חופשים בזרוע/לינק/גלגלים/היגוי, למדוד טעינה (אם היא נמוכה - החשוד הראשון הוא מיישר הזרם), לבדוק נזילות שמן מהמנוע, ובריחת גזים ממערכת הפליטה.
המנוע באמת אמין מאוד - מה שאומר שכל עוד האופנוע שמור ולא נקרע, הוא טוב לעוד עשרות אלפי קילומטרים.
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 10-08-2021 בשעה 08:06.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
להערכתי החשיפה המשמעותית לה זכה בקרב בעלי האופנועים עלתה לו קצת לראש, הוא נחמד הוא זריז אבל...
המחיר כבר פחות עממי, לדבריו מחיר חומרי הגלם והמשלוחים עלו אחרי הקורונה.
וגם העבודה יפה אבל לא מושלמת.
בדיעבד במחיר הזה אולי היה עדיף כבר מושב יותר מועצב ומוקפד.
בתמונה שימו לב לתפר האחורי של המושב:
![]()
התפר נראה זוועה, יש לי קצת נסיון עם מושבים ועשיתי לבד כמה עבודות ובעזרת הבת שלי התוצאה הייתה טובה יותר
לפי מה שראיתי באינטרנט למריו באום יש עבודות יפות