תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: Rc200 40 אלף קילומטר שנת 2017

צפייה משולבת

Rc200 40 אלף קילומטר שנת 2017

מאז הטיפול האחרון המאוורר של הרדיאטור הפסיק לעבוד כל פעם שהמנוע מתחמם לי.. ככה שהטמפרטורה ממשיכה לעלות ואני נאלץ לכבות את המנוע על דעת עצמי ולחכות בצד שיתקרר ולהמשיך בנסיעה..
    ושמתי לב שכל פעם שהטמפרטורה מגיעה לנקודה שבה המאוורר היה מתחיל לפעול, אז במקום זה הטורים עולים לבד לטורים גבוהים יותר ויש רעש מוזר מהמנוע.. זה הולך ובא כל פעם שהמנוע מתחמם קצת לפני הגבול
    מה יכולה להיות הסיבה? בדקתי את הפיוז של הרדיאטור עם מכשיר שבודק מתח והוא תקין.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי almog1998002 צפיה בהודעה
    מאז הטיפול האחרון המאוורר של הרדיאטור הפסיק לעבוד כל פעם שהמנוע מתחמם לי.. ככה שהטמפרטורה ממשיכה לעלות ואני נאלץ לכבות את המנוע על דעת עצמי ולחכות בצד שיתקרר ולהמשיך בנסיעה..
    ושמתי לב שכל פעם שהטמפרטורה מגיעה לנקודה שבה המאוורר היה מתחיל לפעול, אז במקום זה הטורים עולים לבד לטורים גבוהים יותר ויש רעש מוזר מהמנוע.. זה הולך ובא כל פעם שהמנוע מתחמם קצת לפני הגבול
    מה יכולה להיות הסיבה? בדקתי את הפיוז של הרדיאטור עם מכשיר שבודק מתח והוא תקין.
    סביר להניח שהסל"ד עולה כי המנוע מתחמם מעבר למתוכנן, והתערובת הופכת להיות עשירה מדי.
    אם המאוורר הפסיק לעבוד אחרי הטיפול - תתחיל מלחפש איפה שנגעת. אולי הפיוז (של המאוורר, אין "פיוז של רדיאטור" באופנוע כי רדיאטור הוא לא מכשיר חשמלי). תבדוק את החיווט - אולי בפירוק/הרכבה של הטנק משכת קונקטור החוצה, או מחצת אחד מהחוטים כשהתקנת את הטנק.
    עוד אפשרות - משהו שמונע מהוונטה פיזית להסתובב (למשל - בורג שנפל לתוכה).
    בדיקה נוספת שאתה יכול לעשות - לתת מקור מתח (חיבור ישיר מהמצבר) ולראות האם הוונטה עצמה נדלקת או שהיא שרופה.
    במידה והחלפת נוזל קירור - תוודא שאין פקקי אוויר במערכת. אחרת החיישן שמדליק את הוונטה לא יעבוד תקין.

מיותר לציין שבזה שאתה ממשיך לנסוע ככה, אתה מסתכן בהתחממות יתר על כל ההשלכות - פריצת אטם ראש, תפיסת רינגים ועד לתפיסת הבוכנה בצילינדר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

כן הלכתי למוסך והמוסכניק ניסע להפעיל את המאוורר ישירות ממצבר שהיה לו שם וזה לא עבד והוא בדק וראה ששום דבר פיזי לא מונע מהמאוורר לא לזוז והוא גם הזיז את המאוורר עם היד אז הוא הניח שהמאוורר הלך פשוט בגלל הקילומטראז הגבוה שיש לי. בכל מקרה החליפו לי מאוורר והוא תקין עכשיו

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי almog1998002 צפיה בהודעה
    כן הלכתי למוסך והמוסכניק ניסע להפעיל את המאוורר ישירות ממצבר שהיה לו שם וזה לא עבד והוא בדק וראה ששום דבר פיזי לא מונע מהמאוורר לא לזוז והוא גם הזיז את המאוורר עם היד אז הוא הניח שהמאוורר הלך פשוט בגלל הקילומטראז הגבוה שיש לי. בכל מקרה החליפו לי מאוורר והוא תקין עכשיו
    שמח שהבעיה הסתדרה.
    40 אלף ק"מ בתור "קילומטראז' גבוה"... אין לי מילים.
    מה אגיד על האופנוע שלי, שנמצא ב-135 אלף?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    בדרך כלל המאוורר מקבל פקודה מהמחשב ניהול מנוע.
    המחשב ניהול מנוע מפעיל ממסר שאליו מחובר המאוורר.
    דבר ראשון שכדאי לבדוק זה אם המחבר של המאורר מחובר ותקין ושהמאוורר תקין כשאתה מחבר אותו למקור מתח של 12V הוא אמור להסתובב.
    אם כל אלה תקינים צריך לבדוק את הממסר, הממסר יושב בקופסאת פיוזים בדרך כלל תחת הכיתוב FAN.
    לפעמים המאוורר מחובר למצבר דרך מפסק טרמי (סוגר מעגל בטמפ' מסוימת) - במערכות כאלה אין פקודה מהמחשב ניהול.