תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: חויית שירות מוסך מיסטר מוטו י-ם וגם השגחה פרטית נפלאה

תצוגה בשכבות

Junior Member

חויית שירות מוסך מיסטר מוטו י-ם וגם השגחה פרטית נפלאה

אזכיר שהעלתי פה לא מעט פוסטים לגבי קניה של קטנוע לצורכי עבודה בסכום זעום של כמה אלפים בודדים.
    לאחר דין ודברים עם חברי הפורום פה הוחלט לקנות קטנוע 125 סמק עקב הרשיון.

*אל תגיד איזה עולם קטן, תגיד איזה גדול הקב"ה

תוך כדי חיפושים וענייני עבודה אני מתקשר לאדם שחייב לי כסף כבר תקופה ארוכה, משהו באיזור האלפיים שקל - להזכיר לו שלא שכחתי אותו ו...מה קורה?!
    "חכה רגע אני יעצוב בצד אני לא שומע כלום" הוא אומר לי.
    "מה קנית אופנוע?" אני שואל
    "סתם קטנוע טרנטה"
    "איזה קטנוע" אני שואל
    "ג'ידינק שבור"
    "כמה שבור" שאלתי
    "עזוב שבור מת לא בשבילך"
    אני עונה לו "תקשיב אני בדיוק מחפש משהו להתנייד איתו"
    "עזוב הוא לא שווה גרוש, קח אותו מחק את החוב שלום על ישראל. רוצה??" הוא עונה
    עניתי: "וואלה בוא נראה על מה מדובר"

לקראת ערב נפגשנו, הוא הגיע עם הקטנוע ואני הגעתי עם חבר שדי מבין בקטנועים (לא עבד במוסך אבל בילה בהם לא מעט בשנות חייו וגם עם הזמן למד לטפל בעצמו טיפולים שגרתיים).
    מולי מגיע קטנוע מלא בשריטות, פלסטיקה מפורקת, אין הסטוריה של טיפולים אין כלום
    אמרתי "עזוב נו בחייאת נחכה לך עוד שנתיים עם החוב הזה עדיף מה זה החיה הזאת"
    הוא עונה לי "אמרתי לך לא שווה גרוש, אבל וואלה נוסע טוב זה הכי חשוב"
    ואז חבר שלי אומר לי "חכה רגע, תקשיב זה 2017 נסע 22k המנוע נשמע טוב בוא נעשה סיבוב נראה טוב"
    "תפאדל" עניתי.
    אחרי בדיקה שהחבר עשה לאותו קטנוע מוזנח מסתבר שמכנית המצב שלו לא רע בכלל.
    אומר לי החבר היקר: "וואלה בשביל מה שהוא חייב לך פלוס הזמן שהוא חייב לך את הסכום פלוס הזמן שעוד תצטרך לחכות עד שהתפרן יתארגן על כסף בשבילך נראה לי שווה, אני הייתי הולך על זה"
    אמרתי לו "אבל זה השקעה מה"
    ענה החבר: "כמה כבר השקעה יכולה להיות אלפיים שלוש? אתה יוצא עם קטנוע חדש מה אכפת לך שווה לך גם ככה אתה מחפש לקנות כלי ב6 ותצטרך לעשות לו יישור קו מה יש לך להפסיד"
    אמרתי ריבונו של עולם לא סתם אנחנו עומדים פה כולנו כרגע עם קטנוע שאני מקבל על חשבון חוב מת בדיוק בזמן שאני מחפש קטנוע.
    עוד פרק תהילים אחד, ופתחנו אפליקציה ועשינו העברת בעלות.

היום הגעתי למיסטר מוטו בירושלים, ראו את הקטנוע הבחורים שעובדים ואחר כך הגיע יוסי (הבעלים של המוסך) להסתכל על הקטנוע.
    "כן מה יש לנו?" אומר לי יוסי
    "תקשיב קיבלתי את הקטנוע ממישהו במקום חוב שהיה חייב תקופה, אני רוצה לעשות טיפול גדול ולראות מה מצבו" עניתי
    אמר לי יוסי "כמה הקטנוע נסע?"
    אמרתי לו 22K
    אומר לי תקשיב ב24 הוא צריך לעבור טיפול גדול
    אמרתי לו שבדיוק בשביל זה באתי במקום לעשות ב24 אני אעשה עכשיו ביחד עם היישור קו. אמר לי מצויין.
    "בוא נראה אם יש לו היסטוריה משהו על העבר שלו"
    בדיקה במחשב - וכלום.
    "תקשיב, העלות של טיפול גדול היא כך וכך", "זה כולל רצועה?" שאלתי. "נעלה על הליפט ונראה מה מצבה"
    נתתי אוקיי והתחילו טיפול.
    אומר - האווירה במוסך ממש נחמדה. לא אווירה של שוק ולא אווירה של שכונה כמו שאני מכיר מוסכים, לא אווירה שרוצים לקרוע אותך ולא אווירה שרוצים לדפוק אותך.
    להפך, הרגשה ממש טובה הרגשה של עבודה מקצועית, העובדים אוהבים לעבוד שם - מרגישים את זה. בתור אחד שמכיר עסקים אם העובדים אוהבים לעבוד במקום עבודה הזה סימן שיש סיבה טובה לכך. המקום נקי ואסטטי מה שמשרה גם כן רוגע ושלווה.
    כל הבחורים של המוסך סוג של לקחו את הקטנוע טרנטה הזה לסוג של "פרוייקט" בלי קשר לטיפול. \האחד הבריג את הפלסטיקה עד כמה שאפשר. השני שימן את מה שאפשר (בלי קשר לטיפול). השלישי תמיד חייך והרים את המורל והרגיע אותי הרבה (לא ידעתי עד כמה אני צריך להכין כיס עמוק)
    הבחור שעשה לי את הטיפול הוריד את הקטנוע מהליפט
    יוסי בא לבדוק עלה על הקטנוע התחיל נסיעה, אחרי פחות מחצי דקה חוזר.
    "בוא רגע" הוא אומר לי (פה פחדתי)
    תסובב את הקידון, אני אומר לו נו.. אומר לי עכשיו תסובב בקטנוע הזה, אני אומר לו "וואי איך ככה רך בקטנוע השני?"
    הוא אומר לי "המיסבי היגוי שלך גמורים"
    "גמורים גמורים.. כמה זה עולה?"
    הוא אומר לי "העלות של המיסבים עצמם היא לא בשמים, הבעיה זה שיש פה עבודה. צריך לפרק את כל החלק של ההיגוי של הקטנוע"
    "נו מה אני יכול לעשות בכבוד תתחיל" אמרתי
    הקטנוע עלה שוב על הליפט והתחילו עליו עבודה, וואחד עבודה. לי מהצד היה נראה שפירקו את כל הפרונט של הקטנוע. הוציאו את כל הקידון והמוט שהגלגל מתחבר עליו וכל העבודה שיש שם, הבחור שעבד על הקטנוע נתן הצגה משהו רציני ביותר.
    ברוך ה' אחרי בערך שעה עבודה סיימנו עם המיסבים (לא לפני שהבחור גם סידר את הכנף ששבורה והיתה יושבת על הגלגל עצמו)
    יוסי עולה סיבוב לבדוק את הקטנוע.
    פחות מחצי דקה חוזר וישר לליפט
    "אללא יסתור מה עכשיו?" אמרתי לעצמי
    "כלום כלום" הוא צוחק - שתי מילים עם הבחורים שלו והם מחזקים לי כל מיני ברגים שקשורים לאוויר שנכנס למנוע (אין לי מושג מזה את האמת אבל אזכיר, לא חושב שדוחפים לי דברים ומנסים לדפוק אותי. אני בעיניים עצומות)
    על הדרך לפני שהקטנוע ירד מהליפט ביקשתי מהבחור שעבד לי עליו אם הוא יכול להחליף לי נורה אחורית ששרופה (אני מקווה שהיא שרופה וזה לא איזה בעיית חשמל עכשיו).
    מיד פתח את האמבטיה, הוציא את המצבר (gdink מה נעשה) ניתק מה שניתק והחליף נורה.
    כשהוא בא להחזיר את האמבטיה אני שומע אותו צועק "מה זה יוסי יש פה איזה בריחת דלק"
    אני: "די נו"
    "בוא בוא תראה" קורא לי הבחור
    אני בא הוא מראה לי את הצינור של הדלק, כשהוא לוחץ עליו נשפך דלק מהחיבור של הצינור.
    "הבאנד גמור אבל בסדר זה שטויות נחליף הכל טוב"
    החליף באנד.
    בא לסגור את האמבטיה
    צועק לו יוסי מהצד "התושבת"
    השתנה לי הפרצוף
    הבחור מסתכל עלי ושוב פעם קורא לי "בוא בוא תראה"
    אני מסתכל
    "תראה את הגומיה של התושבת"
    אני רואה משהו שנראה כמו גומיה לשעבר וכל התושבת משוחררת.
    מיד הבחור הביא גומיה חדשה והחליף
    סגר את האמבטיה
    קרא ליוסי לנסיעת מבחן
    בינתיים עד שיוסי הגיע הבחור העבר ספריי WD על כל ציר שקיים בקטנוע, העביר לחץ אוויר איפה שרק אפשר.
    יוסי הגיע, עולה על הקטנוע הפעם ליותר מחצי דקה. כשהוא חוזר הפעם הוא מחנה אותו בחוץ.
    בשעה טובה ומוצלחת הפרוייקט נגמר לא לפני שיוסי נתן לי תדרוך "אני לא מכיר את הקטנוע, תגיע לפה עוד 1K נעשה ביקורת נראה שהכל תקין - זה ללא עלות. טיפול הבא בעוד 4K." ועוד נתן לי רקע על הקטנוע ממה צריך להזהר וכל מיני טיפים שאחד כמוני בלי רקע בקטנועים צריך לדעת.

אז מה היה לנו:
    שמן מנוע
    שמן גיר
    פלג
    פילטר אוויר
    פילטר שמן
    רצועת הנעה
    משולשים
    רולים
    מגן אבק
    מיסב היגוי עליון
    מיסב היגוי תחתון
    גומי למתלה מנוע
    נורה

לא יודע אם מותר לי לכתוב את המחיר המנהלים יאשרו ואפרסם.

לסיכום אמליץ בחום על מוסך מיסטר מוטו ברחוב התעשיה 5 ירושלים
    מקצועיים, נקיים, נחמדים, אמינים. אין מילים.
    נערך לאחרונה על ידי Yaronb87; 09-08-2021 בשעה 19:36.