בהמשך לפוסט הקודם ז"ל על ההתרשמות הראשונית שלי מהזירו, אחרי 12k ארחיב קצת יותר.
האופנוע משמש אותי לנסיעה יומיומית של 150 ק"מ, 75 לכל צד (לא כולל הנסיעה המפוקפקת לים המלח)
בדר"כ, אני מגיע עם 35-40 אחוזים בסוללה ואז לוקח 5-6 שעות עד לטעינה מלאה.
אין חימום מנוע בבוקר, אין בדיקת שמן, ואפילו הרצה לא צריך לעשות!
האופנוע עצמו פשוט מעולה, אין בו שום פשרות והוא לא נופל בכלום מכל אופנוע אחר שהיה לי.
כמו שציינתי בעבר, האופנוע ממש קטן וצר, מאוד מזכיר לי את הדוקאטי 696, רק הרבה יותר נוח.
לאחר המעבר מתפלצות כבדות כמו הואראדרו וה fjr, אני עובר בין הרכבים בצורה הרבה יותר נוחה.
בבינעירוני, הוא פותח בקצב מטורף (3.3 שניות למאה) עד 165 קמ"ש, שם הוא נעצר.
ב 150 הוא מרגיש ממש טוב (עם משקף) ורק חום המנוע מאלץ לרדת ל 140 (ארחיב על זה בהמשך)
בעיר הנסיעה היא מופלאה, אין את גלי החום שנפלטים מהמנוע, האופנוע קל מאוד ועובר בכל חור.
גם צריכת החשמל בעיר היא כמעט אפסית.
הבלמים סבירים, כבר ראיתי טובים יותר אבל גם גרועים מהם, אולי במודל 2016 הם יוסיפו עוד דיסק מקדימה, אינשאללה.
אם רוצים כלל אצבע לצריכת החשמל, בפולגז, הוא לוקח 1:1 (אחוז לק"מ), ב 90 קמ"ש במישור 1:1.5 ובעיר 1:2.5
כלומר, אם קורה לכם שמישהו נתקל בכבל החשמל והוא נשלף מאופנוע אחרי שעתיים של טעינה ואתם באים לאופנוע בסוף היום וחושכות עיניכם
כי הוא טעון רק 60%, אל תדאגו, מעבירים את האופנוע למצב eco שמגביל אותו בפתיחות ובמהירות הסופית ומגיעים הביתה.
הרבה פחות כיף, אבל אפשרי לחלוטין.
בנוסף, אם מתגלגלים איתו על 30 קמ"ש, הוא יכול לעבור כמעט 5 ק"מ גם אם הצג מראה 0, אני מכיר אישית אידיוט אחד שבדק את זה כבר פעמיים...
חסרון יחיד שאני מוצא בו הוא ההתחממות של המנוע במהירויות גבוהות.
זה לא משהו קריטי, אבל לפעמים קופיקו רוצה לרכב רצוף על 150 קמ"ש ובגלל שהמנוע מתחמם, אחרי 3-4 דקות
הוא מוריד אותך ל 140, קצת מעצבן אבל עוזר לשמור על הרשיון.
כנ"ל, אם אתה רוצה לתת לטיערס בראש ומרביץ כמה פתיחות חזקות ברמזורים, אחרי 3-4 פתיחות כאלו חום המנוע יאלץ אותך
לפתוח קצת יותר חלש, קצת קטנוני אבל הטיערס עוקף, יימח שמו!
ועכשיו לקטע הכי טוב... העלויות:
טיפול 6000 = 200 שקלים
טיפול 12,000 = 160 שקלים.
"דלק" לחודש (הערכה) = 120 שקלים (42 טעינות של 6kw בעלות 0.5 ש"ח ל kw)
ביטוח לשנה (חובה + ג) = 2800 ש"ח (50 סמ"ק, חחחח...)
סה"כ לתקופה = 2130 (אפשר להפחית 300, כי חצי מהחשמל משלם מקום העבודה)
סתם לצורך השוואה, בואראדרו, 12k היה עולה 6000 שקלים יותר (1300 טיפולים, 4600 דלק, 2300 ביטוח ל 5 חודשים)
בנוסף, האופנוע מוכר 100% למס, ורק החסכון של שווי למס שווה לי 10 אלף שקלים בשנה.
לאחרונה חברת זירו העולמית הורידה את מחירי דגמי 2015 ב 12 אחוז, כנראה כדי לחסל מלאים לקראת 2016.
אני מניח שגם היבואן המקומי יוריד מחירים בהתאם.
בעקבות תקלה אידיוטית שנגרמה בהתקנה לא נכונה כלשהי (לא אפרט כדי לא לפגוע חלילה) נזקקתי גם לשירות של היבואן כי היה
צורך בהחלפת כרטיס וקיבלתי שירות מצוין.
למי שדואג על ירידת נצילות הסוללה, היצרן מבטיח נצילות של לפחות 80% ב 5 שנים, רשום בתעודת האחריות.
למנוע וליתר המכלולים יש אחריות של שנתיים.
בכל מקרה, האופנועים היום הם כבר הדור השלישי וכל בעיות האלקטרוניקה טופלו היטב.
בחו"ל יש פורום פעיל של אופנועים חשמליים והחבר'ה שם בונים מטענים מטורפים.
אחד למשל בנה מטען של 5000 וואט שמטעין את האופנוע תוך שעה...
רוב החברה בונים מטענים סטנדרטיים יותר, שמטעינים תוך שעתיים ורבע.
אם מישהו רוצה, יש לי שרטוטים ורשימת חלקים, יוצא משהו כמו 1000 ש"ח לבנות מטען כזה (צריך לדעת להלחים)
אני לא חושב שבתור יד 2 הוא יהיה להיט, מדובר בכלי שכל שנה הספקי הסוללה עולים ולכן באופן טבעי הערך שלו יורד.
בכל מקרה, אני מתכנן לסיים איתו 4 שנים לפחות, בהם הוא יחסוך לי 100 אלף שקלים ויחזיר את ההשקעה בו.
וטיפ לסיום, כלל חשוב שגיבשתי, לאחר פעם אחת בה שכחתי להטעין - לא מורידים את הקסדה לפני שמחברים טעינה, זה עוזר!
והנה כמה תמונות של החשמלאי, הלדים מקדימה הם תוספת סינית...
נסיעות טובות ובטוחות לכולנו!