עמוד 2 מתוך 16 ראשוןראשון 123412 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 229

אשכול: מחירי צמיגים

Member הסמל האישי של erez59
    RAV4, מחיר הצמיגים שאתה לוקח מהאינטרנט, הם לא המחיר שבעל האופנוע הנמצא בחו"ל משלם. אולי הוא לא משלם עבור משלוח, אבל אם אין לו מכונה בבית, גם הוא יצטרך לשלם עבור התקנה, שתייקר בפועל את המחיר כולו.
    Erez Ronen

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    RAV4, מחיר הצמיגים שאתה לוקח מהאינטרנט, הם לא המחיר שבעל האופנוע הנמצא בחו"ל משלם. אולי הוא לא משלם עבור משלוח, אבל אם אין לו מכונה בבית, גם הוא יצטרך לשלם עבור התקנה, שתייקר בפועל את המחיר כולו.

אני לא מבין על מה אנשים נתפסים כאן, כמה עולה באמת מה שתשלם למוסך / הנתח שלו מהעניין?

לא מדובר על יותר ואני מגזים שאני אומר 400 שקל, וכול זה כאשר יש עוד צד (היבואן) שעדיין עושה את הרווח שלו כאשר הוא קונה את הצמיגים במחירים זולים משמעותית.

מבזק חדשות!! זה לא שונה בשום מקום אחר בעולם
    , כנראה שפה הקהילה אבל התרגלה לזה שמשחילים אותנו מכול כיוון והג'ו הממוצע שמחזיק אופנוע בישראל הוא הייטקיסט או בעל עסק שעובר את ה5 ספרות נטו בחודש.

** כנראה שהגזמתי שאמרתי פי 4 או 5, אבל ההבדלים בהחלט ברורים, לפחות בסט צמיגים שרלוונטים לי (כי מה לעשות, אני לא משחק אותה סטריט רוסי והצמיגים הנ"ל מספיקים לי, וכנראה שיש צמיגים ש"הולכים יותר" אז נמכרים ב"פחות", אז זה לא דוגמא) אבל הגניבה הזאת בהחלט בולטת לעין ואתה צריך להיות שקרן בשביל להגיד שזה לא נכון.

ציטוט נכתב במקור על ידי Rav4 צפיה בהודעה
    על הדוגמא שנתת אני לא אגיב כי הצמיגים הנ"ל לא מעניינים אותי, מה שכן אני לא מבין איך הפכת 220 דולר ל1200 שקל.

הדוגמא שלי - GPR300 של דונלופ, פחות מ200 דולר לסט (170) שמתורגם ל550 שקל.
    כאן אני אקנה אותם ב1400 עם הרכבה ואיזון בלי לכלול את הדלק שאני צריך לשרוף בלעשות נסיעה לתל אביב (כן אח, לא כולם גרים בתל אביב...)

אין הגיון.
    170 דולר לצמיגים = 550 שקל
    90 דולר משלוח = 300 שקל
    מע"מ = 144 ש"ח
    פירוק הרכבה איזון = 400 שקל
    סה"כ = 1400 ש"ח +-
    על מה אתה מלין?
    Erez Ronen

Junior Member
    170 דולר לצמיגים = 550 שקל
    90 דולר משלוח = 300 שקל
    מע"מ = 144 ש"ח
    פירוק הרכבה איזון = 400 שקל
    סה"כ = 1400 ש"ח +-
    על מה אתה מלין?
    הצמיגים הנ"ל מיוצרים ביפן,

אם הם נמכרים בארה"ב ב170 דולר לזוג ללקוח הקצה אחרי שילוח בינלואמי, מיסים ושאר ירקות (כמו בכול מקום בעולם, להזכירך...) אין שום סיבה שבעולם שכאן זה יצא קרוב לפי 3.

היבואן לא קונה את הזוג צמיגים הזה ב170 דולר, וגם לא משלם 90 דולר למשלוח על זוג בודד מתוך מכולה שלמה.
    לא יודע כמה עולה להביא מכולה, אבל זה לא יצא 90 דולר לסט. צא מהסרט שאתה חי בו.

פירוק, הרכבה ואיזון לא עולה 400 שקל כאשר אתה קונה את זה מהמוסך לפחות (או מהמקום שאני קונה בו ועוד רבות אחרים), מדובר בחצי מהמחיר ובעבודה שלא עוברת את החצי שעה. (להלן.. פחות מ50% מהסכום שציינת, לפחות על הנייר).

מצליח להבין?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo

כאן אני אקנה אותם ב1400 עם הרכבה ואיזון בלי לכלול את הדלק שאני צריך לשרוף בלעשות נסיעה לתל אביב (כן אח, לא כולם גרים בתל אביב...)

אין הגיון.
    למה לנסוע עד תל אביב?
    אני קונה בספורטישופ, שולחים אותם לנקודת התקנה לבחירתי (שבמקרה, יש גם אחת לא רחוק ממני, שהיא גם מוסך טוב שאני סומך עליו).

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    על הדוגמא שנתת אני לא אגיב כי הצמיגים הנ"ל לא מעניינים אותי, מה שכן אני לא מבין איך הפכת 220 דולר ל1200 שקל.

הדוגמא שלי - GPR300 של דונלופ, פחות מ200 דולר לסט (170) שמתורגם ל550 שקל.

אין הגיון.
    אני רואה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא. לא מפתיע.
    375 דולר = בקירוב 1200 שקלים. אגב, אם לא שמת לב - זה אחרי הנחה יפה מהמחיר הרשמי (MSRP).
    את המספר 220 זרקת כי ראית רק את המחיר של האחורי. סט, לידיעתך, מורכב מאחורי וקדמי. עלות הקדמי הינה 163 דולר.

אבל עזוב, אלה צמיגים שלא מעניינים אותך. את המחירים שלהם אין טעם לנסות להוריד, בוא נתמקד בצמיגים שחשובים - דאנלופ GPR300.
    מחיר אחורי - MSRP 166$, בהנחה 127$:
    https://www.partzilla.com/catalog-pr..._size=18055-17

קדמי - עוד 100 דולר לפני הנחה, 78 דולר אחרי:
    https://www.partzilla.com/catalog-pr..._size=12070-17

אז לפני הנחה הסט הנ"ל עלה 267$ = 855 שקלים.
    אחרי הנחה, הסט עולה 200$ = 640 שקלים.

קח מחיר לפני הנחה - 850 שקלים.
    תוסיף הרכבה - 300 שקלים.
    תוסיף מע"מ 17%.
    אתה כבר ב-1345 ש"ח - לפני שהעסק שמכר לך את הצמיג הרוויח עליו משהו (בוא נגיד, שהיבואן הרוויח את ה-25% הנחה שפרטזיללה נותנים).
    סט של GPR300 עולה (בהערכה גסה) 1600-1700 שקלים כולל התקנה. אז כמו שכבר אמרתי, אין פה שום פער מטורף של "פי כמה".
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    שזה די מגוחך.
    כי אין שום מגבלה לייבא באופן פרטי צמיגים לשימוש אישי. המגבלות\מיסים\תקנות שצריך לעמוד בהם, הם כמו של היבואנים.
    הווה אומר: אם מצאת זוג צמיגים טובים בחו"ל במחיר נוח במיוחד - תביא אותם בעצמך. אין שום איסור לעשות זאת ואין מגבלות או סעיפים מיוחדים ליבואנים פרטיים לשימוש עצמי. למעשה - אתה אפילו לא צריך להוכיח שזה לשימוש אישי שלך (רק אל תביא מכולה ותטען שאתה משתמש בכולם. זה יהיה קצת לא אמין ומס הכנסה ייכנס לתמונה )
    תוכל להזכיר בבקשה את הנהלים?
    האם דרושה בדיקת מעבדה?
    האם עדיין קיימת המגבלה שהצמיג צריך להיות בן חצי שנה לכל היותר?
    או שמא אני יכול להזמין צמיג, לשלם מע"מ ולקבל אותו עד הבית?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני רואה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא. לא מפתיע.
    375 דולר = בקירוב 1200 שקלים. אגב, אם לא שמת לב - זה אחרי הנחה יפה מהמחיר הרשמי (MSRP).
    את המספר 220 זרקת כי ראית רק את המחיר של האחורי. סט, לידיעתך, מורכב מאחורי וקדמי. עלות הקדמי הינה 163 דולר.

אבל עזוב, אלה צמיגים שלא מעניינים אותך. את המחירים שלהם אין טעם לנסות להוריד, בוא נתמקד בצמיגים שחשובים - דאנלופ GPR300.
    מחיר אחורי - MSRP 166$, בהנחה 127$:
    https://www.partzilla.com/catalog-pr..._size=18055-17

קדמי - עוד 100 דולר לפני הנחה, 78 דולר אחרי:
    https://www.partzilla.com/catalog-pr..._size=12070-17

אז לפני הנחה הסט הנ"ל עלה 267$ = 855 שקלים.
    אחרי הנחה, הסט עולה 200$ = 640 שקלים.

קח מחיר לפני הנחה - 850 שקלים.
    תוסיף הרכבה - 300 שקלים.
    תוסיף מע"מ 17%.
    אתה כבר ב-1345 ש"ח - לפני שהעסק שמכר לך את הצמיג הרוויח עליו משהו (בוא נגיד, שהיבואן הרוויח את ה-25% הנחה שפרטזיללה נותנים).
    סט של GPR300 עולה (בהערכה גסה) 1600-1700 שקלים כולל התקנה. אז כמו שכבר אמרתי, אין פה שום פער מטורף של "פי כמה".

למידות שרלוונטיות אלי, 150/60 ו110/70, יוצאים בכול האתרים טווחי מחירים של 170-200 דולר. אם סט נמכר באינטרנט ללקוח קצה במחיר כזה, אין סיבה שגם פה זה לא ימכר ככה.

לא מדובר ב"הנחה" ולא ב"מחזיר מוזל", זה המחיר. מזכיר לי בידיוק יבואן של מיגון בארץ ישראל הקדושה, שלא טורח אפילו להחזיק אתר אינטרנט נורמלי כמו כול עסק במאה ה21
    וכול המחירים מתבססים מפה לפה ומה ההוא אמר להוא, ואיזה הנחה אפשר "לסדר" לבן אדם שנמצא בחנות. למזלי מיגון לא דורש ממני פעולות שונות לאחר הרכישה ומגיע אליי עד הבית "מוכן להתנעה" במחיר יותר זול משמעותית ממה שמוכר היבואן הנכבד. אז אני סבבה בקטע הזה.

ושוב, כי כנראה שקשה לאנשים כאן להבין, יבואן לא קונה במחירים של בן אדם פרטי - אז כול ההשואוות האלה של כמה עולה לי כבן אדם פרטי טיפשיות.

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    תוכל להזכיר בבקשה את הנהלים?
    האם דרושה בדיקת מעבדה?
    האם עדיין קיימת המגבלה שהצמיג צריך להיות בן חצי שנה לכל היותר?
    או שמא אני יכול להזמין צמיג, לשלם מע"מ ולקבל אותו עד הבית?
    הכל נכון וקיים. מה שנדרש מהיבואן המסחרי, נדרש גם מהיבואן הפרטי.
    ולכן אתה לא יכול להזמין ולקבל עד הבית. כמו שלא נותנים ליבואן להזמין ולקבל את המשלוח עד המחסן
    נערך לאחרונה על ידי כRובי; 24-09-2021 בשעה 16:31.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

ואתה מצפה שאני גם אסחב אותם בדרך למוסך בטח. או שאני אקנה מכונה שתהיה לי בבית... בחייאת, אתה יודע שזה לא פרקטי, אז בשביל מה אתה בכלל אומר את זה.
    בפוסט הפותח את האשכול בו אנו נמצאים כעת כתבת אתה שאלה אחת בלבד. "למה הצמיגים לאופנוע כאן כול כך יקרים?"
    התשובה היא בדיוק מה שענית עכשיו:
    כי מישהו אחר מחפש את הצמיג בחו"ל. כי מישהו אחר מוודא שהוא בן חצי שנה לפחות, כי מישהו אחר לוקח זאת לבדיקת מעבדה במקומך, כי מישהו אחר מגיש במקומך את המסמכים לאישור הייבוא, כי מישהו אחר משלם במזומן ונושא עליו את עלויות האשראי (עד שתחליט לרכוש את הצמיג), כי מישהו אחר מאחסן את הצמיגים עד להתקנה, כי מישהו אחר מוביל אותם עד למוסך.
    על כל הדברים האלו (ועוד הרבה שירותים אחרים), אתה משלם. וכן - גם את הרווח של המישהו הזה אתה משלם.

אם לא מתאים לך לשלם עבור השירות הזה, או לשלם הרבה עבור הרווח הזה שלו, זכותך. המדינה, באופן די נדיר בעולם הרכב - מבינה זאת ומאפשרת לך לעשות את הכל בעצמך ובאופן חוקי.
    אבל אי אפשר להחזיק את המקל מ-2 הקצוות. גם לקבל את הצמיג בזול וגם לא לעשות שום דבר בשביל זה.
    הרי אם כל המגבלות והצרכים האלו לא היו עולים כסף למישהו אחר, הוא היה מוכר לך יותר בזול או מרוויח עלייך הרבה יותר - או לפחות כמו שמנסים לטעון כאן ובשאר הרשתות החברתיות. מהדברים שכותבים על מוכרי הצמיגים ניתן לחשוב שכולם גרים ביאכטות מפוארות בזכות הרווחים העצומים שהם עושים מהצמיגים.

כאשר יבואן מביא את אותם המוצרים במחירים זולים משמעותית מבן אדם פרטי - אין סיבה למחירים כאלה.
    א. בכמה הוא קונה - זו סתם הערכה שלך שהוא קונה "במחיר זול משמעותית מאדם פרטי". זה נשמע הגיוני לחשוב כך, אבל זה לא בהכרח נכון. וחוצמזה - "משמעותית"? מי יקבע וקבע כמה זה הפרש "משמעותי"? זו רק הרגשת בטן שלך שלא מבוססת בשיט.
    ב. הבסיס היחידי לקביעה שלך "אין סיבה למחירים כאלה", הוא ההשוואה למחירי הקנייה בחו"ל. אבל כשמציעים לך להביא לבד מחו"ל, אתה נרתע ומוצא לבד מלא סיבות למה לא.
    האם אתה שם לב לדואליות המנוגדת במסרים שלך?

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Junior Member
    האם אתה שם לב לדואליות המנוגדת במסרים שלך?
    לא, כי המדינה הזאת לא שונה מבשום מקום אחר.

גם במדינות אחרות יבואן נאלץ להתעסק עם ניירת, לשלם מיסים, לאחסן ולשלוח את הצמיגים עד להתקנה, וזה עדיין לא מתקרב למחירים כאן.

בכמה הוא קונה - זו סתם הערכה שלך שהוא קונה "במחיר זול משמעותית מאדם פרטי". זה נשמע הגיוני לחשוב כך, אבל זה לא בהכרח נכון. וחוצמזה - "משמעותית"? מי יקבע וקבע כמה זה הפרש "משמעותי"? זו רק הרגשת בטן שלך שלא מבוססת בשיט
    לא זה לא הערכה, יבואן שמביא מאות ואם לא אלפי צמיגים בחודש, מקבל הנחה משמעותית, בידיוק כמו יבואן שמביא כמה אלפי אופנועים בשנה.

יש לי רעיון - אולי תפרסם את מחירי הקנייה של אופנועים בעופר אבניר, ככה שכולנו נשפוט.

עד אז, התגובה שלך לא אומרת לי כלום.

תמיד אותו סיפור. מגיע לשכונה בחור חדש, יודע יותר טוב מכולם מה נכון ומה לא נכון, מבחינתו כולם שקרנים, כולם מטומטמים, דעות אחרות טיפשיות וכולם חיים בסרט, חוץ ממנו.
    נו שויין.
    Erez Ronen

Junior Member
    תמיד אותו סיפור. מגיע לשכונה בחור חדש, יודע יותר טוב מכולם מה נכון ומה לא נכון, מבחינתו כולם שקרנים, כולם מטומטמים, דעות אחרות טיפשיות וכולם חיים בסרט, חוץ ממנו.
    נו שויין.

אם כול כך בא לך לדעת, אני לא בפורום הזה מאתמול וחדש אני בטוח לא. לא שזה מדד למשהו בכלל. אבל תמשיך בשלך...

לא, כי המדינה הזאת לא שונה מבשום מקום אחר.

גם במדינות אחרות יבואן נאלץ להתעסק עם ניירת, לשלם מיסים, לאחסן ולשלוח את הצמיגים עד להתקנה, וזה עדיין לא מתקרב למחירים כאן.

לא זה לא הערכה, יבואן שמביא מאות ואם לא אלפי צמיגים בחודש, מקבל הנחה משמעותית, בידיוק כמו יבואן שמביא כמה אלפי אופנועים בשנה.

יש לי רעיון - אולי תפרסם את מחירי הקנייה של אופנועים בעופר אבניר, ככה שכולנו נשפוט.

עד אז, התגובה שלך לא אומרת לי כלום.
    מצד אחד אתה טוען שזו "לא הערכה" כי אתה יודע שיבואן מקבל הנחה משמעותית, ומצד שני אתה צריך שמישהו "מבפנים" יכתוב לך את מחירי האופנועים כדי להוכיח זאת. אז אתה יודע או לא יודע?
    אני חוזר שוב - הטענה לכך שיש הנחה + העובדה שהיא "משמעותית", היא נטו הרגשת הבטן שלך.

תגיד - יש מצב שאתה שכיר במקום עבודתך ולא ניהלת עסק משלך מעולם?

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Senior Member
    תשמע יש לך סטארט-אפ.
    כולם גונבים אותנו. מחירי הצמיגים שערוריה.
    אני מזמין אצלך 4 צמיגים לסיפתח של העסק.
    המחירים כאלה מהמון סיבות.
    1. שוק פיצפון.
    2. משכורות גבוהות.
    3.שיחרור ממכס עמיל פה עמיל שם.
    4. תקנים אם תביא מסחרי אתה חייב תקן.
    5. אחסון צמיגים זה דבר שתופס מקום.
    6. שיווק זה שהבאת קונטיינר לא אומר שהצלחת להעיף את כל הסחורה.
    7. הפצה - לשלוח ללקוח /חנות.
    8. מימון אתה משלם ואחר-כך מוכר.
    9. ביטוחים לכולם!!!
    10.בסוף הצלחת להרוויח ולא להפסיד מכל העסק הזה. פה נכנסת המדינה לקחת לך חצי
    ויש עוד מליון דברים שאני לא יודע (אין לי עסק לצמיגים).
    אז אם מצאת דיל קרוקודיל באיזה אתר במרשתת שמוכר מאות אלפי צמיגים בחודש ולהשוות את זה ליבואן מקומי קצת לא במקום.
    הקלה
    האופנוענים ״הישנים״ היינו מחליפים זוג צמיגים ב2500 שח. כשעוד היה אפשר לקנות דירה במרכז בחצי מליון שח. המחיר של 2000 שח שעולה היום זוג צמיגים לא זהה ל 2500 לפני 18 שנים.
    אז מבחינתי יש הקלה אדירה במחירי הצמיגים.
    למזלנו נפתח השוק והיום יש יבוא מקביל.
    לדוגמא: זוג צמיגי שטח עולה בישראל 700 שח שלא מאוד רחוק ממחיר חול.

Sent from my iPhone using Tapatalk