https://www.youtube.com/watch?v=xwOG...annel=RoadHome
https://www.youtube.com/watch?v=KnWn...nnel=MotoGiant
אשמח לקישור המראה ומוכיח שצמיג רכב מסוכן לאופנוע יותר מאשר צמיג אופנוע
Erez Ronen
באמת דור דפוק, מאמין בעולם שטוח השתלות צ׳יפים בעזרת זריקה וצמיגים מרובעים על כלי שנוטה לצידו בפניות והכל בגלל שזה ביוטיוב או טוויטר.
אין לי מה להוכיח כי זה בסוף אותו ויכוח על העולם השטוח, אין מה לרדת לרמה הזאת ועצם זה שזה לרוב בארצות הברית אומר הרבה.
אני עדיין לא התאוששתי מהזוועה דרזנר תן לעצמך באן!
זה כמו שתשב על טרקטורון ותזכר מה זה היגוי הפוך
מדוע אתה כל כך כועס?
יש סרטונים שמראים שגם כשהכלי נוטה על צדו, בגלל מבנה צמיג הרכב, שטח המגע בין הגומי לאספלט גדול יותר מאשר בצמיג מעוגל. כמו שאתה צריך להתרגל לרכוב על צמיגי שטח, כך צריך להתרגל לצמיג רכב. יש יתרונות וחסרונות בכל דבר. אם יותר רוכבים ירכיבו צמיג רכב אחורי על האופנוע שלהם בעלות של 70 דולר לצמיג במקום 300 דולר, כשאורך חיי הצמיג הוא פי ארבע, יצרני צמיגי האופנועים ימצאו דרך לעצב צמיג שיהיה גם זול יותר, גם עמיד יותר וגם יספק את הבטיחות שאנחנו מחפשים. אמנם אין לי סטטיסטיקות, אבל מתחושות בטן, יש פחות רוכבי אקסטרים שמחפשים את מגבלות האופנוע ואת מגבלותיהם, מאשר רוכבים "נורמליים". הם יכולים להמשיך ולהרכיב על הכלי שלהם צמיגי אופנוע דביקים בעלות מטורפת, כל כמה אלפי ק"מ בודדים.
אני חושב שזה בעיקר בארה"ב, מפני ששם פתוחים יותר לשינויים וליוזמות אישיות. בשאר העולם ניתן רק לחלום על ביגפוטים חוקיים לכביש, מפלצות מוטוריות שעומדות בתקן ושנבנות בסדנא ביתית ואופנועים עם גלגל אחורי של רכב.
Erez Ronen
אותי לימדו שמקדם החיכוך אינו תלוי שטח המגע אבל מה כבר אני מבין
אולי בכל זאת העולם שטוח
אם זה ביוטיוב אז זה נכון? איך בדיוק יש יותר שטח מגע על הצד בצמיג רכב? איך בדיוק אתה משווה צמיג שהרצועות הפנימיות שלו נועדו לעמוד בעומס בזווית בזמן שצמיג של רכב לא.
למרות השטות שמראים ביוטיוב לצמיג רכב אין את האלסטיות הנדרשת לאופנוע ואין את המתיחה שיש לצמיג אופנוע שהוא על הצד שלא לדבר על העובדה שבצמיג אופנוע יש יותר סיליקה בתרכובת כדי לתת אחיזה על הצד בגשם.
בקיצור מי שעלול לקחת את השטות הזאת ברצינות מסכן את חייו.
לגבי האמריקאים, בטיחות לא מעניינת אותם, אם צפית בזמנו בטמבלים מOCC הם היו בונים אופנועים שאם הייתה עושה תאונה איתם הייתה משתפד על האופנוע והיו רד נקס שקנו את הסחורה