עוד קצת על פיאט 127 בארצינו:
https://www.youtube.com/watch?v=g0RF4cMeM-c
עוד קצת על פיאט 127 בארצינו:
https://www.youtube.com/watch?v=g0RF4cMeM-c
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
האופונע הזה זה לאנשים מיוחדים, קצת שונים, קצת הרפתקה, קצת זיכרונות מהודו בריח גאנגה...
הוא מיועד לכאלה שמחפשים פתרון תנועה זול בסוג של ג'נטלמן סטייל, סוג של סחבק..
הוא לא נמדד במונחים של אופנוע מודרני, ובטח לא מושווה אליהם זה משהו למישהו אחר לגמרי.
![]()
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שושני, תפסיק! מה זה התמונות המכוערות האלה שאתה מעלה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ובינתיים אצל המתחרים
![]()
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
דיווח 36 אלף ק"מ בכביש ובשטח על ההימליאן:
https://www.youtube.com/watch?v=z6sPF1PYPW8
בקצרה - אמין ועמיד למדי.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
איך אתה מפקפק בנורה לי?
אין לה סיבה למכור לוקשים לאף אחד כפרה עליה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
לא מפקפק, כמו שאומרים ״הנאורים״ זאת האמת שלהעכשיו צריך לראות איך זה נראה אל מול שאר האופנועים מאותו דגם שנמכרו בעולם.
הרושם שלי מהאופנוע שהכל ברמה הכי נמוכה, הוא נראה זול ומרגיש זול (לא רכבתי אבל ישבתי עליו).
אני עם ראש פתוח גם לדגמים שלא מתאימים לי, אני מבין למה רוכב יקנה הארלי, גולדווינג או ניקן אבל את האנפילד הזה אני לא מבין.
ברור שהאנפילד ירגיש זול אל מול הכלים שאתה רגיל אליהם - זה אופנוע של 30 אלף שקל (בישראל!) ולא של מאה אלף שקל. יש הבדל.
עם זאת, אופנוע פשוט וזול יכול להיות אמין מאוד - ע"ע DR650. כל עוד הוא אמין מאוד, יש לא מעט קהלים שישמחו לקנות אותו במחיר הנכון.
בדרך כלל, ההיגיון מאחורי זה הוא כזה: האופנועים של היום נהיו טובים מדי, והם נותנים יותר ביצועים/אבזור/סיבוך מכאני ממה שמטייל רגוע שמתגלגל על 90 קמ"ש ורואה נופים צריך. על כל הדברים הלא נחוצים האלה הם גובים כסף הן בקניה והן באחזקה. אז למה לשלם יותר על דברים שאין לך שום צורך בהם? אם כל מה שאתה צריך זה 25 כ"ס, שני גלגלים וכידון - אז למה לקנות טנרה, טרייסר או ויסטרום?
אגב, אני מאוד מתחבר לזה (גם אם אני לא מתגלגל ב-90 קמ"ש). יש סיבה שלפני כשנתיים שקלתי להחליף את הדוקאטי בטנרה 660 או ורסיס 300.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אמנם לאנפילד אין מועדון כמו להארלי, אבל יש לו קסם משלו. להרבה אנשים זה נקשר לרומנטיקה של טיול אחרי צבא, ואווירה של חופש.
אני לא הייתי קונה כזה בחיים (לא משרת את הצרכים שלי, ואין לי חיבה לז'אנר), אבל מסוגל להבין מי שכן.
לא השוותי את האנפילד ובמיוחד הדגם הזה לכלים של 100000.
ברור לי שמנסים למכור כאן אופי שיפצה על כל החיסרונות באופנוע הזה ואני בהחלט מתחבר לאופי יותר מכח סוס אבל האנפילד לא מסתדר בשום שיקול.
ההימלאיין הולך להם יחסית טוב במכירות אבל זה ממש נראה כמו משהוא אופנתי שהרוכבים ימכרו מאד מהר ברגע שהם יבינו שביום יום הם מאד מוגבלים.
אני מציע לך לצאת מחוץ לקופסה (או מחוץ לאוטובאן הגרמני). גם אני לא אקנה את ההימליאן, כי לתנאי השימוש שלי חסר לו כוח. כשכל נסיעה שלך למרכז עוברת בכביש חוצה שומרון ללא אלטרנטיבה ריאלית, אתה מצפה מאופנוע שיהיה מסוגל לשייט 120-140 לכל הפחות.
אבל.
יש מספיק מדינות ומקומות בעולם, שבהם הנסיעה היומיומית שלך לא כוללת מנה של כביש מהיר, אבל כוללת כמות מסויימת של כבישי עפר או כבישי אספלט שבורים.
במדינות כמו הודו, גאורגיה, חלקים נרחבים מרוסיה או מיוון יש כאלה בשפע, וגם באיטליה או ספרד יש לך אפשרות לבחור בין האוטובאן לבין כבישים צידיים שבהם הקצב הוא 50-90 קמ"ש.
בתנאים האלה, אופנוע מסוגו של ההימליאן יכול להיות מאוד נכון - כל עוד הוא באמת אמין, פשוט וזול לאחזקה ולא רק מוכר תדמית כזו.
הסרטון ששיתפתי קודם לכן, מרגיש לי אמין מאוד (יחסית ליוטוב) ומחזק את הטענה שזה אכן המצב.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
חוץ מרכיבה לאלפים אני לא נמצא על האוטובאן וככה גם רוב הגרמנים, יש בגרמניה כמה מיליוני אופנועים רשומים כפעילים אבל על האוטובאן שממה דו גלגלית.
גם למה שנחשב כבישי B בגרמניה המנועים האלו לא מספיקים, הV7 לפי דעתי הוא הסמן התחתון בקטגוריה, פחות מזה זה פשרה או בגלל הרשיון הדרוש או בגלל העלות.
סבבה, אבל לא כל העולם הוא גרמניה (או ישראל, המצב אצלינו די דומה לגרמניה).
בטיול האחרון שלי ביוון רכבנו עם חבר על זוג CBF250 עייפים (סינגל 250 מקורר אוויר עם 22 סוסי פוני שלא אכלו שבוע, למי ששכח) - ונהנינו מאוד.
היינו נהנים עוד יותר עם היו ל-CBF מתלים יותר טובים ותנוחות רכיבה מרווחת יותר, שמאפשרת מעבר לעמידה.
משום שלא עלינו על הכביש המהיר, המנוע של ה-CBF הספיק לכל הצרכים שלנו: שיוט עד 100 קמ"ש בישורות (מי רוצה בכלל לנסוע מהר יותר כשמתגלגלים בין כפרים ביוון?), קצב של 30-80 בפיתולים (כאן מגבלות ה-"חרא אופנוע" פגעו בקצב ובתחושת הביטחון, מצד שני - על אופנוע טוב יותר היינו משאירים את הקצב +/- זהה, כדי להינות גם מהנוף). מה עוד? ה-CBF היה אחלה בשבילי כורכר, כל עוד לא עוברים את ה-30-35 קמ"ש. ב-40 הרכיבה הופכת לרודיאו.
אז בעצם, המטאור הוא גרסה מתוקנת של אותו CBF - עם מנוע בשני יותר, שיאפשר התגלגלות על המומנט במקום עבודת גיר קדחתנית ונוחות רכיבה משופרת.
ההימליאן - זה כבר ה-CBF המושלם, כזה שבנוסף למנוע בשרני יותר ותנוחת רכיבה נוחה מספק גם מתלים ארוכי מהלך, טווח רכיבה גדול (לא שזאת הייתה בעיה ב-CBF), אפשרות לרכב בעמידה ולשאת מטען רב.
בקיצור - חלום של אופנוע כדי לחרוש את יוון/ארצות הבלקן/קפריסין.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
יש קטע כזה לגרמנים מבוגרים לקחת את הסימסון שהיה להם בגיל 16 באוטו עד לאלפים ואז לחרוש את האלפים, גם זה עובד אבל זה משהוא שמגרד להם בגיל העמידה ושהם מוציאים את זה מהמערכת הם לא עושים את זה יותר.
אני מעריך שגם עם האנפילד אחרי שירח הדבש היגמר והרומנטיקה תעלם האופנוע יעבור מאד מהר יד.
אפשר לעשות הרבה עם כל דו גלגלי כולל אופנעים אבל זה לא מדד נכון.![]()