ד.ל.ב מוטוספורט משיקה בישראל את הרויאל אנפילד מטאור 350 - קרוזר קלאסי חדש ומעוצב, בשלוש גרסאות; הפרטים, התמונות והמחירים - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%97%d7%93%d7...%95%d7%a8-350/
![]()
ד.ל.ב מוטוספורט משיקה בישראל את הרויאל אנפילד מטאור 350 - קרוזר קלאסי חדש ומעוצב, בשלוש גרסאות; הפרטים, התמונות והמחירים - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%97%d7%93%d7...%95%d7%a8-350/
![]()
20 כ"ס זה מעט מדי, על אחת כמה וכמה בשביל אופנוע שנאלץ לשלם ביטוח של 251+.
אמנם המחיר מפתה, אבל עדיין - אם הייתי בשוק לאופנוע כזה, הייתי מחכה שיגיע הבוליט.
אגב, מישהו בארץ ניסה להתקין כזה על הימליאן?
https://www.youtube.com/watch?v=GHoqvbAnvEo
לטענתם, זה עובד היטב:
![]()
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 03-10-2021 בשעה 10:44.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אם אנחנו מדברים על אנפילד מטאור 350 (נושא הכתבה בהודעה הראשונה), אני מנחש שהוא יכול להגיע בשיא המאמץ לכ-120 קמ"ש אמיתיים, ויראה לך קצת יותר מזה על השעון. השיוט כנראה יהיה במהירויות שלא עולות על 90 קמ"ש, כל מה שמעבר יהיה במאמץ ולא בכיף.
אני מניח שההימליאן 410 יתן עוד כ-10 קמ"ש מעל לזה (קרי - שיוט 100, מהירות מירבית 130) וזה גם (בערך) מה שנותן הבוליט 500. עם השיפורים (הגרף שצרפתי מעל) ומשחק תואם בגג"שים אפשר כנראה לקבל עוד עשיריה מההימליאן.
זה גם עונה על השאלה השניה שלך.
אם אתה נהנה לנסוע בכביש המהיר 90 קמ"ש ולהיעקף ע"י משאיות ואטובוסים - אז לך על זה, האופנוע יוכל לעשות את זה שנים.
אם לא בא לך על החוויה המפוקפקת, אבל אתה רוצה דווקא רויאל אנפילד, יש לך 2 אופציות:
- להתקדם לדגם ה-650, שעולה כ-45 אלף ש"ח כחדש. הוא נראה מליון דולר (לטעמי), מתאים ל-A1 ומשייט 120 לא מאמץ (עפ"י מקורות זרים, לצערי אביעד עוד לא מצא זמן לרכב עליו ולספר לנו).
- לבחור תוואי נסיעה אחר, ובמקום לנסוע בכביש המהיר - לנסוע ליעדך בכבישים צדדים איטיים, איפה שתוכל לשייט 80-90 להנאתך. יקח לך יותר זמן להגיע, אבל מה אכפת לך אם אתה נהנה מהדרך?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא מבין איפה ראית פה קפה רייסר. אופנוע קלאסי עם פנס עגול, שעוני ביצה וכידון גבוה:
הקונספט של בובר (זנב קצוץ וצמיגים שמנים) לא מובן לי. לא הצלחתי להבין למה זה טוב, אבל אני גם לא מצליח להתחבר ל"קאסטומים".
בקיצור, לא אכנס איתך לויכוח על טעם וריח. רק אציין שהאנפילד 650 זוכה לשבחים בכל מבחן דרכים שהוא משתתף בו, אז אולי כדאי בכ"ז לבקר את היבואן החדש ולבקש נסיעת מבחן...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
עדיין לא הבנתי את הקטע של האופנועים שלהם, לא סוסי עבודה, לא חזקים זה אנדר סטייטמנט, לא איכותיים (ברקסים מתלים ועוד נמצאים עדיין בשנות ה80 90), אני אוהב את הסגמנט הזה ואת העיצוב שלהם אבל כל השאר...
אני חושב שהיצרן ניכס לעצמו את משבצת השונה אולדפאשן ובעיני זה מוזר כמו אנשים שיקנו פיאט 127 חדשה מודל 89'.
לאט אני מבין.
חיבה למרה ואופי -גם מבין.
פשוט וקל בתיקונים, מבין.
לטיולי שטח אני הכי מבין.
אבל לרכב 100-90 קמ"ש בכבישי ישראל? מסוכן מדי עבורי.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
ראשית כל, אם הייתי יכול לקנות (בזול) פיאט 127 חדשה הייתי רץ לקנות. זה בדיוק הרכב השני שהייתי רוצה בבית - חסכוני, מאפשר תיקונים בחצר אם צריך ואם לא- אז תיקון תקלה עולה 100 שקל גג, כי כל מכונאי מהשטחים יודע לפתור כל בעיה באוטו, והחלקים זולים להחריד. ועדיין הנ"ל יודע להסיע 4 אנשים + מטען ב-90-100 קמ"ש. חלום.
לצערי, מחירי החלפים של האנפילד לא יהיו בטווח הזה. בטח לא לדגמים שנועדו למערב, ובטח לא אצל יבואן ישראלי.
דווקא לדרזדנר אני רוצה להעיר, שעדיין מדובר באופנוע פשוט מאוד מכאנית, גם בגרסאות המערביות. כל מכונאי ביתי ברמת ידע סבירה ידע יוכל לבצע בעצמו את רוב פעולות התחזוקה בקלות יחסית וללא כלים מיוחדים. "פטיש ואיזמל" זה ביטוי שגור, אבל בפועל, גם האנפילד ההודי (או משאית צבאית משנות ה-40) דרשו סט כלים לא קטן והבנה מצד המכונאי ע"מ לתחזק את המכונה כראוי.
לרכב 90-100 זה בסדר גמור, כל עוד אתה לא עולה על כבישים מהירים. אם הנסיעות שלך הן על הקו לת"א זאת בעיה, אבל בשאר חלקי הארץ - בד"כ אפשר להסתדר.
באיזורים מסויימים בארץ (גליל, גולן) אפשר בהחלט להסתפק במהירויות האלה. באיזורים אחרים (רחובות ודרומה למשל) אפשר לנסוע בכבישים צדדיים במקום הכביש הראשי.
עריכה: כמובן גם איזור ירושלים, יהודה ושומרון. מי רוצה בכלל לעלות על כביש מהיר כששאר הכבישים כל כך יפים?!
מן הסתם, כביש 6 די מחוץ לתחום. לא אבדה גדולה, פרט לכמה מקטעים שאין להם אלטרנטיבה.
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 04-10-2021 בשעה 08:27.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual