לאחר שנה על טריסיטי 125 ו3 גלגלים החלטתי שברצוני לשדרג לרכב יותר חזק, שיהיה טוב לכבישים מהירים ויוכל לתת לי 120 קמ"ש מבלי לצעוק במנוע.כנראה זה יהיה יד 2, תקציב 20 אלף.כרגע ירדתי מ3 גלגלים מכיוון שהבנתי שבתחום הזה קיים רק טריסיטי 300 או פג'ו 300 אך הם מאוד כבדים ולא בא לי אופנוע מעל 180 קילו.על איזה אופנוע הייתם ממליצים שהוא אמין, חלקי חילוף זולים וצריכת דלקת נורמלית שלא יצעק ב115 קמש?
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
יש לך המון אופנועים שעונים לדרישות: החל מורסיס 300/נינג'ה 300, דרך הונדה CB500 על שלל גרסאותיו עד לדגמי ה-650 המוגבלים (סוזוקי SV650, קאוואסאקי Z650). עם קצת מאמץ, ניתן לרכוש כלי שמור בתקציב שלך.
אם אתה באמת מוכן להספק ב-115 קמ"ש, תוכל לרכוש ב-250 כדוגמת הבנלי TRK251 או ק.ט.מ דיוק 250 (קליל מאוד!). התקציב שלך מאפשר לקנות כלי כמעט חדש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בחלק העליון של הסקאלה, אז מה? הם רחוקים מאוד מהקו האדם ב-115 (וגם ב-130).
רכבתי על Z300 בכביש 4/431, תוך כדי שאני מרכיב חבר. שיוט 120-130 התבצע ללא מאמץ כלל, עם המון רזרבות.
המהירות המירבית של הכלים האלה הינה בסביבות 170 קמ"ש (אולי הוסרסיס קצת פחות, הנינג'ה קצת יותר - עניין של יחס הינע סופי, שגם ניתן לשינוי ע"י החלפת גלגל"ש). זה די והותר כדי ששיוט ב-120 לא יעמיס על האופנוע.
אגב, מניסיון הן עם ה-300 ש קאווא' והן עם ה-500 של הונדה - הקאווא' ב-10K סל"ד לא מרגיש "יותר סובל" מאשר ההונדה ב-7K. כך שלהתייחס לסל"ד שבו המהירות הנ"ל מושגת בכלי להתייחס לדגם הספציפי ואופי המנוע שלו זה פספוס, ואם להסתכל על הדברים בצורה כזאת - כולנו צריכים קאסטום 1200 סמ"ק לפחות, כדי לקבל את הסל"ד הנמוך ביותר למהירות נתונה![]()
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מסכים, היה לי את הורסיס 300 בערך חצי שנה פלוס מינוס והוא עבר גהינום אצלי מרגליות באספלט, לשטח ולקמפינג בזוג בכל הארץ.
המנוע בנוי לעבוד בסלד גבוהה, זה לא אומר שהוא מתאמץ שם כי זה הטווח עבודה שלו.
הייתי משייט בזוג על 120 לכל חור בארץ עם מיוד קמפינג, בעליות מורידים הילוך בכל זאת 300 אבל בכל מצב אחר הכל טוב, עשיתי עליו אם אני לא טועה .11k