
נכתב במקור על ידי
Fistuk
ayalzo אתה צודק, הנה ההסבר:
Gloabl-e היא חברה ישראלית שממוקמת בפתח תקווה (משרד ראשי - יש עוד כמה מסביב לעולם). הלקוחות של החברה הן חנויות עם נוכחות באינטרנט שמצליחות במכירות במדינות המוצא שלהן, אבל מתקשות בכל נושאי הלוגיסטיקה שמתחייבת ממתן שירות ללקוחות שאינן ממדינת המוצא.
הפיתרון שמציעה החברה מאפשר לחנויות אלה להתחבר לשירות המשלים את כל מה שחסר באופן שלא דורש מהן התערבות ומאפשר מסחר cross-border לצורך זה, החברה מספקת:
- שירותי תשלום וסליקה באמצעי תשלום מקומיים (מזוית הראיה של הלקוח שגולש לאתר של החנות)
- תמחור שילוח ויכולת לבחור שיטת שילוח מתוך השיטות ש Global-e מציעה בתיאום עם החנות (שקוף ללקוח - האפשרויות מופיעות בדף התשלום)
- שירותי מיסוי (תלוי אם החנות בוחרת לאפשר ללקוח להתחשבן על המיסים בזמן הרכישה)
- שירותי לוגיסטיקה ושילוח (כולל - אם החנות בוחרת, שילוח חוזר של מוצרים בהחזרה - בהתאם למדיניות המוצהרת של החנות)
כשלקוח מבצע רכישה, מה שקורה מאחורי הקלעים:
- Global-e מציגה על אתר החנות את המחירים במטבע שמקומי ללקוח שגולש אל החנות (הלקוח יכול לבחור כל מטבע שנתמך על ידי החברה והחנות, אם הוא רוצה)
- Global-e סולקת את אמצעי התשלום
- החבילה נשלחת מהחנות למחסן לוגיסטי מקומי של חברת Global-e ושם עוברת מיון ושילוח עם אחד מהמשלחים שאיתם Global-e פועלת אל בית הלקוח
באופן הזה, לחנות כל השלמת ההנגשה ותהליך הרכישה ללקוחות שמחוץ למדינה ממנה פועלת החנות שקוף, וכך גם ההנגשה של החנות ללקוח.
בניגוד לשירות כמו buytousa אין צורך ברישום של כתובת בחו״ל, ההליך ללקוח שקוף.
מה שהלקוח והחנות מקבלים הוא שירות לוגיסטי שמתמחה בשילוח, מיסוי ולוגיסטיקה בינלאומית, ללא קשר למוצר הנרכש