עמוד 1 מתוך 16 12311 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 229

אשכול: מחירי צמיגים

Junior Member

מחירי צמיגים

השאלה האינסופית,

כאילו, חוץ מזה שכלי רכב נמכרים כאן בממוצע 110% יותר ומחיר ליטר דלק נוסק ל7 שקל,

למה הצמיגים לאופנוע כאן כול כך יקרים??

Member
    התשובה האמיתית - כי אפשר, וכי אין ממש כוח צרכני בארץ בדיוק כמו כמעט כל מוצר אחר בכל תעשייה אפשרית.
    יש המון שחיתות מדינית וכלכלית, וזה התוצר הסופי.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
    התשובה האמיתית - כי אפשר, וכי אין ממש כוח צרכני בארץ בדיוק כמו כמעט כל מוצר אחר בכל תעשייה אפשרית.
    יש המון שחיתות מדינית וכלכלית, וזה התוצר הסופי.
    אבל זה נובע ממיסוי? או שזה מחמדנות יתר?

אני מבין שכול עסק צריך להרוויח ובמדינה הזאת זה לא פשוט בכלל, אבל רבי נחמן מאומן... למה המחירים כאן פי 4 ו5 מחול?

יש קבוצה בפייסבוק "שוברים את הקרטל", וכמובן כמו כול "מחאה" שכמה לה בתחום (זוכרים את הבדיחה של "יום הרוכב"? 22.2.20 עלאק?) אין ולא הייתה לי ציפייה אמיתית ממנה, אבל אני באמת מנסה להבין מאיפה זה נובע.

Member הסמל האישי של erez59
    איך פי 4 ו5 מחו"ל? אולי פי 1.5, מקסימום פי 2.
    אל תשכח שבארץ המחיר כולל את הבאת הצמיגים מחו"ל ע"י היבואן, פירוק, הרכבה, איזון ומע"מ ובחו"ל המחיר הוא רק עבור הצמיגים. אם תוסיף למחיר הצמיגים שראית באתרים מחו"ל את עניין המשלוח ושאר הירקות, המחיר לא הרבה יותר גבוה מאשר שם.
    Erez Ronen

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    פשוט - מחרי הצמיגים נקבעים ע"י קרטל הצמיגים. ישנם אנשים שמנסים להילחם ל זה עכשיו.

בעבר המסטר עוז אחד המנהלים כאן עשה תרגיל על מנת להוכיח שהמחירים נקבעים כאן ע"י בעלי אינטרס
    והביא בעצמו מכולת צמיגים במחירים שווים למחירים בחו"ל. מסכת הייסורים שעבר והאיומים לא היו מביישים
    את המאפיה הסיציליאנית.

https://www.facebook.com/gilad.koriat גלעד מנהל היום מאבק משפטי ודרך בירוקרטית לא קלה
    לנסות ולהשוות את מחירי הצמיגים לחו"ל.

מה שנעשה היום בתחום צמיגי האופנועים מהווה סכנה אמיתית ובטיחותית לרוכבים והפסד כלכלי אדיר.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    איך פי 4 ו5 מחו"ל? אולי פי 1.5, מקסימום פי 2.
    אל תשכח שבארץ המחיר כולל את הבאת הצמיגים מחו"ל ע"י היבואן, פירוק, הרכבה, איזון ומע"מ ובחו"ל המחיר הוא רק עבור הצמיגים. אם תוסיף למחיר הצמיגים שראית באתרים מחו"ל את עניין המשלוח ושאר הירקות, המחיר לא הרבה יותר גבוה מאשר שם.
    אני לא כלכלן גדול.
    אבל על צמיג שמיוצר בוויטנאם, או תאילנד, או פולינזיה המשוונית, ונמכר באירופה או ארה"ב, לא משלמים משלוח ומסים? אולי מסים משלמים פחות, אבל בטח שלא בסדרי גודל האלה.
    נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 23-09-2021 בשעה 09:39.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    אני מניח שלארץ משלמים פעמיים משלוח ותיווך (בהנחה שהצמיגים עוברים דרך אירופה). בנוסף יתכן שבאירופה אין מע"מ על צמיגים. רכשתי פעם אחת בצרפת ונאמר לי שאין מעמ על צמיגים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    הפוסט הראשון בעמוד - לק ארוך לשרת התחבורה החדשה מירב מיכאלי, שאני בספק גדול שהיא מבינה משהו בתחבורה.
    תודה, אבל אני מעדיף לשלם על צמיגים.

מה גם שאני די בטוח שסט צמיגי ספורט-טורינג שעולה בארץ 2200 שקלים, לא עולה 500 שקלים בחו"ל (וזה עוד לפני שמדברים על הרכבה), כך שהשקר נמצא בראש העמוד, עוד לפני שקוראים את הפוסט הראשון.

עריכה:
    נכנסתי כאן:
    https://www.revzilla.com/motorcycle/...sku_id=1592349
    ובדקתי כמה עולה סט פירלי אנג'ל GT 2 לדוקאטי שלי (120 קדמי, 180 אחורי).
    יצא 375 דולר ללא הרכבה (כאמור, ממש לא 500 שקלים - יותר בכיוון של 1200, למרות שער הדולר הנמוך).
    וזה לפני הרכבה, שתעלה עוד 300-400 שקלים.
    אז איכשהו, התחלנו ב"פי 4-5" (שהם 400-500%), וסיימנו בפער של 30-40%.
    אמנם עדיין מדובר בסכום כסף לא מבוטל, שמורגש מאוד בכיס - אבל השקר של מי שמתחזק את עמוד הפייסבוק בנ"ל בולט מאוד לעין.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 23-09-2021 בשעה 10:36.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    אני מניח שלארץ משלמים פעמיים משלוח ותיווך (בהנחה שהצמיגים עוברים דרך אירופה). בנוסף יתכן שבאירופה אין מע"מ על צמיגים. רכשתי פעם אחת בצרפת ונאמר לי שאין מעמ על צמיגים.
    כמו שאינני כלכלן, גם אין לי מושג בייבוא, ולכן השאלה איננה קנטרנית, אלא תמימה לחלוטין.
    למה לייבא דרך אירופה? יבואן אמור לייבא ישירות מהיצרן. וגם אם המשרדים הראשיים יושבים בקלרמונט (צרפת), הצמיג אמור להשלח מהמפעל בטמיל נאדו (הודו).
    לא?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    הצמיגים זולים יותר באירופה אבל בטח לא 550 ש״ח אבל ברוב מדינות מערב אירופה ההתקנה עולה כפול 2 מישראל

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    הפוסט הראשון בעמוד - לק ארוך לשרת התחבורה החדשה מירב מיכאלי, שאני בספק גדול שהיא מבינה משהו בתחבורה.
    תודה, אבל אני מעדיף לשלם על צמיגים.

מה גם שאני די בטוח שסט צמיגי ספורט-טורינג שעולה בארץ 2200 שקלים, לא עולה 500 שקלים בחו"ל (וזה עוד לפני שמדברים על הרכבה), כך שהשקר נמצא בראש העמוד, עוד לפני שקוראים את הפוסט הראשון.

עריכה:
    נכנסתי כאן:
    https://www.revzilla.com/motorcycle/...sku_id=1592349
    ובדקתי כמה עולה סט פירלי אנג'ל GT 2 לדוקאטי שלי (120 קדמי, 180 אחורי).
    יצא 375 דולר ללא הרכבה (כאמור, ממש לא 500 שקלים - יותר בכיוון של 1200, למרות שער הדולר הנמוך).
    וזה לפני הרכבה, שתעלה עוד 300-400 שקלים.
    אז איכשהו, התחלנו ב"פי 4-5" (שהם 400-500%), וסיימנו בפער של 30-40%.
    אמנם עדיין מדובר בסכום כסף לא מבוטל, שמורגש מאוד בכיס - אבל השקר של מי שמתחזק את עמוד הפייסבוק בנ"ל בולט מאוד לעין.
    על הדוגמא שנתת אני לא אגיב כי הצמיגים הנ"ל לא מעניינים אותי, מה שכן אני לא מבין איך הפכת 220 דולר ל1200 שקל.

הדוגמא שלי - GPR300 של דונלופ, פחות מ200 דולר לסט (170) שמתורגם ל550 שקל.
    כאן אני אקנה אותם ב1400 עם הרכבה ואיזון בלי לכלול את הדלק שאני צריך לשרוף בלעשות נסיעה לתל אביב (כן אח, לא כולם גרים בתל אביב...)

אין הגיון.

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה

https://www.facebook.com/gilad.koriat גלעד מנהל היום מאבק משפטי ודרך בירוקרטית לא קלה
    לנסות ולהשוות את מחירי הצמיגים לחו"ל.
    שזה די מגוחך.
    כי אין שום מגבלה לייבא באופן פרטי צמיגים לשימוש אישי. המגבלות\מיסים\תקנות שצריך לעמוד בהם, הם כמו של היבואנים.
    הווה אומר: אם מצאת זוג צמיגים טובים בחו"ל במחיר נוח במיוחד - תביא אותם בעצמך. אין שום איסור לעשות זאת ואין מגבלות או סעיפים מיוחדים ליבואנים פרטיים לשימוש עצמי. למעשה - אתה אפילו לא צריך להוכיח שזה לשימוש אישי שלך (רק אל תביא מכולה ותטען שאתה משתמש בכולם. זה יהיה קצת לא אמין ומס הכנסה ייכנס לתמונה )
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    ללא התקנה הפערים קטנים יותר. סט שעולה בחול 1000 שח יעלה בארץ בערך 1700. עם התקנה המחיר יעלה ל-2100 (אם הצמיגים הוזמנו בנפרד) או כ-2250 כאשר קונים ומתקינים הכל באותו מקום. זה הנסיון שלי מהזד (מקדימה יש 120 סטנדרטי ומאוחרה 190/50/17).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    שזה די מגוחך.
    כי אין שום מגבלה לייבא באופן פרטי צמיגים לשימוש אישי. המגבלות\מיסים\תקנות שצריך לעמוד בהם, הם כמו של היבואנים.
    הווה אומר: אם מצאת זוג צמיגים טובים בחו"ל במחיר נוח במיוחד - תביא אותם בעצמך. אין שום איסור לעשות זאת ואין מגבלות או סעיפים מיוחדים ליבואנים פרטיים לשימוש עצמי. למעשה - אתה אפילו לא צריך להוכיח שזה לשימוש אישי שלך (רק אל תביא מכולה ותטען שאתה משתמש בכולם. זה יהיה קצת לא אמין ומס הכנסה ייכנס לתמונה )
    ואתה מצפה שאני גם אסחב אותם בדרך למוסך בטח. או שאני אקנה מכונה שתהיה לי בבית... בחייאת, אתה יודע שזה לא פרקטי, אז בשביל מה אתה בכלל אומר את זה.

ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    ללא התקנה הפערים קטנים יותר. סט שעולה בחול 1000 שח יעלה בארץ בערך 1700. עם התקנה המחיר יעלה ל-2100 (אם הצמיגים הוזמנו בנפרד) או כ-2250 כאשר קונים ומתקינים הכל באותו מקום. זה הנסיון שלי מהזד (מקדימה יש 120 סטנדרטי ומאוחרה 190/50/17).
    כאשר יבואן מביא את אותם המוצרים במחירים זולים משמעותית מבן אדם פרטי - אין סיבה למחירים כאלה.