סרטון מעולה. ראיתי בעבר.
נראה לי שהמצב שונה, לרעתנו.
מעריך שהרוכב המקומי יחסית לגלובלי-מערבי פחות ממושמע ומשכיל את עצמו.
סירטון לא ארוך המביא נתונים ממספר מקומות בעולם. אני לא חושב שזה שונה אצלנו.
https://youtu.be/ZuDmYhuLqJc
סרטון מעולה. ראיתי בעבר.
נראה לי שהמצב שונה, לרעתנו.
מעריך שהרוכב המקומי יחסית לגלובלי-מערבי פחות ממושמע ומשכיל את עצמו.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
כן בבון.
אבל זה תלוי לאן משווים.
זה לא שג'ון מקנדה פחות נמוך מצח מאיתנו,
פשוט במדינות קרות יותר הפתרון של דו"ג ככלי תחבורה הכרחי, פחות נפוץ. הרבה יותר נפוץ כלי כתחביב. ומי שרוכב על אופנוע בשביל הכיף, בסבירות גבוהה יותר גם ישכיל עצמו, בניגון לבבון עם הגופיה שלא מעניין אותו אופנוענות, אלא רק להגיע לאנשהו בגיהנום המוטורי המהביל שלנו, שעושה זאת מתוך בערות.
אני מניח שבדרום אירופה, כמות הבבונים לא פחותה.
כן ולא, מצד אחד אין במרכז וצפון אירופה רוכבי דו״ג כמיקצוע (שליחים) שזה כבר מוריד את כמות הנסועה השנתית אבל מהצד השני ולמרות שאומרים שהצבא מבגר באירופה ממה שראיתי עד עכשיו רוכבים לוקחים ברצינות את התחביב ולמרות שלימוד הרכיבה יותר מתקדם רובם גם יוסיפו על זה אימוני רכיבה חיצוניים ישר אחרי קבלת הרשיון ורובם רוכבים תחת הסיסמא nothing to prove, בקיצור יותר בגרות באופן כללי.
שים לב מה רשמת:
רוכבים לוקחים ברצינות את התחביב....
כאן אצל הרוב המוחלט זה לא תחביב.
זה רוע הכרחי כי אחרת אי אפשר להתנייד. זה גם לא יהיה על אופנוע, אלא על קטנוע. ומה לעשות, קטנוע 125 וחוצה יבשות 1250 נכנסים באותו גרף של "דו גלגלי".
מעניין גם נתוני העצירה של רוכבים על אופנועים עם ABS אל מול כאלו בלי (החל מסביביות דקה 09:00).
לידיעת כל הדינוזאורים כאן שחושבים שנהג מיומן לא צריך ABS, ושזה פיצ'ר שרק הופך נהגים לפחות טובים.
נהג מיומן יודע להסתדר גם בלי ABS.
החוכמה היא לא לבנות על קיצור מרחקי הבלימה, אלא לתכנן קדימה ולהימנע מצורך בבלימת חירום. זה בדיוק מה שעושה את ההבדל בין רוכב טוב ובטוח לרוכב בינוני.
דינוזאור? אין לי בעיה עם זה. הלוואי והיו יותר דינוזאורים על הכביש, אולי אז אנשים היו נוהגים (ורוכבים) בצורה שקולה ומתוכננת יותר.
תהנה מהקדמה וסע בדרכים טובות, מאחל לך (בלי ציניות) לעולם לא להגיע למצבים שבהם מה שיכריע האם התאונה תקרה או לא, יהיה קיומו של ABS באופנוע שלך.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני גם פעם הייתי שחצן ובטוח ביכולותי.
הכביש לימד אותי שיעור יפה וכואב בענווה (לא היה קשור לabs). סטטיסטית אתה מועד ללהיות מופתע על הכביש מתישהו. כל אביזר בטיחות שקיים ועלול לצמצם את התוצאה של מה שקורה אחריההפתעה הזאת, ואפילו באחוז בודד, הוא מבורך.
ABS לא יציל רוכב שסטה למסלול הנגדי בעקומה שהפתיעה אותו.
באופן כללי, אני עוד לא סגור על עיניין ה ABS ומערכות Traction control למיניהן. הם מאד התקדמו בשנים האחרונות ובאופנוע כביש האחרון שקניתי (התחדשתי אתמול...) יש שפע של מערכות. זה כניראה עיניין של הרגל ואמון, אבל אני רוכב בתחושה שאני פחות "מרגיש" את האופנוע. בקצה השני נמצא אופנוע השטח שלי (נטול כל מערכות בטיחות) שתגובותיו צפויות ומובנות לחלוטין. השכל אומר לי לבטוח במערכות האוטומטיות. הבטן והישבן, פחות.
אבל זה לא הנושא של הסירטון הזה. הוא מצביע על אחריות רוכבים בפרופורציות אפילו גדולות ממה שחשבתי בתאונות קטלניות. הוא בהחלט מאשר את הרושם שאני קיבלתי מדיווחי התאונות הקטלניות. אני לא חושב שהשליחים של וולט מעורבים בהרבה תאונות קטלניות. רוכבי אופנועים ומקסי סקוטרים, בהחלט כן.
אם אתה רוכב כמו שצריך לא תרגיש אף אחת מהמערכות שיש על האופנוע שלך ככה שאין עניין של הרגל ואימון, אופנוע היום מתנהג בדיוק כמו זה מלפני 10 שנים ההבדל הוא שלפני 10 שנים הייתה עושה טעות הייתה נופל והיום יש סיכוי שלא.
לגבי אחריות הרוכב לא ציפיתי לתוצאה אחרת במיוחד באירופה ששם יש יותר התחשבות בכלי דו גלגלי מצד הנהגים, הרוכב הוא זה המסכן את עצמו.
אני מכיר רוכבים עם 30 שנה ותק בלי נפילה אחת, הסיבה, הם רוכבים כמו שהם נוהגים, לא משתחלים לא משכיבים יותר ממה שהמהירות החוקית מאפשרת ומאיצים לפי מה שהכביש מאפשר, תכלס רובינו לא רוכבים על אופנוע כמו שאנחנו נוהגים ברכב שלנו שהמשפחה בפנים וזה מגביר את הסיכון.
מסכים אבל לדעתי לא מדובר ב-"התחשבות" ברוכב אלה בתרבות כללית, ניתן לראות את זה בתור בסופר, בכיבוד הכללים במרחב הציבורי, בסדר
ובניקיון, התחשבות בבעלי מוגבלויות וכו.
הרוכב האירופאי גם יותר מיומן הן בהכשרה (הייתי עד לשיעור רכיבה בצרפת בעיר לואר פשוט מדהים ושונה), והן בניסיון כי רכיבת היום יום שלו
מאתגרת פי אלף מרכיבה יומית באילון על כל הסכנות ומשטרת התנועה.
ככל האירופאים בכללם מתייחסים הרבה יותר טוב לחוקי התנועה אצלם תרבות זו לא מילה גסה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אתה מתייחס לרכיבה מאתגרת כאל רכיבה בטיול נטו, מתעלם מאופי הרכיבה המהווה רוב מוחלט של הרכיבה בארץ. אתה חביבי, המיעוטשל המיעוט של הרוכבים.
מי החליט שמיומנות רכיבה היא היכולת לקחת סיבוב במהירות גבוהה? לך אולי כן, לז'אן פייר או לדרזנר גם.
אבל ז'אן פייר ימות אחרי חמש דקות על הכביש בארץ, או פשוט יעצור בשוליים (כי אמרנו שהוא שקול ואחראי),כנראה בבכי, ויתקשר למישהו שיבוא לקחת אותו.
ואני אומר לך, שרכיבה בגוש דן, היא הרכיבה הכי מאתגרת שיש (לא הייתי במזרח, ולא רכבתי באיטליה,אז בערבון מוגבל).
תוסיף לזה תנאי מז"א, וקיבלת כור חישול שטובי הרוכבים בעולם יתקשו לעמוד בו.
שליטה באופנוע היא רק חלק מהמשחק.
אחחחחחח, הכניסות לתל אביב בשעות העומס אחרי שהורידו את השוליים... עם נהגים שנטרפה דעתם אחרי עמידה בפקק שעות... כן, זה בהחלט אתגר מתיש ומסוכן במיוחד.