עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 59

אשכול: רשות המסים מעלה את המס על שמני מנוע

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

רשות המסים מעלה את המס על שמני מנוע

עליית מיסים נוספת, הפעם על שמני מנוע: רשות המיסים ביקשה, ושר האוצר חתם על צו להעלאת מס הבלו על שמנים - כולל שמני מנוע, שמנים הידראולים ושמני ממסרות; הסיבה: להילחם במהילת דלק, אבל הצרכנים ישלמו יותר על שמן מנוע, וכך שופכים את התינוק עם המים; הפרטים כולם בפנים.

http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%a9%d7...0%d7%95%d7%a2/

Banned
    כותרת -
    רשות המסים מעלה את המס על שמני מנוע

גוף הכתבה -
    שמני מנוע באריזות של 1 ו-4 ליטרים לא צפויים להתייקר

אז הפכנו להיות ליינט?
    או בגירסה החטיארית - דודו טופז והעולם
    הזה? "האם מנחם בגין גנב? ... מדפדפף זריז לעמוד הרלוונטי וקורא באותיות הקטנות - לא"

עריכה:
    במחשבה שניה זה מאד דומה לחוק המזומן. לא פעם מילאתי שמן מחבית של חבר (הוא הסכים להגדרה הזו)
    זוהי לאטמה נוספת לעסקים הקטנים

נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 27-01-2022 בשעה 14:44.

Senior Member
    המס יחול על אריזות שנפחן גדול מ-20 ליטרים
    3895726.jpg

אם תסתכלו על זה בפריזמה קצת יותר רחבה מזו של 'בקבוק ליטר שמן יעלה לי אותו מחיר', אז תבינו שכל טיפול במוסך - לאופנוע או לרכב - יתייקר בכמה עשרות שקלים.

אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.

Junior Member
    המס אכן הוטל, אבל לא אמורה להיות השפעה על אופנועים ורכבים פרטיים בכלל ולכל היותר שקלים בודדים לטיפול (במקרה של מוסך שעבד באריזות גדולות ועכשיו עבר לאריזות קטנות)
    מאחר והייתי מעורב בעניין הספציפי הזה אז הנה העובדות:
    1. שמנים וממיסים משמשים להכנת תחליפי סולר לא חוקיים, מזהמים ומסכני חיים
    2. המדינה לא יודעת/מצליחה להילחם בעבריינות הזו (בעיה מסוג אחר..)
    3. הרוב המכריע של השמנים המשמשים במוסכי רכב פרטי / אופנועים הם באריזות 4 ליטר
    4. אריזות 20 ליטר מיועדות בעיקר לתעשייה ו/או מוסכי רכבים כבדים
    5. קיים קושי לטפל באריזות גדולות (עניין של היעדר פיתרון מקומי מספק) וחלק לא מבוטל מהן מושלך בשטחים פתוחים. קל יחסית לטפל באריזות קטנות - חוק האריזות / פסולת מסוכנת - באמצעות שריפה.

התוצאה היא שמבחן RIA מצא שהתועלת הכלל משקית עולה משמעותית על העלות.
    בעלות יישאו בעיקר אלו שרכשו עד היום דלק לא חוקי בזול וחלק מהתעשייה שעבורם המס מגלם תוספת שולית בעלות ייצור.
    ולסיכום, אם המוסך שלכם יצדיק ייקור טיפול בהטלת המס - תעזבו אותו.

כל מוסכי האופנועים עובדים עם חביות של 200 ליטרים. מעתה כל חבית תעלה עוד כ-600 ש"ח + מע"מ, והתוספת הזאת תתגלגל אל הלקוח.

סעיף 2 שלך הוא לב העניין: המדינה לא מצליחה לטפל בעבריינות, אז היא מטילה מס קולקטיבי על כולם. אין יותר עקום מזה. מה גם שההיסטוריה מוכיחה שהעבריינים ימצאו דרך לעקוף את ההגבלה, ואילו האזרח הנורמטיבי הוא זה שישלם את המס.

ושוב, אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות ("שקלים בודדים").

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    כל מוסכי האופנועים ...
    שמן לאופנוע שלי תמיד החלפתי לבד. (תמיד!) תודה.

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    שמן לאופנוע שלי תמיד החלפתי לבד. (תמיד!) תודה.
    כן ברור. ואתה גם לא משתמש בחד-פעמי ולא שותה קולה ושתייה מתוקה. לכן לא אכפת לך שהמיסים עולים - עד שזה יגיע אליך.

אחזור בפעם השלישית: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.

Banned
    כן ברור. ואתה גם לא משתמש בחד-פעמי ולא שותה קולה ושתייה מתוקה. לכן לא אכפת לך שהמיסים עולים - עד שזה יגיע אליך.

אחזור בפעם השלישית: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
    אני לא אדיש לעליית מיסים פשוט יש כרגע מלחמות חשובות יותר, כנס קצת לעוף
    אני לא יורה לך בנגמ"ש

Junior Member
    כל מוסכי האופנועים עובדים עם חביות של 200 ליטרים. מעתה כל חבית תעלה עוד כ-600 ש"ח + מע"מ, והתוספת הזאת תתגלגל אל הלקוח.

סעיף 2 שלך הוא לב העניין: המדינה לא מצליחה לטפל בעבריינות, אז היא מטילה מס קולקטיבי על כולם. אין יותר עקום מזה. מה גם שההיסטוריה מוכיחה שהעבריינים ימצאו דרך לעקוף את ההגבלה, ואילו האזרח הנורמטיבי הוא זה שישלם את המס.

ושוב, אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות ("שקלים בודדים").
    הנתונים בפועל מלמדים שרוב המוסכים לא עובדים עם חביות (הם אוגרים שמן משומש בחביות).
    אבל גם בדוגמא שלך, מדובר ב 3.5 שח כולל מעמ לליטר ו 6-7 שח לטיפול. רחוק מאד מעשרות שקלים התייקרות..
    סעיף 2 היה חלק חשוב בשיקולים, אבל לא היחיד. חלק אחר ולא פחות חשוב הוא היכולת לטפל באריזות ריקות לאחר שימוש.
    לא מדובר ״בתואנות כאלה ואחרות״ אלא בבעיה סביבתית ממשית שאת עלותה כולנו משלמים היום (זיהום אוויר, זיהום קרקע, זיהום מים, מלחמות עבריינים ועוד). כאמור, בחינה כלכלית נטולת אג׳נדה מראה שהעלות לציבור נמוכה מהתועלת שלו = נמוכה מהנזק הנוכחי.

Junior Member

השאלה האם מס זה רע או טוב היא שאלה אידיאולוגית ופילוסופית שקצרה היריעה פה מלדון בה, וכל אדם רשאי וצריך להחזיק בדעה משלו.
    יחד עם זאת, במקרה הנדון בלבד התועלת עולה משמעותית על העלות אז מנקודת מבט כלכלית (לא אידיאולוגית) יש לו הצדקה כלכלית חד משמעית.

ציטוט נכתב במקור על ידי Yuval01 צפיה בהודעה
    הנתונים בפועל מלמדים שרוב המוסכים לא עובדים עם חביות (הם אוגרים שמן משומש בחביות).
    אבל גם בדוגמא שלך, מדובר ב 3.5 שח כולל מעמ לליטר ו 6-7 שח לטיפול. רחוק מאד מעשרות שקלים התייקרות..
    סעיף 2 היה חלק חשוב בשיקולים, אבל לא היחיד. חלק אחר ולא פחות חשוב הוא היכולת לטפל באריזות ריקות לאחר שימוש.
    לא מדובר ״בתואנות כאלה ואחרות״ אלא בבעיה סביבתית ממשית שאת עלותה כולנו משלמים היום (זיהום אוויר, זיהום קרקע, זיהום מים, מלחמות עבריינים ועוד). כאמור, בחינה כלכלית נטולת אג׳נדה מראה שהעלות לציבור נמוכה מהתועלת שלו = נמוכה מהנזק הנוכחי.
    לא יודע מי אתה, מה תפקידך ומהיכן אתה מביא את הנתונים, אבל מתוך ידע אני אומר לך שכל מוסכי האופנועים עובדים עם חביות של 200 ליטרים בכל שמני המנוע שבהם משתמשים לעתים קרובות. לא תאוריה, מעשית. זה הנתון. כל נתון אחר שתביא הוא שגוי, שלא לומר שקרי.

3.5 ש"ח לליטר למוסך הופכים ל-7 עד 10 ש"ח לליטר לצרכן - תלוי בסוג השמן. שוב, לא תאורטי אלא אמפירי. אם אתה מזלזל ב-40-20 ש"ח נוספים שלקוח ישלם לטיפול - הרי הבעיה בקליפת אגוז.

יותר מזה: בהודעה מרשות המיסים למוסכים נכתב שכל מוסך שמחזיק יותר מ-1,000 ליטרים של שמן מנוע במלאי - ישלם את המס על הליטר ה-1,001 ואילך.

אתה עושה פה תעלולים ורבאליים, אבל השורה התחתונה היא שאתה מצדיק השתת מס על אזרחים נורמטיביים כדי להילחם בעבריינים. אי אפשר להפריז בכמה שזה עקום.

ציטוט נכתב במקור על ידי Yuval01 צפיה בהודעה
    השאלה האם מס זה רע או טוב היא שאלה אידיאולוגית ופילוסופית שקצרה היריעה פה מלדון בה, וכל אדם רשאי וצריך להחזיק בדעה משלו.
    יחד עם זאת, במקרה הנדון בלבד התועלת עולה משמעותית על העלות אז מנקודת מבט כלכלית (לא אידיאולוגית) יש לו הצדקה כלכלית חד משמעית.
    שוב תעלולים ורבאליים בכסות של שאלות פילוסופיות.

השורה התחתונה היא שהמדינה לא מצליחה לטפל בעבריינות מסוימת, אז היא משיתה מס קולקטיבי על כלל האזרחים. אין יותר עקום מזה.

שיחה מהיום עם מכונאי ותיק ומוכר, כרגע בעלים של מוסך עצמאי, ובעברו עבד במספר מוסכים - כולל במחלקה הטכנית של יבואנית אופנועים גדולה.
    כפי שכתבתי, כל מוסכי האופנועים עובדים עם חביות בכל השמנים שבהם משתמשים הרבה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני מטפל בשני מוסכי אופנועים.
    אחד מוסך של יבואן. יש לו חבית והוא משתמש בשמן שבה לכמעט כל האופנועים (האם זה נכון מקצועית?לא יודע).
    בשני, מוסך שאיננו מורשה יבואן, האופנועים והקטנועים מקבלים שמן מאריזות קטנות.
    אז הנה, בלי להיות בתחום, כבר מצאתי לך מוסך שעובד מאריזות.

לגבי העלאת מיסים, אני בעד, אבל שלא יחרטטו לי "נגד מהילת דלקים", אלא שיגידו את האמת. אנחנו מחפשים דרכים למלא את קופת האוצר, וזאת אחת מהן.