רשות המסים מחייבת במס קנייה מלא אופנועים המגיעים ארצה בגרסה מוגבלת ל-A1 לצד גרסה בלתי מוגבלת, בניגוד לתקנות.
http://fullgaz.co.il/?p=116543
רשות המסים מחייבת במס קנייה מלא אופנועים המגיעים ארצה בגרסה מוגבלת ל-A1 לצד גרסה בלתי מוגבלת, בניגוד לתקנות.
http://fullgaz.co.il/?p=116543
"העלאת מס הקנייה לאופנועי אנדורו נובעת מהסיבה שלטענת רשות המסים ישנם רוכבים המסירים את הגבלות ההספק ועל כן המס צריך להיות גבוה יותר, בניגוד לתקנה של רשות המסים שקובעת שהמס צריך להיקבע על-פי מסמכי התקינה של הכלי"
עוד מקרה בו המדינה מעדיפה לשים גזירות על הציבור הרחב במקום לאכוף חוקים, שהיא בעצמה חוקקה, כנגד מספר מצומצם של עבריינים.
מזכיר מאוד את עניין הביטוח, שם דמי הביטוח עולים בגלל אחוז עולה של רוכבים ונהגים ללא ביטוח שגורמים לתביעות לקרנית מה שמעלה את הביטוח לרוב הנורמטיבי שכן משלם ביטוח ומממן את אלו שלו ובהמשך מוביל לקושי של יותר ויותר אנשים לבטח את עצמם - מעגל רשע שמפיל אותנו. כל זאת כשאין שום אכיפה ונסיון לגרום ללא מבוטחים לבטח את עצמם כחוק. בקיצור, שוב המדינה מעבירה את האחריות לכולנו.
Sent from my A0001 using Tapatalk
סלח לי kobi אבל לי זה נראה כמו "תאכלו את הדייסה שבישלתם לעצמכם"
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
סטרלוק היקר,
זה לא בדיוק הדייסה שבישלנו (אנחנו אוכלים אותה כבר הרבה שנים), מדובר על הכנסות המדינה שירדנו בשנתיים האחרונות והאוצר מנסה לכניס עוד כסך ממכירת כלים/מכוניות חדשות.
תוכל לקרוא זאת בכתבה - http://www.calcalist.co.il/local/art...699419,00.html
למרות ששוק האופנועים קטן ולא משפיע כמעט במעט על ההכנסות של רכבים עדיין מדובר באותו אוצר צמא לכסף וגזל הציבור.
דין פרוטה כדין מאה.
תראה אם אני היון קונה כלי מוגבל ומשלם פחות ופותח הגבלה (רוב המוחלט) בעצם העלמתי מס וגנבתי מהמדינה חלק מהמס שלה.
אופציה אחת זה להשקיע משאבים ולחפש את העברינים לוקח הרבה משאבים.
אופציה שניה לבטל את ההטבה במס כי רשות המסים הם לא מעניין אותם הספק או שטויות של רישוי אותם מעניין מס. רצו לתת הטבה לכלים קטנים ושייכו מוגבלים לשם ,ראו שכולם מסירים מגבלה ביטלו הטבה.
עכשיו אפשר להאשים את רשות המסים ולחפש אשמים בפועל אנחנו הרוכבים אשמים בזה שאנחנו בצורה לא חוקית עושים קומבינות.
דוגמא אחרת? מסים לחבילות מחול למה לדעתך מסתכלים על עלות משלוח ועלות מוצר ועל שניהם המסים?
כי היו קומבינות שרשמו עלות מוצר 1 דולר עלול משלוח 200 דולר לאיזה משהו קטן.
ראו שזה לא חד פעמי אלא תופעה דפקו את.כולם
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
סטרלוק, אני באמת לא מבין את ההיגיון שלך.
או יותר נכון, בוא נמשיך אותו הלאה. אנחנו כולנו צריכים להפסיק לשלם מסים כי ברשות המסים היו כמה מושחתים שלקחו כסף לכיסם.
אנחנו פטורים מתשלום קנסות על מהירות כי היו שוטרים שתמורת שוחד ויתרו על הדו"ח.
אנחנו זכאים לשדוד בנקים כי היו מקרים שבנקים גנבו מלקוחות.
שאמשיך?
רשות מסים מתנהגת כמו גנב שנתפס והובא למשפט. הגנב מודה בגנבה ואומר שהוא צריך לצאת זכאי כי כולם גונבים. תראה לי בית משפט שפוי שיקבל את הטיעון הזה.
נראה לי פספסת את הנקודה, אני בכלל לא אוהב דייסה... אני גם לא רוכב אנדורו (למרות שאם היה לי זמן וכסף, או אפילו רק כסף, הייתי שמח לעשות גם את זה) אז אולי לא הייתי מספיק ברור אבל בדייסה הזאת אתה סו-שפ כמו כולנו
אם תיקרא את הכתבה עד הסוף תראה שאת הגזרה הזו החילו על כלל האופנועים. אני רוכב היום על קטנוע (מקווה להתחדש בדו"ש גדול ורגוע בקרוב), משתדל לרכב רגוע, יש לי ביטוח חובה מלא מאז ומתמיד. יש לי רשיון A אז אין לי סיבה לקנות אופנוע מוגבל, בטח לא עם אבסורד המחירים שיש, במיוחד ביד 2 אבל עדיין הייתי רוצה קצת הגיון במדינה, במיוחד כי לדעתי דווקא ברוכבים יש אחוז גבוה יותר שמבין ואיכפת לו ממה שקורה בכביש
ולגבי ביטוח, זה דבר קולקטיבי אפשר לומר, מי שמשלם משלם עבור כולם, כולל אלו שלא משלמים, שברחו, וכד'.
אנחנו בבוץ הזה ביחד חביבי
Sent from my A0001 using Tapatalk
יש לנו ארץ נהדרת
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
שיטת המקל והגזר:
אם אתה אופנוען המדינה תרביץ לך במקל,
אבל אם אתה רוכב אופנוע, המדינה תרביץ לך עם הגזר!
120 ראשי בטון.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
עוד סיבה בשבילי לא לקנות כלי מוגבל. 'תודה' רשות המיסים ומדינת ישראל. אני מסכים עם קובי, שוב המדינה לא אוכפת את חוקיה ובעצם מענישה ציבור שלם על כך. נו מילא, מה שהיה הוא שיהיה...
דיייי אתה דנים על שטות.
הם לא היו חייבים לעשות, עשו? תודה
הרבה יהודים שאוהבים לחשוב רק על עצמם דפוק את הזולת במהלך הזה (tmax shit) ובזה זה נגמר.
לכו לחפש אשמים.
רשות המיסים היא כלבה חולת כלבת.
וככלבה, היא גם עושה דברים לא חוקיים וגם מאצילה סמכויות במקום לעבוד.
המשפט הבא
"העלאת מס הקנייה לאופנועי אנדורו נובעת מהסיבה שלטענת רשות המסים ישנם רוכבים המסירים את הגבלות ההספק..."
אומר כך - תרגום מכלבית מדוברת...
למה שמישהו יקבל הנחה? הרי כולם יכולים להוריד את ההגבלה, אז למה שיקבלו הפחתה במס?
ואני שואל - מה אכפת לך רשות המיסים, זה תפקידך להסתכל לי על האופנוע? אולי אני לא מוריד את ההגבלה,
אולי אני חף מפשע? זה לא שאת (הרשות) מפסידה כסף, את פשוט תאבת בצע!
זה לא עניינך אם אני מוריד את ההגבלה, כמו שזה לא עניינך אם אני רוצה לקחת טרמפיסטים באוטו תמורת חמישה שקלים.
אבל לא!!! אומרת הכלבה הזו, בדיוק כמו הכלבות שנקראות חברות הביטוח...
אם תרצו להשתמש בקאר-פול, להרשם לוויז או אפליקציה אחרת ולאסוף טרמפיסטים, תמורת השתתפות בהוצאות הדלק,
משהו שאולי יפחית במעט את העומס בכביש, את זיהום האוויר, את הצפיפות בתחבורה הציבורית...
אם תעשו את זה...זה לא חוקי, אתם גונבים כסף שאתם לא מצהירים עליו...ובנוסף, אתם גם לא מבוטחים.
אז לצורך העניין, אני רואה את האשמה רק באזרחים, רק בנו העם.
אנחנו נתנו לזה לקרות ואנחנו ממשיכים לתת לזה יד.
תמשיכו, תמשיכו, אולי תקומו יום אחד ממרבצכם, כשיודיעו לכם שיש מס על האויר שאתם נושמים.
לא יכתבו אויר, אל דאגה...יכתבו חמצן! למה? כי מישהו עוד יבוא ויגיד שהוא גר מתחת למים,
אז תבוא כלבת המיסים ותגיד...יש חמצן גם במים, אז שתוק ותשלם.
אל תעצרו את הנשימה בנתיים, קודם יגיע מס הנסועה.
בעניין האצלת סמכויות, כלבת המיסים מחייבת חברות בע"מ לנכות מחברות בע"מ אחרות...
"ניכוי מס במקור" היא לא עושה את החישוב והגביה בעצמה...היא מפילה את זה על החברות.
אוי ואבוי אם הן לא יעשו את זה.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 03-11-2016 בשעה 15:49.
אתה לא צודק אחי.
הם לא מסתכלים לך על האופנוע הם מסתכלים על הגניבה.
בארה"ב אם אתה גונב את IRS זה נחשב לבגידה במדינה ברמה 2.
אז ראו את תופעת הערסים שקונים מוגבל ואז לא מודיעים, ופשוט פותחים את הקטנוע הדבילי שלהם בלי לשלם למדינה.
במקרה הזה אני עם המכס, עונש קולקטיבי.
נ.ב.
אולי נראה פחות קקה מקס על הכביש.
אתה ממש, אבל ממש טועה. בגלל עצלנות ואכיפה לא נכונה, כולנו מקבלים עונשים קולקטיביים.
אם יש הקלה במס על כלי מוגבל - תנו את ההנחה! סוף פסוק!
אתם רוצים לנטר מי מוריד הגבלות? תבדקו בכל מיני שיטות ותנו על הראש למי שתפסתם.
שיטת ההענשה הקולקטיבית היא לא הוגנת.
בדיוק כמו עלות ביטוח החובה לכלי דו גלגלי שמבקשים עליו הוצאות ואינו רכב חברה אלא בבעלות פרטית.
הומצאה עבורו הגדרה "בעלות אחרת" וזו דוגמה מצויינת להענשה קולקטיבית שלא הוגנת.
זה בדיוק כמו לרכוש טלפון סלולרי ולהפוך אותו לסים-פרי...מה זה עניינכם?
רוצים לבדוק אם הוסרה ההגבלה? תמצאו שיטות איך לדעת אם הוסרה, או אפשרות להסיר בפיקוח, או שתשימו דיינו בכל מכון רישוי.
אל תערבבו סמכויות ותגבו כסף בענישה קולקטיבית. עצם הענישה הקולקטיבית אומרת שכולם גנבים וכולם אשמים.
זה נראה לך תקין? בדיוק כמו ארגון הפשע שנקרא מע"מ...הוא אומר שאתה גנב ולא צריך להוכיח,
חובת ההוכחה חלה עליך ואם לא תצליח יזינו אותך...אם תילחם, אולי יעשו איתך עסקה ופשרה.
זה נראה לך הגיוני?
נו באמת!
תוספת - כך גם חברות הסלולר שמסירות אחריות אם נעשו שנויים בתוכנה.
רוצים לתת אחריות, תנו אחריות! לקשור בין תוכנה וחומרה זה לא הוגן.
אדם שיש לו תקלה במקרופון או במצלמה, לא צריך לתת דין וחשבון על שינויים בתוכנה.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 03-11-2016 בשעה 16:12.