עמוד 4 מתוך 4 ראשוןראשון ... 234
תוצאות 46 עד 59 מ 59

אשכול: רשות המסים מעלה את המס על שמני מנוע

Senior Member
    עוד זווית כי אני כלכלן קטן. אני יודע מחברים בכל מיני תחומים שאחרי שהממשלה חילקה מענקי שב בבית כי מסוכן בחוץ חלק גדול מהעובדים לא חזר לעבודה- בעיקר הצעירים שלא צריכים לפרנס אחרים. יש עבודות בתעשיה ובניין שעובד מנוסה מקבל בהם שכר כפול. בלי אוניברסיטה, סתם השתלמות או קורס. מקצועות שתוך שנה עד שלוש מקבלים 15,000 זה רע? כשאין עובדים זוטרים מעלים את השכר והעלויות של המעסיק מגיעות אלינו חזרה. כאן הכסף הגדול, לא בעליות של הדלק הארנונה ולא בחשמל. הדור הצעיר החליט שיקר כאן אז לא צריך להתאמץ. אין רצפים וטייחים ואין עובדי CNC ואין רתכים ואין אינסטלטורים צעירים. הגיוני בסה"כ. עוד רעה חולה ראיתי. החקלאים.
    בנאדם מסתכן כדי לגדל עגבניה ציונית לפי התקן הציוני (הכי מחמיר) ומוכר אותה ב 2 שקל למאעכר או רשת השיווק. הרשת מוכרת את העגבניה ב 8 ש"ח. הצרכן מאמין לחדשות ורוצה לדפוק את החקלאי- לא את הסוחר ולא את הרשת. כאילו שייבוא יוזיל את העגבניה. בדיוק כפי שטמבלים האמינו שהרגולוציה תוזיל קנאביס. המאעכרים והבירוקרטיה הם הסיבה העיקרית ליוקר המחיה. יוסי רוצה לפתוח מסעדה קטנה צריך להוציא 100,000 ש"ח רק על תכנון יועצים ואישורים, עוד לפני שהתחיל לבנות. לא נראה לי שזה קיים בעוד מקומות בעולם.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    עוד זווית כי אני כלכלן קטן. אני יודע מחברים בכל מיני תחומים שאחרי שהממשלה חילקה מענקי שב בבית כי מסוכן בחוץ חלק גדול מהעובדים לא חזר לעבודה- בעיקר הצעירים שלא צריכים לפרנס אחרים. יש עבודות בתעשיה ובניין שעובד מנוסה מקבל בהם שכר כפול. בלי אוניברסיטה, סתם השתלמות או קורס. מקצועות שתוך שנה עד שלוש מקבלים 15,000 זה רע? כשאין עובדים זוטרים מעלים את השכר והעלויות של המעסיק מגיעות אלינו חזרה. כאן הכסף הגדול, לא בעליות של הדלק הארנונה ולא בחשמל. הדור הצעיר החליט שיקר כאן אז לא צריך להתאמץ. אין רצפים וטייחים ואין עובדי CNC ואין רתכים ואין אינסטלטורים צעירים. הגיוני בסה"כ. עוד רעה חולה ראיתי. החקלאים.
    בנאדם מסתכן כדי לגדל עגבניה ציונית לפי התקן הציוני (הכי מחמיר) ומוכר אותה ב 2 שקל למאעכר או רשת השיווק. הרשת מוכרת את העגבניה ב 8 ש"ח. הצרכן מאמין לחדשות ורוצה לדפוק את החקלאי- לא את הסוחר ולא את הרשת. כאילו שייבוא יוזיל את העגבניה. בדיוק כפי שטמבלים האמינו שהרגולוציה תוזיל קנאביס. המאעכרים והבירוקרטיה הם הסיבה העיקרית ליוקר המחיה. יוסי רוצה לפתוח מסעדה קטנה צריך להוציא 100,000 ש"ח רק על תכנון יועצים ואישורים, עוד לפני שהתחיל לבנות. לא נראה לי שזה קיים בעוד מקומות בעולם.
    עורבא פרחא חסר עובדים, לא התרגלת לכתבה השנתית בכלכליסט שחסר עובדי הייטק ואנחנו נייבא מפלסטין/הודו/נשים טרנסג'נדריות/קזחסטאן?
    בשיא הסגרים של 2020 צמח לו זלזל - בניין בן 20 קומות מול המשרד, כנל שניים מול הבית
    ושלא יעבדו עליכם

Senior Member
    מהמקצועות שהזכרתי אתה מכיר איש צעיר אחד לרפואה?
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    מהמקצועות שהזכרתי אתה מכיר איש צעיר אחד לרפואה?
    מתי היו?
    אבי ז"ל סחב שקי מלט על הגב (פשוטו כמשמעו) כל החיים שלו בסולל בונה בזמן שאיטמי ניקתה בתים של אשכנזים בצפון תל הביב או בישלה שינקן במסעדת הקיבוץ הארצי,
    רצפים סינים זה כל כך ניינטיז בנדם

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    כן, משתי סיבות:

1. לא אכפת לך שיעלו את המס על סיגריות או על סיגריות אלקטרוניות כי אתה נגד עישון, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על חד-פעמי כי אתה לא משתמש בחד-פעמי, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על שתייה מתוקה כי אתה שותה רק מים, וגם לא אכפת לך שמעלים את המס על אריזות של 20 ליטרים ומעלה של שמן כי אתה קונה בג'ריקנים של 4 ליטרים ומחליף בבית. אבל עליית המס הבאה תהיה על מוצר או שירות שבו אתה כן משתמש, ואתה תהיה לבד במחאה שלך.

2. עליית מיסים כמעט שלא משנה התנהגות - בוודאי שלא כאלה שבבסיסן התמכרות כמו עישון. אני לא חושב שיהיו הרבה שיפסיקו לעשן אם, למשל, יעלו את המיסים על סיגריות - גם אם המחיר יהיה כפול.

ושוב, בפעם הרביעית בשרשור הזה: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
    1. אין לי בעיה עם סולידריות, רק שלא נתקלתי בה מצד ציבור המעשנים. למעשה, אני נפגע מהם על בסיס קבוע, אבל שומע רק אותם מתלוננים (מזכיר לי ציבור נוסף).

2. אולי לא, אבל אפשר לממן מזה קורסי גמילה במרפאות. מתישהו לאנשים נולדים ילדים, והחלק המגניב של לאפר עליהם בניסיון להרגיש כמו ארנסט המינגווי מתחיל להיעלם. ככה הם יכולים לממן מראש את הגמילה, זה כמו קרן ההשתלמות שלא ידעת שמגיעה לך.

לגבי עליית המתוקים אני דווקא בעד - אני צורך מתוק, מגיע לי / עושים לי טובה.

אני לא מבין אנשים שאדישים לזיהום אוויר, אוכלים מה שבא, חופפים/מרססים את עצמם במיטב התוצרת של הסופר, ואז מתלוננים על קצת mrna בזרוע כדי לעזור לא להרוג את סבתא.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    1. אין לי בעיה עם סולידריות, רק שלא נתקלתי בה מצד ציבור המעשנים. למעשה, אני נפגע מהם על בסיס קבוע, אבל שומע רק אותם מתלוננים (מזכיר לי ציבור נוסף).

2. אולי לא, אבל אפשר לממן מזה קורסי גמילה במרפאות. מתישהו לאנשים נולדים ילדים, והחלק המגניב של לאפר עליהם בניסיון להרגיש כמו ארנסט המינגווי מתחיל להיעלם. ככה הם יכולים לממן מראש את הגמילה, זה כמו קרן ההשתלמות שלא ידעת שמגיעה לך.

לגבי עליית המתוקים אני דווקא בעד - אני צורך מתוק, מגיע לי / עושים לי טובה.

אני לא מבין אנשים שאדישים לזיהום אוויר, אוכלים מה שבא, חופפים/מרססים את עצמם במיטב התוצרת של הסופר, ואז מתלוננים על קצת mrna בזרוע כדי לעזור לא להרוג את סבתא.
    אני מעשן.
    לא מתכוון ללכת לקורס גמילה.
    יש לי שני ילדים.
    את הגמילה שלי, שלך ושל עוד כמה מימנתי כבר מהמיסים שאני משלם (מס בריאות - מעל אלפיה בחודש).
    אה, וכן: הסתפקתי בשתי מנות MRNA לפני שנה. לא עשו עבודה מי יודע מה, ואחרי ניסיון עצוב הקיץ - אני לא רואה סיבה להמשיך להחליש את המערכת החיסונית שלי בחיסון נגד X, רק כדי לחטוף Y.
    וכמובן, מבחינת כת "משבר האקלים" אני אסון לאנושות, כי אני מאלה שייתנו להם טסלה - והם יתקינו בה מנוע דיזל וגיר ידני. על אופנועים מקוררי אוויר, קמין עץ בבית ורכיבת שטח מצוץ לשבילים המסומנים אני מתבייש לדבר אפילו.

אז מבחינתך, כל מס שיתקעו לי על אורח החיים שאני רוצה לנהל - הוא בצדק. הרי אני התגלמות הרוע האנושי.
    רק שמבחינת הממשלה, אתה כספומט בדיוק כמוני. ובזמן שאתה צוחק כשמעלים לי מס על טבק, דלק ועץ להסקה - אני אצחק כשישחילו לך מס על סוללות, קולטי שמש וחטיפי בריאות.
    מי ממלא את הקופה וצוחק בזמן ששנינו צוחקים, תחשוב לבד.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אני לא צוחק עליך או על אף מעשן. אין לי גם בעיה עם עצם העישון. אבל יש משאבים משותפים - אוויר, טבע וכו'. לעבור בין כמה ספסלים כדי לראות איפה זרקו פחות בדלים, לרוץ בזיגזגים בים כי אתה קולט שאיזה פילוסוף כבר התיישב, לצאת לטייל בגשם כי המעשנים נשארים בפנים.. אם הייתי יודע אנקדוטלית בלבד שכך וכך אנשים מעשנים, ותו לא.. ואללק בכיף.

לגבי זיהום האוויר, דיברתי על איך האוויר משתנה כשאתה מתקרב לגוש דן, או מה ששורפים במפרץ בלילה. זה לא בעלמא או הנפצה של היפים 5G, אתה בטח מריח ש"הנה מתקרבים לתל אביב". אני לא חושב גם שמכוניות חשמליות זה הפיתרון, אבל לא נראה שזה בכלל מטריד מישהו (ברמה שמתלוננים על דברים אחרים). כמובן שאפשר לא לגור שם, אבל כמו שאתה רואה.. עבודה.

לגבי חיסון שלישי - לא עשיתי ברצון אלא כדי להיכנס לעבודה, וביעבד הייתי פשוט משתמש בתו של מישהו אחר. מסכים איתך שזה סכום אפס (להבנתי המוגבלת באימונולוגיה) ועדיף לא לדחוף חיסונים סתם.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אגב זיהום אוויר כל האופנוענים שמשתמשים באופנוע שלהם לטיולים לא יכולים להיות גם ירוקים הם יכולים להיות רק צבועים כי רכיבה שלא למטרת הגעה מנקודה א לנקודה ב מצורך הכרחי היא זיהום שלא לצורך

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כמעט בלתי אפשרי להיות צדיק.
    כדי להתנהל בצורה שפויה בעולם הזה,כל אחד צריך לדעת לטמון קצת את הראש בחול.
    ושכל אחד יטמון את הראש שלו באיזה חול שמתאים לו.
    יש עוד הרבה שטויות ואי דיוקים שנזרקו כאן לחלל האוויר, אבל אין טעם לדון בהם. מי שיש לו דעה מסוימת סתם יתבצר בה. יש אולי בנאדם אחד בכל הפורום הזה, kaz, שבא בגישה של "אני לא יודע, ולא מתבייש לשאול וללמוד". כל השאר (כולל אני) מפלצות אגו.

הוא שואל אבל הוא לא תמיד מקשיב לתשובות

הפסדתי הרבה חברים בדרך כי אני לא מוכן להיות צבוע, אני לא טומן את הראש בחול אני עושה מה שאני עושה במודע ואומר את זה בריש גלי וזה מעצבן את הצבועים.

אני דרזדנר שורף דלק באופנוע שלי למטרה אחת בלבד, לספק את צרכי ושם ז על ההשלכות שאומרים שיש מזה, הבריאות הנפשית שלי חשובה לי.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    הוא שואל אבל הוא לא תמיד מקשיב לתשובות

הפסדתי הרבה חברים בדרך כי אני לא מוכן להיות צבוע, אני לא טומן את הראש בחול אני עושה מה שאני עושה במודע ואומר את זה בריש גלי וזה מעצבן את הצבועים.

אני דרזדנר שורף דלק באופנוע שלי למטרה אחת בלבד, לספק את צרכי ושם ז על ההשלכות שאומרים שיש מזה, הבריאות הנפשית שלי חשובה לי.
    האמת, חשבתי להודות על הדברים הבאים בעוף אבל:
    האופנוע שלי מסריח
    אני שונא את ריח הדלק שלו, את ריח השמן שמטפטף על האגזוז,
    לעזזל אני שונא בכלל את מה שיוצא מהאגזוז,
    וזה לא רק האופנוע שלי, אני לא מסוגל לרכוב אחרי רכבי אספנות (פרה עידן הקטליטי)
    זו הסיבה שאני שונא לרכוב בקבוצה אם אני לא ראשון בה.

אחרי שנתיים של חוסר רכיבה עשיתי טיול קטן - וכייחתי את הנשמה.
    אפילו כשהוא עומד בחצר, אני לא יכול לעשות מדיטציה עם נשימות לידו.

זהו, אמרתי את זה. אני לא מפחד מכם.
    האופנוע לא למכירה

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אין כמו ניחוח עשן של לילנד טייגר.

או של TS50W וכמובן יאווה

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    האמת, חשבתי להודות על הדברים הבאים בעוף אבל:
    האופנוע שלי מסריח
    אני שונא את ריח הדלק שלו, את ריח השמן שמטפטף על האגזוז,
    לעזזל אני שונא בכלל את מה שיוצא מהאגזוז,
    וזה לא רק האופנוע שלי, אני לא מסוגל לרכוב אחרי רכבי אספנות (פרה עידן הקטליטי)
    זו הסיבה שאני שונא לרכוב בקבוצה אם אני לא ראשון בה.

אחרי שנתיים של חוסר רכיבה עשיתי טיול קטן - וכייחתי את הנשמה.
    אפילו כשהוא עומד בחצר, אני לא יכול לעשות מדיטציה עם נשימות לידו.

זהו, אמרתי את זה. אני לא מפחד מכם.
    האופנוע לא למכירה
    קורקינט חשמלי בורוד

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    קורקינט חשמלי בורוד
    או זירו FX,
    אני יוצא לטבע בשביל הטבע, להריח חלבלובים ולטעום רקפות,
    לא בשביל לשבור ידים ורגלים בקפיצות מפוצץ אדרנלין,
    זה שהאופנוע לוקח אותי למשלט 26 - זה בונוס

לא באמת זירו, אם היה אופנוע יותר טוב (לי) ממה שיש עכשיו הייתי משדרג, אבל סטינו שוב מהדיון