עוד זווית כי אני כלכלן קטן. אני יודע מחברים בכל מיני תחומים שאחרי שהממשלה חילקה מענקי שב בבית כי מסוכן בחוץ חלק גדול מהעובדים לא חזר לעבודה- בעיקר הצעירים שלא צריכים לפרנס אחרים. יש עבודות בתעשיה ובניין שעובד מנוסה מקבל בהם שכר כפול. בלי אוניברסיטה, סתם השתלמות או קורס. מקצועות שתוך שנה עד שלוש מקבלים 15,000 זה רע? כשאין עובדים זוטרים מעלים את השכר והעלויות של המעסיק מגיעות אלינו חזרה. כאן הכסף הגדול, לא בעליות של הדלק הארנונה ולא בחשמל. הדור הצעיר החליט שיקר כאן אז לא צריך להתאמץ. אין רצפים וטייחים ואין עובדי CNC ואין רתכים ואין אינסטלטורים צעירים. הגיוני בסה"כ. עוד רעה חולה ראיתי. החקלאים.
בנאדם מסתכן כדי לגדל עגבניה ציונית לפי התקן הציוני (הכי מחמיר) ומוכר אותה ב 2 שקל למאעכר או רשת השיווק. הרשת מוכרת את העגבניה ב 8 ש"ח. הצרכן מאמין לחדשות ורוצה לדפוק את החקלאי- לא את הסוחר ולא את הרשת. כאילו שייבוא יוזיל את העגבניה. בדיוק כפי שטמבלים האמינו שהרגולוציה תוזיל קנאביס. המאעכרים והבירוקרטיה הם הסיבה העיקרית ליוקר המחיה. יוסי רוצה לפתוח מסעדה קטנה צריך להוציא 100,000 ש"ח רק על תכנון יועצים ואישורים, עוד לפני שהתחיל לבנות. לא נראה לי שזה קיים בעוד מקומות בעולם.