אתה צודק ואני אוהב את האחריות האזרחית שלך, שחסרה לרובנו.1. לא אכפת לך שיעלו את המס על סיגריות או על סיגריות אלקטרוניות כי אתה נגד עישון, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על חד-פעמי כי אתה לא משתמש בחד-פעמי, וגם לא אכפת לך שיעלו את המס על שתייה מתוקה כי אתה שותה רק מים, וגם לא אכפת לך שמעלים את המס על אריזות של 20 ליטרים ומעלה של שמן כי אתה קונה בג'ריקנים של 4 ליטרים ומחליף בבית. אבל עליית המס הבאה תהיה על מוצר או שירות שבו אתה כן משתמש, ואתה תהיה לבד במחאה שלך.
2. עליית מיסים כמעט שלא משנה התנהגות - בוודאי שלא כאלה שבבסיסן התמכרות כמו עישון. אני לא חושב שיהיו הרבה שיפסיקו לעשן אם, למשל, יעלו את המיסים על סיגריות - גם אם המחיר יהיה כפול.
ושוב, בפעם הרביעית בשרשור הזה: אני לא מצליח להבין אנשים שאדישים לעליית מיסים ולעליית מחירים בתואנות כאלה ואחרות.
א-ב-ל.
אם המדינה החליטה שהיא צריכה עוד כסף בקופה - היא תדע לקחת אותו. אם לא בשקיות סופר אז בכלי חד"פ, אם לא בכלי חד"פ אז בשמן מנוע, אם לא בשמן מנוע אז בבלו על הדלק.
ואם בכל אחד מאלה כל האזרחים יעמדו על הרגליים ויצליחו למנוע את הגזירה (מה שלא קורה בד"כ)?
אז המדינה תצטרך לקצץ, כדי להתכנס לתקציב הקיים - או ללוות כסף (שאותו, שוב, אנחנו נצטרך להחזיר איכשהו).
משום מה, אני בספק שקיצוץ יבוא על חשבון משכרות השרים והפקידים.
יותר סביר שהוא יבוא על חשבון השירותים שאנו מקבלים מהמדינה - חינוך, בריאות וביטחון.
המצב האידיאלי מבחינתי הוא להכריז על 75% מיסוי מכל שקל שאתה מרוויח, ולבטל את כל שאר המיסים.
זה ישאיר את האזרחים עם כמות כסף דומה בכיס, ואפשר לבטל את המנגונים שאחראים על קביעת תקנות המיסוי ואכיפתן (ואני בטוח שהפעולות האלה עולות הון למשלם המיסים).