אם בגלל דליפה כל הנוזל מהבולם אחורי יצא, מה הסכנות בנסיעה? חוץ מזה שכל בור קטן שעולים עליו קצת כואב?
ועד כמה זה דחוף להחליף לבולם חדש/לשפץ?
יש רוכבים שנוסעים עם בולם לא תקין? זה כמו פנצר שחובה להחליף ואסור לרכב עד שלא מתוקן? או שאפשר להתמודד עם זה? פשוט אין טעם לקנות חדש כי אני גם ככה מוכר את האופנוע ועד אז בכל זאת אני צריך להתנייד איתו..
להוסיף על מה שקקטוב אמר, עכשיו אתה בעצם רוכב רק על הקפיץ, השיכוך כבר לא עובד, זה יכול לגרום להתנהגות לא צפויה של היגוי האופנוע.
כן אבל אני לא נוסע מעיר לעיר גם לא מגיע ל100 קמש בדרך כלל רק פה ושם נוסע.. בכל זאת אני חושב שאפשר להסתדר לא? אם אני אסע בזהירות ואנסה להימנע ממכשולים בדרך יהיה טוב סך הכול?
וסתם שאלה למה לרכב בולם חדש עולה פחות מעשירית מבולמים של אופנועים?
תשמע, יש כאן סיכון, זאת החלטה שלך בסוף.
לגבי עלויות ברכבים אפילו יקרים יחסית יש בולמים ברמה הכי נמוכה שיש ובגלל שרכבים מיוצרים בכמיות גדולות יותר מאופנועים יש חברות שמיצרות תחליפי באותה רמה כמו המקורי רק זול יותר.
אם תשווה למשל Öhlins לאופנוע ולרכב תראה שהמחירים זהים וקח בחשבון שבמוצרים כאלו המיזעור עולה יותר ליצר
אני לא מבין - אתה מנסה להעביר אחריות? אתה לא מצליח להבין בעצמך, שמה שאתה עושה - מסוכן, וגם אם אפשר להסתדר ככה (ואפשר, אנשים נסעו בזמנו על אופנועים בלי בולם אחורי בכלל) - זה סיכון מטומטם שאתה לוקח על עצמך?
אז לא, לא יהיה טוב. בסוף תאבד אחיזה בפניה ותחליק. אם זה יקרה - תזכור שאמרתי לך.
ומבחינת המחירים - בולם של אופנוע (גם אופנוע פשוט כמו שלך) בנוי בצורה מתקדמת יותר מבולם של יונדאי מליסינג, ומיוצר בסדרות קטנות יחסית (מה שמייקר אותו מאוד). זה מסביר לך למה הוא עולה פי עשר.
אם אתה לא מוכן לשלם על בולם חדש - יש מעקפים, ואני חושב שכבר דברנו עליהם. זה או שיפוץ, או קניה של בולם חליפי (YSS/HAGON יחסית לא יקרים ובאיכות טובה), או, אם אתה ממש תפרן - לקנות בולם משומש ולקוות שיחליק במכס.
ובנימה אישית יותר - גם אני הייתי פעם תפרן. אבל יש גבול מסויים, שאחריו הרכיבה באופנוע הופכת להיות לא נעימה לרמה שעדיף לנסוע באוטובוס. אני חושב שבולם אחורי פרוץ - זה די קרוב לשם.
למקרה שאתה ממש, אבל ממש בלי כסף - יש בולם כזה. לא יודע מה האיכות שלו, כנראה שהיא לא משהו - אבל הוא לפחות לא נוזל.
https://www.ebay.com/itm/19438766209...IAAOSw8L9hTZsu
בגלל שעם גישה כזאת לאחזקת האופנוע אין טעם לצפות שהוא ימשוך לך עוד הרבה, אולי כדאי לך לקנות בולם כזה. לזמן הקרוב הוא כנראה יהיה עדיף על מה שיש לך עכשיו.
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 07-02-2022 בשעה 00:10.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני חושב שלא יקרה כלום. הרי כולם יודעים שמי שרוכב רק בעיר לא חשוף בכלל לסכנות של רכיבה על דו"ג. אתה בחור צעיר, הגב שלך בריא והעצמות והעור שלך מחלימים מהר. מה כבר יכול לקרות?