תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: דו-גלגלי חשמלי – בדרך, אבל יש עוד דרך

צפייה משולבת

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

דו-גלגלי חשמלי – בדרך, אבל יש עוד דרך

תחום הדו-גלגלי החשמלי נמצא הרחק מאחורי תחום הרכב החשמלי המשגשג; שוחחנו עם שני רוכבים על-מנת להבין את השיקולים למעבר לחשמלי או לרכיבה על מנוע בנזין.

http://fullgaz.co.il/%d7%93%d7%95-%d...3%d7%a8%d7%9a/

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    נשמע שנמצא הרחק מאחור בצדק.
    לא מבין למה הרוכבים צריכים לקנות במיטב כספם מוצר בוסרי.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    נשמע שנמצא הרחק מאחור בצדק.
    זה פשוט, ועניין של הגדרות:
    רוכבים: מי הם? כל מי שיש לו דו"ג, עכברי העיר או עכברי הכפר, כאלה שמחזיקים כלי בהחזקת שבר, או כאלה שמשקעים בכלי בלי פרופורציה?

רכיבה: מה זה אומר? סידורים בעיר, סופ"ש בצפון, חודש בלב המדבר, או סובב עולם ללא תאריך חזרה?

אופנוען אמתי: קווים לדמות זה שיוצא לרכיבה עם חברים פעם ב... או אחד כל החיים שלו נעים במעגל צמוד לאופנועים, חי ונושם אותם?
    ( גילוי נאות אני היחידי שמוסמך על פי חוק להעניק תעודה כזאת)

שטח:
    שולי כביש 6 בכורכר או מעלה גיבורים ותל מתרסקים?

שימוש באופנוע: כלי מזדמן לסידורים כשנוח, או שימוש יומי קבוע שאינו תלוי בדבר, או מקום המגורים הרשום האחרון ומגרש המשחקים לסקס?

הבנת לאן אני חותר?

זה שיש לך אופנוע או כמה אופנועים לא הופך אותך לאופנוען ולהפך, מצד שני השם מכליל כל כך הרבה משתמשים שאין ביניהם שום מכנה משותף.
    מכלילים אותנו כקבוצה אחידה כשאנחנו בעצם בכלל לא כזאת, צרכים שונים אהבות שונות, אמונות שונות.

אופנוע שמתאים לאחד כמו קונדום לכלי זקור, הוא אוברסיז לרוכב אחר, בסיוט של האחד הוא החלום הרטוב של השני, ומי שאוהב עגבניות אולי שונא
    חצילים. פשוט.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    virtue signaling

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    virtue signaling
    נכון להיום לפחות זאת בדיוק הסיבה.

הכוונה לאופנוע ״כבד״ זה שאין בו הגיון מלכתחילה ואנחנו קונים אותו בשביל להנות ולא להגיע מנקודה א לנקודה ב למרות שעל הדרך אפשר לעשות בו שימוש כזה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מהכתבה משתמע שהרוכבים מתחלקים לשני סוגים:
    אלה שמאוד דואגים ממשבר האקלים, ולכן עברו לחשמלי ומפצירים באחרים לעשות כך.
    אלה שמאוד דואגים ממשבר האקלים, אבל עוד לא אברו לאופנוע חשמלי כי הם אוהבים לרכב על אופנוע בנזין. על רכב בנזין הם מן הסתם ויתרו מזמן.

לי זה מרגיש כמו עוד כתבת עיצוב דעת קהל, כמו שיש בשפע בת(ש)קשורת הישאלית.
    אני לא מתרגש מהצעקות האקלים, וחושב שההיסטריה הזאת - היא פוליטית בעיקרה.
    רוכב על אופנוע בנזין ונוהג ברכב בנזין ידני, כי זה סבבה לי ומתכוון להמשיך לעשות את זה עוד הרבה שנים.
    מבחינת ה"מדגם המייצג" בכתבה אנשים שמחזיקים בדעות כמו שלי - לא קיימים, למרות שנראה שכאן בפורום יש לא מעט מהם.
    אם הכתבה הייתה עולה בווינט זה לא היה מפתיע אותי - יש להם דעת קהל לעצב. בפולגז - קשה לי לקבל מאמרים כאלה.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 13-02-2022 בשעה 08:21.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member הסמל האישי של YossiP
    לא באמת אפשרי לייצג את כל מגוון הדעות על ידי 2 אנשים.
    אני לא חושב שהפרנויה שלך מוצדקת במקרה הזה.
    בכל מקרה, וגם בלי שיהיה לך אכפת מהאקלים, שיקולים כלכליים וחוקיים יגרמו לך לעבור לתחבורה חשמלית בעתיד בוודאות גבוהה מאוד.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי YossiP צפיה בהודעה
    בכל מקרה, וגם בלי שיהיה לך אכפת מהאקלים, שיקולים כלכליים וחוקיים יגרמו לך לעבור לתחבורה חשמלית בעתיד בוודאות גבוהה מאוד.
    השיקולים החוקיים מונעים בפוליטקה, ולפני שהמחוקק מיישם אותם - הוא צריך קרקע מוכנה, ז"א שדעת הקהל ברובה אינה מתנגדת לשינוי החוקי.
    אחת הדרכים הפופולאריות לעצב את דעת הקהל היא כתבות אשר מציגות "אנשים מן היישוב" כביכול בעלי דעות שונות - אך תוך כדי, עם הסכמה על ערך בסיסי כלשהו. כתבות כאלה מייצרות אצל הקורא הנחה, שאותו ערך בסיסי הוא קונצנזוס רחב ומקובל על כל אזרח נורמטיבי, גם אם זה לא באמת המצב. מטבעם, רוב האנשים נוהגים לאמץ את אותו ערך בסיסי על מנת לא להיתפס כ"קיצוניים".
    בשני העשורים האחרונים, כמה קבוצות ומגזרים בישראל הצליחו לייצר שינויים תודעתיים מרחיקי לכת ולדחוף את האג'נדה שלהם להקהל הרחב, בין היתר ע"י שימוש בשיטה הזאת (ולא רק, מן הסתם). אין לי אפשרות לפרט מעבר, כי זה כנראה קשור גם לפוליטקה.
    כרגע אני רואה שהאקו-אקטיביסטים הולכים באותו מסלול מוכר, ובמידת הצלחה לא מבוטלת. מה שמוזר לי זה שמגזין אופנועים לוקח חלק במהלך הזה, גם אם לא באופן מודע.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    בשני העשורים האחרונים, כמה קבוצות ומגזרים בישראל הצליחו לייצר שינויים תודעתיים מרחיקי לכת ולדחוף את האג'נדה שלהם להקהל הרחב, בין היתר ע"י שימוש בשיטה הזאת (ולא רק, מן הסתם). אין לי אפשרות לפרט מעבר, כי זה כנראה קשור גם לפוליטקה.
    משווה ומעלה.
    לא רק שדחפו את האג'נדה אלא חינכו את הציבור לחשוב שמי שלא מסכים עם האג'נדה הוא ___ או ____או גם ____וגם_____.
    בחר מהרשימה: חשוך, פאשיסט, מיושן, גזען
    אם נדלג לאג'נדות נוספות רשימת התארים שמחזיקים בעלי דיעות שונות מהדיעה שבה חינכו את הציבור עוד תתארך: ימני, מיזוגן, מתנחל, דתי ואפילו צר אופקים.
    לכל מי שלא הבין את הרמז העבה, אני ממליץ לצרוך בן שפירו או ג'ורדן פיטרסון או גדי טאוב או כל איש חושב שמסרב לקבל את החינוך מחדש.
    אין לי משהו נגד אופנועים חשמליים. אם יספקו מענה לצרכי הרכיבה שלי, ארכב עליהם. לא אקנה אופנוע או רכב או מקרן טרנס-גלקטי רק כי הוא משווק או נחשב ירוק.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    השיקולים החוקיים מונעים בפוליטקה, ולפני שהמחוקק מיישם אותם - הוא צריך קרקע מוכנה, ז"א שדעת הקהל ברובה אינה מתנגדת לשינוי החוקי.
    אחת הדרכים הפופולאריות לעצב את דעת הקהל היא כתבות אשר מציגות "אנשים מן היישוב" כביכול בעלי דעות שונות - אך תוך כדי, עם הסכמה על ערך בסיסי כלשהו. כתבות כאלה מייצרות אצל הקורא הנחה, שאותו ערך בסיסי הוא קונצנזוס רחב ומקובל על כל אזרח נורמטיבי, גם אם זה לא באמת המצב. מטבעם, רוב האנשים נוהגים לאמץ את אותו ערך בסיסי על מנת לא להיתפס כ"קיצוניים".
    כרגע אני רואה שהאקו-אקטיביסטים הולכים באותו מסלול מוכר, ובמידת הצלחה לא מבוטלת. מה שמוזר לי זה שמגזין אופנועים לוקח חלק במהלך הזה, גם אם לא באופן מודע.
    אני מקבל את הביקורת.

Senior Member
    לשים את גדי טאוב באותה משבצת של שפירו או פיטרסון, זה לעשות להם עוול עצום (אינטלקטואלית אבל הרבה יותר מזה ערכית)...

גם כאן, בשנתיים האחרונות היה מי שקיבל בשיוויון נפש את האג׳נדה של אותה קבוצה קיצונית בדיוק, עם כל החרטא ברטא המקושקש שלה ובלבד שהיא הגיעה להם דרך הזונדה של אנשים כמו טאוב ומפעיל הבוטים הסגול שלו. בישראל, בניגוד לארה״ב של שפירו, אין שום הבדל בין הימין המתנחלי ולובי ״קהלת״ הקיקיוני שלו לשמאל הקשקשני ולובי ״הקרן החדשה״ האינפנטילי שלו. שני צדדים של אותה מטבע מעופשת ומושחתת של גלובליזם קולקטיביסטי.
    מוקדם להעריך את ההשפעות של השנתיים האחרונות אבל מסביבי אני רואה הרבה מאוד אנשים שהתפכחו משטיפות המוח האלה בדיוק ואני מקווה שהמטוטלת הזו תעשה אחורה פנה.