2 אופציות מעולות:
ויסטרום 650 שמור. בתקציב שלך הוא יהיה ישן קצת, בסביבות 2015-2017. על הנייר, החל ממודל מסויים (לא זוכר איזה) גם מרווח הטיפולים עלה רשמית ל-12K. אני כהרגלי עדיין ממליץ לצמצם ל-6-8, על אחת כמה וכמה אם אתה לפעמים, כבדריך, "מרביץ". ובכלל - מה הבעיה להחליף שמן מנוע כל 6? איפה הטרגדיה?
מבחינת הטיפולים, אני לא חושב שהויסטרום זול או יקר בצורה חריגה. ככלי לכיסוי מרחקים, זה כנראה אופנוע הביניים הכי טוב בשוק.
MT-07 טרייסר. הוא אופנוע כביש נטו, שפרט למראה - אין שום דבר בינו לבין האדוונצ'רים. עדיין הוא נוח, אמין ויחסית זול לטיפול. מרווח הטיפולים עומד על 10K והתקציב שלך מאפשר למצוא אופנוע מהראשונים שהגיעו (2017) במצב טוב ועם קילומטראז' סביר.
לשני הכלים יש מקבילים נייקדים - SV650/MT-07. שניהם מקבילים ל-Z650 שהיה לך, ושניהם (לדעתי) מתעלים עליו בהנאה מרכיבה. הם משמעותית פחות נוחים למרחקים ודורשים אבזור נוסף (משקף, ריפוד מושב, אכסון) שכבר קיימים באדוונצ'ר שנקנה כמשומש. כך שלא ממש ברור לי ההגיון בהתעקשות על נייקד דווקא.
כמובן שיש גם את הורסיס 650 (איכס) ואת הגרסה הסינית שלו (CFMOTO). האחרון זול עד כדי כך כמשומש, שתוכל לרכוש אופנוע 2021, ואמור להיות זול לאחזקה עד שמשהו משמעותי יתקלקל (לא טוען שהוא בהכרח לא אמין, אבל אין לי ולחבריי ניסיון ארוך טווח עם ה-CFMOTO) .