הרצף ממשיך והיום על הסכין ההונדה אפריקה טווין שהתחפשה לאופנוע תיור, תחפושת מוצלחת אם תרשו לי לקלקל קצת את הסוף, תישארו יהיה מעניין.
נתחיל עם זה שקיבלתי אופנוע אוטומטי, פעם ראשונה שלי ללא ידית קלאצ', משונה, נחמד אבל לא בשבילי... אסביר מיד.
לקח לי כמה שניות של הדרכה, הסבר פשוט על מהערכות ויצאתי לדרך, כשעננה אפורה ככה מעל הראש, מרגע שיצאתי לכביש התחיל המרוץ הפרטי שלי
אל מול הגשם.
מושב האופנוע נוקשה, ישיבה מצוינת ואיכות חומרים מרשימה, בניגוד לטריססר GT אין קירקושים כל דבר יצוק במקומו, לרגע שכחתי מהכל, המנוע מגרגר
בחיספוס שהציק לי מאד בהתחלה (כנראה בגלל מנוע קר) והפך לאט לאט לנסבל ואפילו מהנה.
קיבלתי אופנוע בלי דלק, עצרתי לתדלק והזדמנות ראשונה לראות את האופנוע ואיכותו מכסה דלק קפיצי יוקרתי, לוח שעונים הכי טוב שראיתי עד עכשיו,
יציאה לכיוון הכבישים של נס הרים, החלפת הילוכים אוטומטית מלווה בנקישה מעצבנת אבל נסבלת האופנוע מנחש לבד מה אתה מנסה לעשות וניתן גם
להעביר הילוכים גם ידנית. אני מנסה להתרשם מתנוחת הישיבה ויציבות הכלי, מרשים במהירויות הבינוניות מחוץ לעיר קצת פחות בתוכה בפקק, אני במצב
ספורט בהמלצת דני, ששומר על משיכת ההילוכים ליותר זמן. האופנוע קליל נמוך מהורסיס אבל גבוה מהטריסר מתנהג מצוין. בתוך כמה דקות התיידדנו מאד
והייתי מהיר יחסית לאופנוע חדש ולא מוכר בכבישים שלי. תנוחת ישיבה מציינת מקום גם מאחור אין הרגשה של אופנוע צפוף, קולע לדרישות של לוקי ל-NC
משופר עם יותר כוח.
איפה הבעיה הסיבובים חדים בעת כניסה לסיבוב עם גז קבוע ממש ברגע שמאטים טיפה לפני פתיחת הגז ליציאה מהסיבוב עם כוח האופנוע מעלה הילוך
אתה רוצה לצאת בשלישי הוא מעלה לרביעי, לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו אבל ברכיבה ששואפת למקסימום זה מצריך התארגנות אחרת ופרק
למידה. ההרגשה שלי שאני אצטרך לחכות פחות זמן לחברים מאחור עם האופנוע הזה מאשר אני מחכה עם הורסיס.
המסקנה הכללית שלי כפי שלחש לי האופנוע, "אני אקח אותך לכל מקום שתרצה, איך שתרצה ומתי שתרצה, רק אל תפריע לי לנמנם... "
זה לא ה-CBR900 טייגר שיהיה נותן לך פיצוץ לפנים כשמשכת לו בזנב, זה משהו אחר לגמרי, לקחו בהונדה חלקים מהמדף ערבבו קצת בפלסטיקה,
והחליטו ליצור אופנוע חדש במחיר ישן שנראה קצת כמו קטנוע...יפה מכוער? אתם תחליטו.
המילה האחרונה שלי לגביו תהיה רק אחרי שאמדוד את האופנוע עם גיר רגיל. אגבל בסך הכל הפתעה לטובה בניגוד לאפריקה, אותו לא רציתי להחזיר אותו לסכנות
אבל אז התחיל לטפטף.
![]()