עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 24 מ 24

אשכול: מתכון קורקבנים

  1. #16
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    וזה לא קל גם אחרי השריה במי קרח.
    וזה עדיין קלי קלות מול ניקוי קורקבנים.
    בתור ילד היו מושיבים אותי לקלף לשון דווקא אחרי בישול ראשון, ולפני חיתוך ובישול עיקרי.
    זה גם מה שגרם לי לתפיסת עולם שתבשילים שדורשים יותר מדי התעסקות, פשוט לא שווים את זה.

  2. #17
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Sep 2018
    הודעות
    2,066
    לדעתי אתה יכול לבקש מהאישה תעודה של ילדות עשוקה -או אופנוע חדש . אותי סינג'רו לקניות וספונג'ה שבועית אבל לא בישלתי כלום מעבר לחביתה עד גיל 20. את הלשון מקלפים לאחר השריה במי קרח אחרי הרתחה. גדלתי על בישולים ופעם בכמה חודשים להשקיע במשהו שעתיים נטו (גג!) זה בסדר. רוב הבישולים לוקחים פחות משעה. בקרוב אנסה את הגביע הקדוש של המטבח הבולגרי שמוכר בקרב הציבור הרחב כבורקס טורקי. אמא ז"ל היתה פותחת עם המרפקים והזרוע דף בצק בעובי של מיקרון. נגעת- קרעת. אין לי כוונה להתחרות אבל צריך לנסות. זה באמת פרוייקט.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021


  3. #18
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    לדעתי אתה יכול לבקש מהאישה תעודה של ילדות עשוקה -או אופנוע חדש . אותי סינג'רו לקניות וספונג'ה שבועית אבל לא בישלתי כלום מעבר לחביתה עד גיל 20. את הלשון מקלפים לאחר השריה במי קרח אחרי הרתחה. גדלתי על בישולים ופעם בכמה חודשים להשקיע במשהו שעתיים נטו (גג!) זה בסדר. רוב הבישולים לוקחים פחות משעה. בקרוב אנסה את הגביע הקדוש של המטבח הבולגרי שמוכר בקרב הציבור הרחב כבורקס טורקי. אמא ז"ל היתה פותחת עם המרפקים והזרוע דף בצק בעובי של מיקרון. נגעת- קרעת. אין לי כוונה להתחרות אבל צריך לנסות. זה באמת פרוייקט.
    תעודת ילדות עשוקה עדיף על אופנוע. זה נותן לך פטור מקילוף בצל.

  4. #19
    Member
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    55
    אין לי מושג על מה אתם מלינים - אני אוכל לשון בקר מגיל אפס בערך, כנכד ואח"כ כילד והיום בבית שלי.
    מעולם לא נדרשנו לקלף אותה בשום מתאר: כשנקנתה בשוק ישר מהשוחט או בסופר הממוזג.
    יכולת שהייתה לי ילדות עשוקה?
    אני כן יודע להגיד שעד היום בארוחות חג אצל אמא\חמותי ניטשים קרבות עזים על מי לוקח את שאריות הלשון.

  5. #20
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    עיר הקודש
    הודעות
    4,167
    יש מאכלים שלעולם לא יהיה עליהם קונצנזוס

    אני גדלתי בבית של גפילטעפיש ( אני מת על זה ) וחרמנא ליצלן רגל קרושה שאני מת מזה.אני עדיין מתגעגע למרק עוף עם הרגליים של התרנגולת ואף היו מוסיפים ( שכחתי את השם של זה) ביצים ללא קילפה ( רק הקרום החיצוני).


    לשון וקורקבנים זה אחלה ואני גם מכין לפעמים.

    מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

  6. #21
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    למה מחריש?
    קונים בערך קילו קורקבנים נקיים. קפוא לא יודעים אם נקי אז טרי או מופשר.
    מה שנקי שומרים. כל מה שמלוכלך אין טעם להתערכב על ניקוי סיזיפי- לפח.
    הניקוי פאקינג סיוט כי יש קליפה והריח לא ממש יוצא. קונים נקי הכי פשוט.
    שוטפים במסננת וקערת מים ועוד שלוש פעמים, הרבה זמן.
    חותכים לקוביות של 2X2 ס"מ. מכניסים לסיר ומכסים במים עם חצי כף חומץ ומביאים לרתיחה.
    2 דקות אחרי הרתיחה מרוקנים את המים ונשארים עם עם קורקבנים חמים במסננת. שוטפים.
    מכניסים לסיר לחץ ממלאים מים בגובה הקורקבנים מקסימום עוד ס"מ, מתבלים במה שמתחשק, סוגרים ומחכים ללחץ.
    אחרי שהגענו ללחץ, מנמיכים את האש ומבשלים בלחץ (!) 4 שעות אפשר גם 5.
    הפעם הוספתי פלפל לבן עלי דפנה טיפלה אגוז מוסקט וציפורן- ממש קצת. זה עלול להרוס.
    אחרי 4 שעות הבשר רך בואך נימוח ברוטב כמעט צלול ואין זכר לצמיגות הקשה של השריר המקורי.
    הקורקבן קשוח, סיפור חיים נורא ועבודה חרא. זה לא פופיק או קורקבן באמת, כן?
    זה הבסיס ומכאן אפשר להמשיך לפירה, תבשיל עם אורז, טבילה בלחם טרי. הכל טעים מכאן. אני הלכתי על פסטה פנה (צינור חלול) גם המסולסלים יתפסו הרבה רוטב.
    מעבירים את הקורקבנים עם הרוטב לסיר שטוח ורחב. מוסיפים חצי או קופסת עגבניות מרוסקות מאיטליה (שימורים, נפלא) מרתיחים ומצמצים קצת על אש קטנה. מתקנים תיבול ומוסיפים מלח.
    בינתיים מבשלים את הספגטי, מסננים ומוסיפים לסיר עם הרטוב והקורקבנים. מבשלים יחד עם מכסה על אש קטנה וערבוב קטן בעדינות רק כמה דקות שהספגטי יתפוס טעם- בלי למעוך. אחרי חמש דקות בוזקים מעל צרור קצוץ דק של כוסברה. ערבוב אחרון, יין לבן ליד וזהו. מרגיש כמו מלוכה!
    סתם טיזרתי קצת שתשתף.

    מה קורה אם לא מרתיחים לפני ששמים בסיר לחץ/בישול איטי? ההרתחה היא כמו עוד שלב ניקוי, או שזה משפיע על הטעם?

    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    עכשיו, השוס האמיתי הוא כבד פרה.
    עולה גרושים. שתי דקות ברשת על הגז להכשיר (עם פנסים שתי וערב)
    ודקה במחבת עם שמן קוקוס (עושה ניחוח מתקתק כמו כבד עוף ביין).
    פצצת אנרגיה קיטוגנית (שמעת קאז?)
    ביס אחד ואתה שבע לשבעה ימים של פרולונג פאסטינג
    נשמע מעניין, צריך לראות באיזו קצבייה מוכרים (מחפש גם עצמות גדולות לכלב).

    למי שדואג במה נגע החלבון - אני רק אציין כאן שתעלת הלידה של תרנגולת היא גם הישבן שלה ( = כל ביצה שאכלתם היא butt baby).
    נערך לאחרונה על ידי kaz; 04-03-2022 בשעה 09:46.

  7. #22
    Banned
    תאריך הצטרפות
    Feb 2018
    הודעות
    1,291
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה

    למי שדואג במה נגע החלבון - אני רק אציין כאן שתעלת הלידה של תרנגולת היא גם הישבן שלה ( = כל ביצה שאכלתם היא butt baby).
    כן כבר היינו בסרט של הקלוקאה עזוב שטויות ביצה ובירה על הבוקר ואתה גבר גבר https://youtu.be/e8JQkAht3-4?t=131

    היצרן שלנו (רמז: לא דארווין) בנה מכונה שחבלז גם בתרנגולת
    אז למה פתאום בא לך ליות פיתוך ?
    נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 04-03-2022 בשעה 12:31.

  8. #23
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Sep 2018
    הודעות
    2,066
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה

    מה קורה אם לא מרתיחים לפני ששמים בסיר לחץ/בישול איטי? ההרתחה היא כמו עוד שלב ניקוי, או שזה משפיע על הטעם?
    ( = כל ביצה שאכלתם היא butt baby).
    בגדול מאבדים טעם אבל ההרתחה הקצרה וסינון הנוזלים הם שלב הכרחי בבשר "קשוח".
    זה בישול ששמים על אש קטנה לכמה שעות ואם מוסיפים כמות קטנה\ נכונה של מים יש הרבה טעם ברוטב.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021


  9. #24
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Feb 2022
    הודעות
    0
    תודה

אשכולות דומים

  1. הר בנטל - חול המועד פסח
    על ידי dudybou בפורום כללי
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 24-04-2019, 22:06
  2. הבד של דנים
    על ידי levil בפורום כללי
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 20-03-2017, 09:32
  3. מסבחה -מתכון מפגר
    על ידי levil בפורום אוף טופיק
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 05-12-2016, 19:13
  4. מחשב ניהול מנוע KTM SM990 - מתכון לצרות?
    על ידי ktm690smc בפורום פורום טכני
    תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 06-11-2016, 03:08
  5. בניית מצבר לתיום ברזל
    על ידי skull בפורום פורום טכני
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 11-08-2015, 01:22

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO