עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 62

אשכול: התלבטות בבחירת אופנוע

Senior Member
    הכל נכון כשהשמש זורחת וחם בתחת.
    שעה וחצי בפקקים וכביש מהיר לסירוגין על נייקד ביום קפוא זה לא פאן. מעדיף מזוודה נוחות כולל מיגון גשם\ רוח. ב
    ביום יום לפעמים אולי תרצה לקחת איתך לפטופ או בגדים יבשים או לעשות קניות לשבת. צריך נוחות ומקום דווקא ליום יום ואני לא נגד נייקדים.
    בשורה התחתונה התמהיל של פות"ש קובע. אם הוא שואף לשחרור הקוף וכמה נוח להתנהל ביום יום...
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    הכל נכון כשהשמש זורחת וחם בתחת.
    שעה וחצי בפקקים וכביש מהיר לסירוגין על נייקד ביום קפוא זה לא פאן. מעדיף מזוודה נוחות כולל מיגון גשם\ רוח. ב
    ביום יום לפעמים אולי תרצה לקחת איתך לפטופ או בגדים יבשים או לעשות קניות לשבת. צריך נוחות ומקום דווקא ליום יום ואני לא נגד נייקדים.
    בשורה התחתונה התמהיל של פות"ש קובע. אם הוא שואף לשחרור הקוף וכמה נוח להתנהל ביום יום...
    אני לא מבין - מה, אין סבל וארגז שאפשר להתקין על MT-09?
    לפי איזה לוגיקה יכולת לשאת תיק עם לפטופ או כמה שקיות מהסופר זה משהו ששמור בבלעדיות לאופנועי אדוונצ'ר?

Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    כמי שמחפש אופנוע שפוי מנקודה לנקודה עם ארגז, כי אתה תצטרך ארגז לציוד ונוחותאתה בעצם מכוון למקום אחר, לא ציינת תקציב, אתה מת לאופנוע
    לא אדוונצ'ר (בישיבה לא במהות) היינו ספורטיבים אבל ראבק לא רכבת המון זמן ואתה עולה מהכיתה שלא ניגשת לבגרות...

כלי למתחילים NC750 ייתן לך כל מה שרצית ולא מה שאתה מפנטז.
    NT1100 ייתן לך קצת יותר במחיר יקר.
    1000 סמ"ק הוא לא יותר ממה שאתה צריך אולי להיפך...זה בדיוק כמו אקדח, לא בטוח שתשתמש בו אי פעם אבל תמיד טוב שהוא איתך!

רוב האופנועים המודרניים היום ייתנו לך מה שאתה מחפש אבל אתה צריך לדעת מה זה!
    תודה על הניתוח הפסיכולוגי המוצלח. רבים וטובים ממך כשלו איפה שאתה הצלחת.
    מודה שנעלבתי קצת, אבל בוחר להמשיך את הדיון ולא להגרר לריב.
    אני אסביר את עצמי לאור מה שכתבת ואח"כ אמשיך.
    עד לפני שמונה שנים רכבתי ברציפות כמעט 20 שנה. תאונה שהביאה איתה לחץ משפחתי לא מתון אילצה אותי לרדת זמנית מדו"ג עד יעבור זעם. החיידק עדיין קיים.
    ציינתי את הוי סטרום כדי להמחיש שיש לי נסיון עם כלי בעל נפח גדול יותר מקימקו מובי.
    קניית אופנוע 800-ליטר, לא באה לרצות את האגו שלי אלא יותר לכיוון הפרקטי. יש לי לישכה משלי, בה אני יכול לתלות את מעיל האופנועים והקסדה השווה שלי. אנ י לא צריך אופנוע ליטר שיאשר את זה.
    מחפש כלי פרקטי ויחסית נח. לא אדוונצ'ר כי הספיק לי להרים את הסוזוקי, באמת.
    ה-S1000R עלה ע"י אחד המוכרים בסיבוב בהרצל בטענה שיתאים לי ואין לי מה לחשוש ממנו. אני דווקא חושש ותודה שאישרתם את חששי.

לענייננו:
    תקציב 40-50
    גובה 1.78 עם רגליים קצרות.
    100-120 ק"מ ביום למשרד וחזרה, שלש פעמים בשבוע עם אפשרות לסיבו קטן בסופ"ש. כן, בעוונותיי רוצה גם קצת פאן.
    לא מחפש כלי שישעמם אותי אחרי חודש, אבל גם יודע להיות פרקטי ומבין שאני יותר אגביל את האופנוע מאשר הוא אותי.
    קורס רכיבה- צ'ק. שוקל לעשות שוב.

אני מניח (בלי לפגוע) שאתה בעל נסיון רב בתחום. אשמח לעצתך ואפילו לאו דווקא מהכלים שציינת

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי YuvalE צפיה בהודעה
    תודה על הניתוח הפסיכולוגי המוצלח. רבים וטובים ממך כשלו איפה שאתה הצלחת.
    מודה שנעלבתי קצת, אבל בוחר להמשיך את הדיון ולא להגרר לריב.

שום כוונה להעליב אלה דווקא להעביר בצורה צינית איפה אתה צריך לחדד את הדרישות שלך על מנת שתפגע בול.
    אני אסביר את עצמי לאור מה שכתבת ואח"כ אמשיך.
    עד לפני שמונה שנים רכבתי ברציפות כמעט 20 שנה. תאונה שהביאה איתה לחץ משפחתי לא מתון אילצה אותי לרדת זמנית מדו"ג עד יעבור זעם. החיידק עדיין קיים.
    ציינתי את הוי סטרום כדי להמחיש שיש לי נסיון עם כלי בעל נפח גדול יותר מקימקו מובי.

ה-650 שאתה מכיר השתנה בשמונה שנים האחרונות, כך גם התנועה הכבישים והנהג הישראלי.
    קניית אופנוע 800-ליטר, לא באה לרצות את האגו שלי אלא יותר לכיוון הפרקטי.
    למה אתה חושב ככה? איפה כתוב שככל שתרד בסמ"ק תהיה יותר משהו?

יש לי לישכה משלי, בה אני יכול לתלות את מעיל האופנועים והקסדה השווה שלי. אנ י לא צריך אופנוע ליטר שיאשר את זה.

ממש לא תחליף לאגו אלה יותר סיוע במילוי הדרישות שלך לאופנוע!
    מחפש כלי פרקטי ויחסית נח. לא אדוונצ'ר כי הספיק לי להרים את הסוזוקי, באמת.

הפחד שלך מתצורת אדוונצ'ר מובן אבל לא מוצדק ובטעות יסודו.
    ה-S1000R עלה ע"י אחד המוכרים בסיבוב בהרצל בטענה שיתאים לי ואין לי מה לחשוש ממנו. אני דווקא חושש ותודה שאישרתם את חששי.

לענייננו:
    תקציב 40-50 אחלה תקציב לרוב הכלים שיכולים לעזור לך
    גובה 1.78 עם רגליים קצרות.- אני 175 על ורסיס 1000 ומגיע עם רגל מלאה על רוב האופנועים היום בשוק.
    100-120 ק"מ ביום למשרד וחזרה, שלש פעמים בשבוע עם אפשרות לסיבו קטן בסופ"ש. כן, בעוונותיי רוצה גם קצת פאן.
    בדיוק בגלל זה הצעתי לך את מנועי ה-1000 הרגועים וי סטרום 1000 והורסיס יהוו לך הרבה יותר שימושיות ורוגע מה-טרייסר שהוא מפלצת.
    לא מחפש כלי שישעמם אותי אחרי חודש, אבל גם יודע להיות פרקטי ומבין שאני יותר אגביל את האופנוע מאשר הוא אותי.
    אף אחד מהם לא ישעמם אותך גם אחרי חמש שנים ומי שיגיד לך אחרת מוזמן לבוא להשתעמם איתי בסופ"ש.
    קורס רכיבה- צ'ק. שוקל לעשות שוב. חשוב מאד

אני מניח (בלי לפגוע) שאתה בעל נסיון רב בתחום. אשמח לעצתך ואפילו לאו דווקא מהכלים שציינת

ושום כוונה להעליב.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

לא גבוה ולא מאיים ניתן להרכיב ארגזים

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קטקוב, בדיוק מה שרציתי להגיד.
    אתה זה לא כל אחד. אגב, רכיבה על אופנוע מבחן במשך יומיים שלושה לא משולה לאופנוע יומיומי, בו אחרי חודש חודשיים נעלם הריגוש מהחידוש.
    ואף אחד לא אמר אדוונצ'ר (אולי כן, אבל לא אני).
    לשים ארגז ומשקף על z...

Junior Member

לא גבוה ולא מאיים ניתן להרכיב ארגזים

הכל טוב. עבר לי 😎
    אשמח שתסביר לי את הטעות מיסודה בנושא האדוונצרים.
    האמת, כשאני רואה ויסטרום או ורסיס בגדלים האלה החוליות בגב מתחילות לכאוב לי מעצמן.
    מה אני מפספס?

הכל טוב. עבר לי ן¿½ן¿½
    האמת, כשאני רואה ויסטרום או ורסיס בגדלים האלה החוליות בגב מתחילות לכאוב לי מעצמן.
    מה אני מפספס?
    אתה מפספס שבכל מקרה, רצוי לא להגיע למצב שאתה נאלץ להרים אותם
    אבל מבחינתי - אלה כלים שנועדו לרכיבות ארוכות (2000+ ק"מ בחודש) או לאנשים שהנוחות היא פרמטר עיקרי עבורם, גם אם הם רוכבים מהבית למכולת.
    עוד פרמטר (וכאן אולי אני קצת נוקם את נקמתך על הניתוח הפסיכולוגי) - הכלים האלה נמכרים היטב כי מעבר לכל מעלותיהם הרבות, הם גם מצליחים למכור לגברים מזדקנים רומנטיקה של טיולים ארוכים עם שלושה ארגזים ומורכבת נאה במושב האחורי. מה שנקרא, אווירת מסע במדינות רחוקות בדרך למשרד ובחזרה.

מי שמתחבר לאדוונצ'ר - שיקנה אדוונצ'ר. מי שלא - אין שום דבר רע או פסול בנייקד איכותי או אופנוע ספורט-טורינג לא קיצוני. את העבודה בשינוע למשרד הם יעשו באותה מידה של הצלחה. זה עניין של טעם, אני בכלל רוכב כבר 7 שנים על אופנוע ספורט שנראה כמו אדוונצ'ר אבל בלי אופי מנוע והספק ספורטיבי, או לחילופין - על סופרמוטו על סטרואידים, שפיתח מיגון רוח חלקי ומיכל דלק גדול למטרות תיור - ואני מאוהב בשילוב האקלקטי הזה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אתה מפספס שבכל מקרה, רצוי לא להגיע למצב שאתה נאלץ להרים אותם
    אבל מבחינתי - אלה כלים שנועדו לרכיבות ארוכות (2000+ ק"מ בחודש) או לאנשים שהנוחות היא פרמטר עיקרי עבורם, גם אם הם רוכבים מהבית למכולת.
    עוד פרמטר (וכאן אולי אני קצת נוקם את נקמתך על הניתוח הפסיכולוגי) - הכלים האלה נמכרים היטב כי מעבר לכל מעלותיהם הרבות, הם גם מצליחים למכור לגברים מזדקנים רומנטיקה של טיולים ארוכים עם שלושה ארגזים ומורכבת נאה במושב האחורי. מה שנקרא, אווירת מסע במדינות רחוקות בדרך למשרד ובחזרה.

מי שמתחבר לאדוונצ'ר - שיקנה אדוונצ'ר. מי שלא - אין שום דבר רע או פסול בנייקד איכותי או אופנוע ספורט-טורינג לא קיצוני. את העבודה בשינוע למשרד הם יעשו באותה מידה של הצלחה. זה עניין של טעם, אני בכלל רוכב כבר 7 שנים על אופנוע ספורט שנראה כמו אדוונצ'ר אבל בלי אופי מנוע והספק ספורטיבי, או לחילופין - על סופרמוטו על סטרואידים, שפיתח מיגון רוח חלקי ומיכל דלק גדול למטרות תיור - ואני מאוהב בשילוב האקלקטי הזה.
    👍🏼👍🏼👍🏼
    על מה אתה רוכב אם יורשה לי?

"אופנוע של זקנים"...כן שמעתי את הביטוי הזה בהקשר לאופנוע, לא הצלחתי לפצח את הנוסחה.

הכביש רץ מתחת לגלגל הקדמי הצמיג מודד ק"מ ראשונים של גומי ולא מאבד לחץ כביש 375 פתוח
    האוויר צלול והורסיס רץ לו בין סיבוב לסיבוב בשטף קצף, הרכיבה הופכת לאוטומטית המבט, לחיצה
    על הכידון הפוך לכיוון הסיבוב ההטיה שלא נגמרת במקביל למשיכת הגז וההתרוממות, שמאל ימין,
    ימין שמאל.

פעם מזמן כשמישהו רצה להתייעץ הוא פנה לזקנים, לחכמים אלה עם ניסיון החיים, שראו דבר או
    שתיים ועדין זוכרים, לצ'יף הזקן ראש השבט. "מועצת החכמים" הסנהדרין ...

היום זקן נחשב איטי, מטרד, העולם שלו כבר לא רלוונטי, הוא מעכב, עוצר את ריצת הצעירים עד,
    עד שהם הופכים בעצמם למבוגרים חסרי סבלנות, לזקנים נרגנים ומתים.

ילד שלא יודע לקבל "לא" יהפוך בהכרך למבוגר שלא יודע לקבל "לא" ומי שאין לו את הסבלנות
    והיכולת להיכנס לנעל אחרת כצעיר לא יעשה זאת גם בבגרותו.

אף אחד לא יחמוק באמת משיני הזמן, אלה אם יתפוגג הרבה לפני, מסיבה עצובה כזאת או אחרת
    וכמה מבוגר צריך להיות בשביל להיות "זקן".

אני מכיר כמה זקנים שילמדו את כל הצעירים דבר או שתיים בכביש/שטח הרפתקה...

כי אנחנו ביקרנו כבר בקצה השני של ה-200 קמ"ש ויותר, זה לא המצאה של דור ה...
    את הארץ כבר חרשנו מצפון לדרום מערב עד למזרח, וגם בחו"ל, השארנו חותם.
    זה היה יותר קשה, יותר מאתגר, עם אופנועים פחות מתקשרים שעושים עבור הרוכב את רוב
    העבודה, להפסיד לאופנוע טוב יותר זה פחות כואב מלהפסיד לרוכב טוב יותר!
    עצם העובדה שאנחנו עוד פה רק אומר שעשינו משהו בסדר לאורך הדרך הארוכה הזאת.

נכון אנחנו כבר לא בשיא הכושר, הגב כואב וזאת הסיבה שתנוחת עובר על אופנוע לא מתאימה לנו,
    הפלטינות לוחצות, הראייה כבר לא משהו, האינסטינקטים שהצילו אותנו לא פעם נרדמים לפעמים,
    וקצת יותר כואב הכל, קצת יותר קשה להרים רגל גבוה מעל המושב, או להחזיק 350 ק"ג בין הרגליים.

אבל הניצוץ שם, הידע התובנות, אולי התעייפנו מלבקר במוסכים, לרדוף אחרי חלקים, כן נוחות היא
    כבר לא מילה גסה. וכן יש לנו איתנו מטען נוסף, אותו אנו מצרפים בגאווה ואהבה. אנחנו כבר לא לבד
    זה לא "אני" האני הפך לאנחנו. גרושים קונים הארלי בסוכנות ע"י הרבנות, כי אולי הארלי יביא להם
    פרק ב' או לפחות זיון.

כן התבססנו ואנחנו לא מתנצלים על זה, אנחנו יכולים להרשות לעצמינו את הטוב ביותר עבורנו. 120
    כ"ס מסודרים בשורה, כיסאות נוחות, אמינות ידועה, והכל מריח חדש, כל גרם גומי שאני משאיר על
    הכביש שלי מהרגע הראשון. אותם עצמות שישנו באוהלי סיירים, במדינות אויב, ישנות עכשיו בצימרים
    ומלנות במדינות שרואים רק בגלויות ובסרטים, אבל על דבר אחד לא ותרתי לאורך כל הדרך, תמיד
    היה איתי אופנוע, תמיד!

אופנוע של זקנים בתחת שלי!

על מה אתה רוכב אם יורשה לי?
    בחתימה
    כזה (התמונה מהרשת):
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 21-03-2022 בשעה 18:39.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

הכל טוב. עבר לי נŸ˜Ž
    אדוונצ'ר זה לא האופנוע זה הרוכב, יש היום המון סוגי אופנועים והלוגו אדוונצ'ר מוכר הכי טוב.
    מה אני מפספס?
    אתה מפספס רכיבה נוחה מאד, מבט ראייה מעל לרוב התנועה בכביש, מערכות בטיחות נהדרות, המון מקום,
    מתלים מכובדים, כיסא נוח למרחקים ארוכים, כוח מנוע מהרגע הראשון ועד בכלל. בקיצור תפרגן לך סיבוב על אחד.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    [B][COLOR][/COLOR]

[COLOR=#333333][COLOR=#333333]פעם מזמן כשמישהו רצה להתייעץ הוא פנה לזקנים, לחכמים אלה עם ניסיון החיים, שראו דבר או שניים ועדין זוכרים, לצ'יף הזקן ראש השבט. "מועצת החכמים" הסנהדרין ...]
    פעם זקנים היו בני שלושים וחמש.
    גג ארבעים וחמש...

Senior Member
    מה אני מפספס?
    א. רוב האדוונצ'רים הם למעשה אופנוע טורינג מוגבה שבינו לבין הרפתקאות אין קשר מיוחד.
    ב. הם חזקים מספיק כדי לרכב מעל קצב התנועה בכביש מהיר -בצורה נוחה.
    ג. לרוב יש להם אפשרות למערכת מזוודות בעלת נפח גדול יותר מאופנועי "לא אדוונצ'ר".
    ד. לרוב יש להם נפח גדול יותר במיכל והרוכב מתדלק כל 350 -400 ק"מ.
    ה. המשקל של האדוונצ'ר לא יותר גבוה מאופנוע טורינג ממוצע. גובה המושב, כן.
    ו. חלק יכול להיות מהנה מאוד בגזרת הפאן.

האדוונצ'ר הכי משתלם (בעיני) כלכלית מבחינת הפאן הוא הכתום 1090 מודל 2017-18 (המנוע המשודרג עם 125 כ"ס). חזק יציב צפוי עם האלקטרוניקה החשובה בלבד והמכלולים -בלמים בולמים מצויינים. הוא לא מושלם. מגן הרוח וסט מזוודות המקורי לוקים בחסר. הוא גם יקר לתחזוקה יחסית ליפנים ולא היו לי שום בעיות אמינות. יאפשר לך להיצמד לספורטיבים בסיבובים ולהעלם למשטרה בישורות. גם שבילים ויותר הוא יכול לעשות. אני 176 והסתדרתי מצויין עם הגובה. עדיין מתגעגע אליו למרות ששלם עם ההחלטה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    א. רוב האדוונצ'רים הם למעשה אופנוע טורינג מוגבה שבינו לבין הרפתקאות אין קשר מיוחד.
    ב. הם חזקים מספיק כדי לרכב מעל קצב התנועה בכביש מהיר -בצורה נוחה.
    ג. לרוב יש להם אפשרות למערכת מזוודות בעלת נפח גדול יותר מאופנועי "לא אדוונצ'ר".
    ד. לרוב יש להם נפח גדול יותר במיכל והרוכב מתדלק כל 350 -400 ק"מ.
    ה. המשקל של האדוונצ'ר לא יותר גבוה מאופנוע טורינג ממוצע. גובה המושב, כן.
    ו. חלק יכול להיות מהנה מאוד בגזרת הפאן.

האדוונצ'ר הכי משתלם (בעיני) כלכלית מבחינת הפאן הוא הכתום 1090 מודל 2017-18 (המנוע המשודרג עם 125 כ"ס). חזק יציב צפוי עם האלקטרוניקה החשובה בלבד והמכלולים -בלמים בולמים מצויינים. הוא לא מושלם. מגן הרוח וסט מזוודות המקורי לוקים בחסר. הוא גם יקר לתחזוקה יחסית ליפנים ולא היו לי שום בעיות אמינות. יאפשר לך להיצמד לספורטיבים בסיבובים ולהעלם למשטרה בישורות. גם שבילים ויותר הוא יכול לעשות. אני 176 והסתדרתי מצויין עם הגובה. עדיין מתגעגע אליו למרות ששלם עם ההחלטה.
    אני מבין ויודע מה זה אדוונצ׳ר, כולל היתרונות והחסרונות.
    פשוט לא מבין את המתלהבים, למרות שאני נושק ל-50 (זקן?) והאופנוע כמראה יתאים כמו כפפה ליד