תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: התייעצות לגבי רישיון A1

Junior Member

התייעצות לגבי רישיון A1

בס"ד

שלום וברכה,
    הוצאתי טופס ירוק עם בדיקת ראיה ללמוד רישיון A1 (רישיון רכב מ 2006)
    והלכתי לבית ספר לנהיגה לבדוק את גובה האופנוע מסוג
    Cf moto nk 250
    באתר קימקו גובה המושב שלו 79 ס"מ, לאחר שהמורה הסביר לי שהוא הונמך בקיט ובמושב בעוד 10 ס"מ ל69 ס"מ
    אני בקושי עומד ישר איתו חלק, אלא על קצות האצבעות, אבל הוא כבד לי, נאמר לי שהייתה מישהי בגובה שלי (155 ס"מ) לפניי שעשתה 110 שיעורים עד שעברה
    ונפלה המון, הומלץ לי בבית ספר לעשות רישיון על 125 שנה ראשונה, להתאמן, ואז לחזור ולעשות 500
    התלבטויות שלי עם מספר שאלות הם:
    1, נאמר לי שאין אופנוע יותר נמוך ממנו בכל הארץ, לאופנוע 250 גובה מושב 69, האם זה נכון?
    2, האם אתם מכירים בית ספר מומלץ באזור המרכז עם אופנוע נמוך?
    3, האם כדאי לרכוש אופנוע נמוך ולהתאמן לבד במגרש של בית ספר? האם זה פרקטי

שאלה אחרונה והכי חשובה אולי,
    החלום שלי זה אופנוע שטח שאוכל ליסוע איתו לפעמים בעיר ובסופש בשטח עם חברים
    התחלתי להשלים עם האמת המרה שהם גבוהים לי, האם יש לי סיכוי? ואיזה כלי מומלץ לי (אני לא מעוניין ב2 כלים ל2 שימושים, רק אחד)

אני בן 38 יש לי המון סבלנות ורצון אמיתי להגשים את החלום,
    אשמח לכל עזרה שהיא
    תודה רבה

Senior Member
    1. לא מכיר משהו נמוך יותר (ועוד אחרי הנמכה).
    2. כנ"ל.
    3. לא חוקי.

לא ברור למה להמליץ על "לעשות רישיון על 125 שנה ראשונה, להתאמן ואז לחזור ולעשות 500" אם הבעיה היא בגובה בכלל.
    בהנחה ועשית רק שיעור אחד (זה לפחות מה שהבנתי בין השורות) הייתי דווקא כן עושה עוד 2-3 שיעורים, לראות את באמת מדובר בבעיית גובה או פשוט עניין של חוסר ביטחון וטכניקה של שיעור ראשון.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    1. לא מכיר משהו נמוך יותר (ועוד אחרי הנמכה).
    2. כנ"ל.
    3. לא חוקי.

לא ברור למה להמליץ על "לעשות רישיון על 125 שנה ראשונה, להתאמן ואז לחזור ולעשות 500" אם הבעיה היא בגובה בכלל.
    בהנחה ועשית רק שיעור אחד (זה לפחות מה שהבנתי בין השורות) הייתי דווקא כן עושה עוד 2-3 שיעורים, לראות את באמת מדובר בבעיית גובה או פשוט עניין של חוסר ביטחון וטכניקה של שיעור ראשון.
    תודה רבה על התגובה
    אשמח לעוד המלצות\הארות

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני אמנם גבוה ממך ב5 סמ שלמים, אבל מה שמתן אמר לך מדויק.
    ברוב האופנועים שהיו לי הגעתי לרצפה רק עם קצות אצבעות של רגל אחת.
    קצות אצבעות של שתי רגליים היו חלום רטוב.
    אתה צריך להתרגל להוריד רגל אחת בלבד, ולהוריד אותה עד שהיא מסוגלת להחזיק משקל. גם אם זה אומר להוריד חצי ישבן. לגבי גובה, קשה לי להאמין שתמצא משהו נמוך יותר. אולי על אופנועי דוש מונמכים וצרים שיש בחלק מבתי הספר, התחושה תהיה אחרת (אני באמת לא מכיר את הnk, כדי לחוות דיעה כמה הוא קל או צר לעומתם, אבל לעתים אופנוע צנום מרכיש יותר נמוך ממה שהוא באמת).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אני אמנם גבוה ממך ב5 סמ שלמים, אבל מה שמתן אמר לך מדויק.
    ברוב האופנועים שהיו לי הגעתי לרצפה רק עם קצות אצבעות של רגל אחת.
    קצות אצבעות של שתי רגליים היו חלום רטוב.
    אתה צריך להתרגל להוריד רגל אחת בלבד, ולהוריד אותה עד שהיא מסוגלת להחזיק משקל. גם אם זה אומר להוריד חצי ישבן. לגבי גובה, קשה לי להאמין שתמצא משהו נמוך יותר. אולי על אופנועי דוש מונמכים וצרים שיש בחלק מבתי הספר, התחושה תהיה אחרת (אני באמת לא מכיר את הnk, כדי לחוות דיעה כמה הוא קל או צר לעומתם, אבל לעתים אופנוע צנום מרכיש יותר נמוך ממה שהוא באמת).
    אוקי תודה
    ואיזה אפנועים היו לך?

תוכל לפרט קצת מהניסיון שלך בתחילת הדרך
    כל הכוונה טיפ יתקבל בברכה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    פעם, לפני הרבה זמן, הייתה לי חברה שהייתה אפילו יותר נמוכה ממך בכמה ס"מ.
    היא עשתה רישיון ועברה טסט 5 נדמה לי. אחר כך נגשה לרישיון A וכבר הרבה שנים הוכבת על הונדה CBF500 ישן (גובה מושב כ-78 ס"מ, והאופנוע די כבד).
    אם אתה רוצה לרכב - תצטרך לגלות לא מעט נחישות ולמצוא מורה שמוכן באמת לעבוד איתך ולא רק להשכיר לך אופנוע ולצפות שתלמד +/- לבד כפי שהרוב עושים.
    אתה תצטרך ללמוד לאזן את האופנוע כשאתה מחזיק אותו עם קצות האצבעות ברגל אחת, כי לך מלכתחילה אין את ה"לוקסוס" לגרור רגליים או להוריד רגל לצד שאליו האופנוע נוטה.
    תצטרך להיות מדוייק מאוד התפעול, ולעבוד על היציבות שלך עם האופנוע - זאת מיומנות נרכשת.
    מבחינת כלים - אתה כנראה תוכל להסתדר עם רוב הכלים הצרים (בעלי מנועי סינגל, וי-טווין) שגובה המושב בהם עד 78-79 ס"מ. ייתכן מאוד שיתאימו לך גם כלים רחבים יותר בעלי מושב נמוך, כמו אופנועי קאסטום (הונדה רבל למשל).

אופנועי שטח גבוהים לך - אבל יש אופנועי נוער מקצועיים, כמו ה-KTM 85SX, שבהחלט יכולים להתאים לגובה שלך, שכן הם נמוכים מכלים בגודל מלא וקלים משמעותית.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    פעם, לפני הרבה זמן, הייתה לי חברה שהייתה אפילו יותר נמוכה ממך בכמה ס"מ.
    היא עשתה רישיון ועברה טסט 5 נדמה לי. אחר כך נגשה לרישיון A וכבר הרבה שנים הוכבת על הונדה CBF500 ישן (גובה מושב כ-78 ס"מ, והאופנוע די כבד).
    אם אתה רוצה לרכב - תצטרך לגלות לא מעט נחישות ולמצוא מורה שמוכן באמת לעבוד איתך ולא רק להשכיר לך אופנוע ולצפות שתלמד +/- לבד כפי שהרוב עושים.
    אתה תצטרך ללמוד לאזן את האופנוע כשאתה מחזיק אותו עם קצות האצבעות ברגל אחת, כי לך מלכתחילה אין את ה"לוקסוס" לגרור רגליים או להוריד רגל לצד שאליו האופנוע נוטה.
    תצטרך להיות מדוייק מאוד התפעול, ולעבוד על היציבות שלך עם האופנוע - זאת מיומנות נרכשת.
    מבחינת כלים - אתה כנראה תוכל להסתדר עם רוב הכלים הצרים (בעלי מנועי סינגל, וי-טווין) שגובה המושב בהם עד 78-79 ס"מ. ייתכן מאוד שיתאימו לך גם כלים רחבים יותר בעלי מושב נמוך, כמו אופנועי קאסטום (הונדה רבל למשל).

אופנועי שטח גבוהים לך - אבל יש אופנועי נוער מקצועיים, כמו ה-KTM 85SX, שבהחלט יכולים להתאים לגובה שלך, שכן הם נמוכים מכלים בגודל מלא וקלים משמעותית.
    תודה רבה,
    תוכל לכוון אותי לדגמים עם מנוע סיגנל/טווין, אני צריך אופנוע ראשון בשביל הניסיון והלימוד בהתחלה

אופנועי קאסטם פחות התחברתי

אתה מכיר מורה כזה כמו שהמלצת?

הלוואי באמת חלום רציתי אותם מאוד, אופנועי נוער שטח מקצועיים ברישיון אפור ואין לי אפשרות לנסוע בהם בכביש

אגב דיברתי אתמול עם הונדה בהרצליה פיתוח והמליצו לי שטח רישיון צהוב CR300 ואמרו שהוא 83 ס"מ גובה מושב
    עלה לי רעיון אולי לגלח קצת את המושב בנוסף לקיט הנמכה
    האם זה פרקטי?

אתה מתכוון לcrf300l?
    כי cr300 זאת חיה אחרת לגמרי.
    המלצתי היא להמשיך עם שיעורי הרכיבה וצבור בטחון. אחרי זה לצאת לכביש עם האופנוע הקל והנמוך ביותר שתמצא. רק אחרי זה לפזול לכיוון של דושים.
    וכן. כל הבלבולי אותיות של חברות האופנועים הם מתסכלים.
    מה היה כואב לאמאש'להם לקרוא לאופנוע: שטח 300, דוש 250, כביש 500, ספורט 600, אופנוע לפנסיונרים 1000 (למרות שאין לי בעיה גם עם השם ורסיס)

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אתה מתכוון לcrf300l?
    כי cr300 זאת חיה אחרת לגמרי.
    המלצתי היא להמשיך עם שיעורי הרכיבה וצבור בטחון. אחרי זה לצאת לכביש עם האופנוע הקל והנמוך ביותר שתמצא. רק אחרי זה לפזול לכיוון של דושים.
    וכן. כל הבלבולי אותיות של חברות האופנועים הם מתסכלים.
    מה היה כואב לאמאש'להם לקרוא לאופנוע: שטח 300, דוש 250, כביש 500, ספורט 600, אופנוע לפנסיונרים 1000 (למרות שאין לי בעיה גם עם השם ורסיס)
    כן התכונתי לcrf300l

לגמרי מסכים איתך)

בגדול אני לא מכיר את החברות ותתי הדגמים שיש אני אשמח להמלצה לאופנוע ראשון בשביל האימונים

אתה מכיר 125 נמוך עם הילוכים בתור התחלה חוץ MSX125

כיוונים שאוכל לבדוק

המון תודה

Junior Member
    אפשר לבצע הנמכות משמעותיות לאופנועי שטח דרך הלינק, הבולם הקדמי וכמובן המושב כדי שיתאימו גם לגובה שלך.

הסוכנויות ומרכזי השירות ידעו להציע לך את השירות או הפנייה למי שמנמיך אופנועים.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי wrx450 צפיה בהודעה
    תודה רבה,
    תוכל לכוון אותי לדגמים עם מנוע סיגנל/טווין, אני צריך אופנוע ראשון בשביל הניסיון והלימוד בהתחלה

אופנועי קאסטם פחות התחברתי

אתה מכיר מורה כזה כמו שהמלצת?

הלוואי באמת חלום רציתי אותם מאוד, אופנועי נוער שטח מקצועיים ברישיון אפור ואין לי אפשרות לנסוע בהם בכביש

אגב דיברתי אתמול עם הונדה בהרצליה פיתוח והמליצו לי שטח רישיון צהוב CR300 ואמרו שהוא 83 ס"מ גובה מושב
    עלה לי רעיון אולי לגלח קצת את המושב בנוסף לקיט הנמכה
    האם זה פרקטי?
    למה שתרצה לנסוע בכביש עם אופנוע שטח מקצועי?

לגבי ה-CRF: אני זוכר שהמושב של ה-CRF300 גבוה יותר. אולי 83 ס"מ זה אחרי כל ההנמכות.
    כמובן, שאתה יכול להוריד אותו כמעט לרצפה עם הנמכות לינק וכו' - אבל אז אתה תסיים עם מרווח גחון של אופנוע כביש. מה עשית בזה?
    מה שאני ממליץ לך: קודם כל, תמצא מורה נורמאלי (סורי, אין לי המלצות - הרישונות שלי היו לפני למעלה מעשור ונעשו אצל חאפרים) עם אופנוע שבו את מגיע עם קצות האצבעות בשני הצדדים. אם גם את זה לא תמצא - אז לפחות להגיע עם כרית אחת מלאה.
    תסיים רישיון, ולך למדוד אופנועים. אם תראה שדו"ש כלשהו (כמו ה-CRF) גבולי מבחינתך, והנמכה קטנה יכולה לסגור את העניין - לך עליו.
    אם לא - אז אין מנוס מרישיון אפור + נגרר כדי לרכב בשטח. בכביש תרכב על אופנוע כביש, יש מספיק כלים נמוכים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    למה שתרצה לנסוע בכביש עם אופנוע שטח מקצועי?

לגבי ה-CRF: אני זוכר שהמושב של ה-CRF300 גבוה יותר. אולי 83 ס"מ זה אחרי כל ההנמכות.
    כמובן, שאתה יכול להוריד אותו כמעט לרצפה עם הנמכות לינק וכו' - אבל אז אתה תסיים עם מרווח גחון של אופנוע כביש. מה עשית בזה?
    מה שאני ממליץ לך: קודם כל, תמצא מורה נורמאלי (סורי, אין לי המלצות - הרישונות שלי היו לפני למעלה מעשור ונעשו אצל חאפרים) עם אופנוע שבו את מגיע עם קצות האצבעות בשני הצדדים. אם גם את זה לא תמצא - אז לפחות להגיע עם כרית אחת מלאה.
    תסיים רישיון, ולך למדוד אופנועים. אם תראה שדו"ש כלשהו (כמו ה-CRF) גבולי מבחינתך, והנמכה קטנה יכולה לסגור את העניין - לך עליו.
    אם לא - אז אין מנוס מרישיון אפור + נגרר כדי לרכב בשטח. בכביש תרכב על אופנוע כביש, יש מספיק כלים נמוכים.
    אני לא מתכנן לנסוע הרבה בכביש בכלל, המטרה העיקרית זה לצאת בסופ"ש לרכיבה עם חברים

בנוסף לזה באופן משני יש לי את הבעיה הזו
    בגלל שאני גר במרכז אני מגיע הבית אחרי העבודה עם הרכב, עד שמוצאים חניה,,,
    לפעמים לצאת לחדר כושר זה שעה נסיעה במקרה הטוב, הלוך חזור של 6-7 ק"מ סיוט
    אולי פעם ב לאיזה סידור קטן

ניסיתי מאוד להימנע מהשפט הזה שאמרת
    "אם לא - אז אין מנוס מרישיון אפור + נגרר כדי לרכב בשטח. בכביש תרכב על אופנוע כביש, יש מספיק כלים נמוכים."

להחזיק גם עגלה גם 2 כלים נשמע יותר מדי בשבילי, זה לא שיש לי בית פרטי על חצי דונם עם ים מקום
    בלי קשר שאני משלם הרבה יותר

סתם שאלה כללית נניח מהבית שלי לשטח יש 2 ק"מ נסיעה לשטח, במידה ונסעתי בלי גרירה, האם זה שלילה/החרמה או רק קנס קטן

אף אחד לא מונע ממך לקנות אופנוע עם רשיון צהוב

ציטוט נכתב במקור על ידי wrx450 צפיה בהודעה
    אני לא מתכנן לנסוע הרבה בכביש בכלל, המטרה העיקרית זה לצאת בסופ"ש לרכיבה עם חברים

בנוסף לזה באופן משני יש לי את הבעיה הזו
    בגלל שאני גר במרכז אני מגיע הבית אחרי העבודה עם הרכב, עד שמוצאים חניה,,,
    לפעמים לצאת לחדר כושר זה שעה נסיעה במקרה הטוב, הלוך חזור של 6-7 ק"מ סיוט
    אולי פעם ב לאיזה סידור קטן

ניסיתי מאוד להימנע מהשפט הזה שאמרת
    "אם לא - אז אין מנוס מרישיון אפור + נגרר כדי לרכב בשטח. בכביש תרכב על אופנוע כביש, יש מספיק כלים נמוכים."

להחזיק גם עגלה גם 2 כלים נשמע יותר מדי בשבילי, זה לא שיש לי בית פרטי על חצי דונם עם ים מקום
    בלי קשר שאני משלם הרבה יותר

סתם שאלה כללית נניח מהבית שלי לשטח יש 2 ק"מ נסיעה לשטח, במידה ונסעתי בלי גרירה, האם זה שלילה/החרמה או רק קנס קטן
    אתה רוצה אופנוע ככלי תחבורה, ואתה בגובה 1.55 מ' - כנראה שאתה תצטרך לקנות אופנוע כביש עקב מגבלת הגובה.
    יכול להיות שכשתצבור ניסיון, תוכל להתמודד עם CRF250/300 או KLX230 אחרי הנמכה קלה. בסטנדרט, גובה המושב שלהם הוא כ-88 ס"מ.
    מציע לך ללכת לסוכניות ולראות עד כמה אתה מגיע או לא מגיע איתם לרצפה.
    על הדרך, תדגום גם את ה-SWM סיקס דייז (מאין שטח-רטרו כזה, להבנתי המושב שלו לא גבוה במיוחד) והרויאל אנפילד הימליאן 410.
    גם DR650 נמוך יחסית לאופנועי שטח אחרים.
    תמדוד את אלה, תעדכן איך היה, משם אפשר להמשיך.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual