עכשיו תראה: אתה יכול להגיד שהנתונים מזויפים ונכתבו ע"י שמאלנים (whatever it means) ושאתה היחיד שיש לו את נתוני האמת כי אלוהי הסטטיסטיקה נגלה אליך ונתן לך את המספרים הנכונים. או, שאתה יכול להסתכל למציאות בעיניים, להגיד שלא אכפת לך (אחריך המבול) או להגיד שהגיע הזמן לעשות משהו.עובדות.
67 או 48 > ב 48 נשארו כאן 150,000 ערבים לפי דודה ויקי. לא בדיוק מוסד ימני. הרוב עזב בגלל שצבאות ערב איימו אליהם וחלק גורשו גם ע"י היהודים וחלק הגדיל ראש ועזב ספונטנית. המספר הנכון של ערבים שחיו בשטח שנכבש ב48 אותו מקום שבו אתה חי כיום- גבוה בכפולות, תלוי באזור. ההבדל שהצבעת עליו בתשובה לא מחזיק מים. עובדתית היו יותר ערבים בשטח בשתי המלחמות. נקסט.
תגיד, אתה אמיתי? כשהמספרים לא מסתדרים לפי השקפתך אז הם לא נכונים? אתה – זה שהלך וספר את התושבים אחד אחד החלטת? תביא מספרים ממקורות רציניים (ויקי מספיק רציני לדיון הזה).
תחזיות > הגופים המקצועיים שמסרו לכנסת צפי הערכות ותחזיות לגבי גודל וגידול האוכלוסיה הערבית ביהודה ושומרון טועים ברציפות במשך עשורים. שום מספר לא התקרב לנתונים שמסרו. אתה באמת לועג לאטינגר במקום למי שמתיימר להיות מקצועי ונשאר בתפקיד למרות שאינו מפסיק לפשל בנושאים רגישים? מרתק. ההיגד שאני מוכן להתפשר עליו למען הדיוק בדיון הוא שאין הסכמה על המספרים מאף צד. אבל בלי עזה אין ולא יהיה רוב ערבי בין הנהר לים. עובדתית הערבים כאן ושם מולידים פחות והיהודים מתרבים כמו שפנים. היתה ויש עליה ותהייה עוד עליה ומהצד השני גל הגירה שלילית שלא נגמר כבר עשורים. אגב, הגידול העיקרי בפריון היהודי הוא בקרב חילוניים.
שוב – בוא נלך לנתונים: ב-1950 היו בישראל כ-1.4 מיליון יהודים ו-156,000 ערבים. הערבים היוו 10% מהאוכלוסייה.
לפי הלמ"ס, ב-2020 היו בישראל 6.870 מיליון יהודים ו-1.196 מיליון ערבים (בתחומי הקו הירוק). אחוז הערבים היה 22%. בגדה המערבית (יו"ש) חיו 2.881 מיליון. אחוז האוכלוסייה הערבית (כולל הגדה המערבית, לא כולל עזה) עמד ב-2020 על 41.3%.
והנה טבלה (אוכלוסייה יהודית בתוך הקו הירוק) שמצאתי שאומרת הכל.
מקור: עיבוד נתונים ממאגר למ"ס (2021א)
שנה
אחוזים
1995
80.6
2000
77.8
2005
76.0
2010
75.4
2015
74.8
2020
73.9
ב-2020 הפריון הממוצע בקרב נשים יהודיות היה 2.88 ובקרב נשים ערביות (בתוך הקו הירוק) 2.82 – דומה. אבל שים לב לפילוח. נשים מוסלמיות – 2.99. חרדיות – 6.64, דתיות – 3.92 וחילוניות – 1.96. אילו נתוני הלמ"ס שאומרים חד משמעית שגם אם סופרים רק בתוך הקו הירוק, האוכלוסייה הערבית תישאר כ-22%, אבל המדינה הופכת בהדרגה לחרדית/דתית. אני מניח שתשמח להשבית את האופנוע שלך בשבת
ונתון שלא הצלחתי למצוא בעברית, אבל כן באתר PRB – פריון בקרב ערביות ביו"ש – 3.2 (בעזה 3.9).
תעמולת אוסלו- ערביי כרמיאל...>אתה מתבלבל בין רגשות עוינים לתפיסה לאומית. בקרב פלסטינאי ישראל (כמעט) אף אחד לא שאף למדינה פלסטינית לפני תעמולת אוסלו. בשארה וחבריו מהצד הכאילו שמאלי ערבי והאחים המוסלמים ופעילי מפלגות ועמותות פילוג מהשמאל המערבי-יהודי מצד שני. אתה מפספס כאן זווית גדולה יותר. מדובר בשאיפה לאומית שבבסיסה אין כלום מלבד רגשות עוינים ליהודים ובעברית - אנטישמיות ערבית.
אני לא מתבלבל. הערבים שללו את קיום מדינת ישראל וקראו לכל השטח פלשתין. למעשה, יש התפתחות חיובית כי חלק מהם מוכנים היום לקיומה של ישראל. אבל מה זה משנה מה הם חושבים? אנחנו צריכים לעשות מה שטוב עבורנו.
מי חושב שהערבים רוצים שלום ומדינה פלשתינית תעשה שלום...
קטעים. כל ההנהגה המפלגות והעמותות שעסקו בתעמולת אוסלו הבטיחו ליהודים קץ לסכסוך. זאת היתה המנה העיקרית. זוכר מפקד לאומי של אחד עמי אילון?
"יישום עקרונות אלה יביא לסוף הסכסוך ולקץ התביעות ההדדיות."
זה אף פעם לא עבד. אם לא תהיה סלקטיבי בבחירת העובדות עליהן אתה מסתמך, תראה שאני צודק...כך סיכמת את הסעיף.
אפרטהייד! אפרטהייד! > טענה מגוחכת תעמולתית וצבועה. אני משוכנע שאתה יודע יותר על טיבו של משטר האפרטהייד מלנסות לייצר השוואה ואל תיסחף מכאן למה יגידו הגויים. זכויות אזרח לא מעניינות אף אחד מהנזעקים כי הרשות הפלסטינית מזיקה לאותו אזרח קצת יותר, בזכויות אזרחיות אחרות שכנראה מהותיות יותר. אני לא מאמין לרגע שזכות ההצבעה לפלסטינאים (כמו לאלה שנכבשו ב 48) מטרידה מישהו משמאל שזועק אפרטהייד. הפלסטינאים ביו"ש לא הצביעו כבר יותר מעשור ואף שמאלני לא התאבד מייאוש או יצא להפגין נגד הרשעות הפלסטינית. סתם טענת סרק מצידך. לא יפה. פתרונות לנקודה כבר כתבתי, אולי פספסת.
אז את מי מסלקים?
אף אחד לא הציע סתימת פיות (כמנהג השמאל הנאור) או טרנספר (כמו השמאל הנאור) זה שאתה יוצר סימטריה וכמו הלפיד טוען שקיצונים משני הצדדים מלהיטים את הרוחות או שיש בעיה עם חופש הפולחן היהודי מצביע על הנתק ממגילות העצמאות והעובדות- ציטוט מאתר זבאללה שדפק כותרת סימטרית.
כל ירושלים נתונה במצב של מצור, משעה 18:00בערב אי-אפשר כבר לצאת. אני כותב בביתנו, בשכונה הערבית, ושום קשר אין עם שאר השכונות. זכינו להיות עדי ראיה לפוגרום אמיתי בירושלים. פוגרום שכמוהו לא היה לנו במשך מאות שנות שלטון הטורקים.
אז הקיצוניים היהודים הם הבעיה, כן?
הקיצוניים משני הצדדים הם הבעיה. נכון, יש יותר מהם בצד הערבי, אבל זה לא משנה את העובדה. לפי הצדק – לכולם יש זכות להתפלל איפה שהם רוצים. אבל צריך להיות חכם ולא להיות צודק, במיוחד שכשמימוש הצדק (תפילת יהודים בהר הבית) לא משיג שום דבר חיובי.
כנראה שבן גביר דפק לנו מסע בזמן. אתה יכול לנסות לקשר בין חופש פולחן למדינת הלכה יהודית אבל אני לא מכיר מפלגה אחת שכפיית יהדות בכוח נמצאת במצע שלה
מה אתה אומר? אז זה שאין תחב"צ בשבת זה לא בגלל ה"ציביון היהודי" שמופיע במצעי מספר מפלגות? זה שאני צריך להתחתן, להתגרש ולהיקבר בצורה דתית בישראל (אלא אם יש לי מספיק כסף לממן נישואין אזרחיים וקבר פרטי, להתגרש בכל מקרה) זה לא בא ממצע של מפלגות בישראל?
וגם לא זרם יהודי שדוגל בגישה כזאת. אם לך כחילוני מפריע שיהודים יעלו או יסגדו לאלוהיהם במקום קדוש שנמצא במדינתם אני חושב שערכי חופש על כל המשמעויות וההשלכות הם לא בדיוק העניין. אולי יש כאן מניע שקשור לשנאת יהדות ומסורת שציינתי בתגובות הקודמות. רק אלוהים יודעת.