נכתב במקור על ידי
KKatkov
נורא מפתה לענות... לא בטוח שיש טעם, אבל בכל זאת.
אתן צ'אנס לציניות שלי, נראה לאן זה יביא אותנו.
אני מאמין שהחרדים הם לא הבעיה, הם חלק מהפתרון.
למה?
כי יש לא מעט ילדים חרדים, שלא הופכים למבוגרים חרדים.
הם הופכים לדתיים לאומיים - שזה בעיניי המגזר היחיד שנשאר ציוני וערכי במדינה הזאת (ברמת חלוקה למגזרים, ולא ברמה אינדיוידואלית).
כשהחלק המערבי והנאור פה (אני בכוונה לא מתמש בביטוי במטעה "שמאל") הולך לכווץ את המדינה לרצועה צרה לאורך החוף, להקים מדינת טרור איסלמית בלב ארץ ישראל, למכור את הביטחון והעצמאות של כולנו תמורת פרס נובל, ולנצל את האזרחות הגרמנית/אוסטרית/פורטוגלית/אמריקאית שלו בבוא היום לשלם את המחיר - הדתיים הלאומיים הולכים לבעור איתי באותו הטנק, לשכב איתי באותה שוחה, לסחוב אותי כשנפצעתי. לחיות ביחד או למות ביחד, חרף חילוקי הדעות שלנו בנושאי דת.
אז מבחינתי - הבעיה היחידה עם החרדים בטווח הארוך, זה איך להגביר את הזרם שהופך אותם לדתיים לאומיים. ואני בטוח שזאת משימה פתירה.
לעומת זאת, ערביי ארץ ישראל הם הבעיה - בין אם הם בעלי אזרחות ישראלית או לא. לא משום שיש לי משהו כנגד הרוב הדומם, העובד ושומר החוק שלהם. נהפוך הוא, ברמה האישית יש לי יחסים טובים עם נציגים של המגזר הזה, שמבוססים על כבוד הדדי ואינטרסים משותפים.
אלא משום שאני ריאלי - ומבין שבסיטואציה שתארתי למעלה, אותו רוב יהיה בשר התותחים של המיעוט האיסלמיסטי השולט, והולך לירות עליי, על חבריי ועל משפחתי. בין אם אותו רוב נורמטיבי רוצה בזה ובין אם לא.