תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: אופנוע/קטנוע a1 לנסיעות ארוכות בסופשים

Junior Member

אופנוע/קטנוע a1 לנסיעות ארוכות בסופשים

אהלן,
    מחפש אופנוע או קטנוע לנסיעות ארוכות באיזור ה130 קמ' בסופשים וגם לנסיעות עירוניות בתל אביב.
    נהג חדש, חייל מחזיק ברישיון a1

בגלל שאני חייל אז התקציב שלי לא גבוהה במיוחד כ-13000 אבל יכול להתגמש עד ל20000 אם צריך. בנוסף העדפה לכלי שטווח הטיפולים שלו גדול.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Rothschildnatanel צפיה בהודעה
    אהלן,
    מחפש אופנוע או קטנוע לנסיעות ארוכות באיזור ה130 קמ' בסופשים וגם לנסיעות עירוניות בתל אביב.
    נהג חדש, חייל מחזיק ברישיון a1

בגלל שאני חייל אז התקציב שלי לא גבוהה במיוחד כ-13000 אבל יכול להתגמש עד ל20000 אם צריך. בנוסף העדפה לכלי שטווח הטיפולים שלו גדול.
    מה מימדי הגוף שלך? האם אתה גבוה או נמוך משמעותית מהממוצע?
    האם יש סגנון שמדבר אליך יותר (נייקד קלאסי/מודרני, ספורטיבי עם פיירינג/ אדוונצ'ר)?
    האם יש לך ניסיון קודם ברכיבה?
    האם יש לך נסיון כלשהו במכונאות? האם אתה מתכוון לבצע טיפולים עצמאית באופן חלקי, או רק במוסך?
    האם מתקציב של 15-20 (עם עדיפות לפחות) נשאר לך בצד כסף לביטוח, תיקונים וטיפולים?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אני אניח הנחות כי זה בדרך כלל המצב אז אם אני טועה תתקן אותי:
    כנראה שאין לך את הידע הטכני לתקן לבד את הכלי ואתה לא מתכנן לטפל בו לבד.
    ב13-16 אלף ש"ח תוכל למצוא כלים 125 סמ"ק במצב טוב מאוד לנסיעות העירוניות שלך.
    אבל מכיוון שאתה מתכנן רכיבות של 130 ק"מ בסופ"שים אתה תצטרך כלים חזקים יותר, מעל 250 סמ"ק (מניח שלכיוון 400-500 סמ"ק אם מדובר בטיולים, 300-350 סמ"ק אם זה רק נסיעה מא' לב') ואז התקציב של בעייתי.
    נשמע שבמחיר הרכישה לא חישבת עלויות שוטפות כמו טיפולים וכו' (וזה רלוונטי מאוד בכלים יותר ישנים) וציינת שאתה חייל אז מניח שגם ההכנסה החודשית לא גבוהה משמעותית.
    אם כל מה שרשמתי נכון, אני מציע לנסות לחסוך עוד כסף על מנת לקנות כלי בשנתון הכי גבוהה שאפשר וככה (אולי) להימנע מתקלות שיגמרו לך על הכיס.

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אני אניח הנחות כי זה בדרך כלל המצב אז אם אני טועה תתקן אותי:
    כנראה שאין לך את הידע הטכני לתקן לבד את הכלי ואתה לא מתכנן לטפל בו לבד.
    ב13-16 אלף ש"ח תוכל למצוא כלים 125 סמ"ק במצב טוב מאוד לנסיעות העירוניות שלך.
    אבל מכיוון שאתה מתכנן רכיבות של 130 ק"מ בסופ"שים אתה תצטרך כלים חזקים יותר, מעל 250 סמ"ק (מניח שלכיוון 400-500 סמ"ק אם מדובר בטיולים, 300-350 סמ"ק אם זה רק נסיעה מא' לב') ואז התקציב של בעייתי.
    נשמע שבמחיר הרכישה לא חישבת עלויות שוטפות כמו טיפולים וכו' (וזה רלוונטי מאוד בכלים יותר ישנים) וציינת שאתה חייל אז מניח שגם ההכנסה החודשית לא גבוהה משמעותית.
    אם כל מה שרשמתי נכון, אני מציע לנסות לחסוך עוד כסף על מנת לקנות כלי בשנתון הכי גבוהה שאפשר וככה (אולי) להימנע מתקלות שיגמרו לך על הכיס.

13K עם אפשרות להשאיר בצד 7K ליישור קו או 20K על מציאה - זה ממש לא "תקציב בעייתי".
    הדגמים היותר-אמינים ממש לא מתחילים לפרק את עצמם לחלקים בחניה בלילה אחרי 7-8-10 שנים ו-60-80 אלף קילומטר.
    נכון שאופנוע ישן לעולם לא יהיה חף לגמרי מבעיות ובלאים, אבל בהחלט אפשר להמשיך לרכב עליו ולהינות.
    אם היו משלמים לי על זה, הייתי מוצא בדרישות האלה אחלה אופנוע
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    אני נמוך מהממוצע 1.70 - 1.75, אני מדבר נטו על מחיר האופנוע שחסכתי לפני הצבא כבר 20,000, אין לי ניסיון קודם ברכיבה או במכונאות. יש לי מספיק כסף מעבר לאופנוע בשביל הביטוח, ביטוח מקיף וצד ג.

לגבי הנסיעות בסופשים מדובר פה על נסיעה פעם בחודש פעמיים גג לאור זה שאני חייל רוב הנסיעות יהיו עירוניות. כמו כן חשבתי אולי גם לעבוד בסופשים בעבודה בסגנון וולט ככה שאוכל לממן טיפולים ותשלומים על הביטוח וכו.

ציטוט נכתב במקור על ידי Rothschildnatanel צפיה בהודעה
    אני נמוך מהממוצע 1.70 - 1.75, אני מדבר נטו על מחיר האופנוע שחסכתי לפני הצבא כבר 20,000, אין לי ניסיון קודם ברכיבה או במכונאות. יש לי מספיק כסף מעבר לאופנוע בשביל הביטוח, ביטוח מקיף וצד ג.

לגבי הנסיעות בסופשים מדובר פה על נסיעה פעם בחודש פעמיים גג לאור זה שאני חייל רוב הנסיעות יהיו עירוניות. כמו כן חשבתי אולי גם לעבוד בסופשים בעבודה בסגנון וולט ככה שאוכל לממן טיפולים ותשלומים על הביטוח וכו.
    פעם-פעמיים בחודש אפשר גם לטייל על אופנוע 250, בלי לעבור את ה-110 קמ"ש כדי לא לקרוע את המנוע, להינות מהנסיעה, ועדיין להישאר עם ביטוח חובה פחות יקר ומחיר רכישה נוח.
    הייתי אומר שחבל לבזבז את הזמן הפנוי שלך בעבודה בוולט כדי לממן את האופנוע שאיתו אתה עובד, אבל זה כבר לשיקולך.
    מבחינת דגמים מתאימים:
    על הנייר, יתאים לך מאוד הבנלי TRK251. אני לא יודע עד כמה הכלים האלה אמינים לטווח הארוך, אולי מישהו מחברי הפורום יוכל לסייע ולספר מנסיון אישי או של חברים.
    האופנוע עצמו לא גבוה מדי, נוח, חזק יחסית ל-250 (עפ"י המבחנים, משייט בנוחות סבירה במהירויות של עד כ-115 קמ"ש על השעון, שהם כנראה כ-105 קמ"ש אמיתיים), חסכוני ולא יקר לאחזקה. ביד2 יש כלים עם אלפי קילומטרים בודדים מהטרייד של היבואן במחירים של למטה מ-20K.

כאופציה, אתה יכול ללכת על אחד מדגמי ה-250 של סוזוקי שחולקים את אותו מנוע - ויסטרום, אינזומה, GSXR250. הם חלשים, אבל נחשבים כלים אמינים מאוד.

אם בכל זאת אתה רוצה לעלות מעל ל-250 סמ"ק, הייתי מהמר שההונדה CB500F מתאים בדיוק למה שאתה מבקש (מרווח טיפולים גדול, רקורד אמינות, שימושיות עירונית ובין-עירונית). ניתן למצוא כלים שעל פניו נראים טוב מאוד בטווח מחירים של 15-20K לפני מיקוח, אבל קח בחשבון שהאופנועים יהיו ישנים (2016 ומטה).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual