יש חשיבות למבער תקין אחרת תקבל פיח וניחוח של גז ואולי גם רעלנים מזן כזה או אחר.
לגבי תחזוקה יש פה מנהל שידע בדיוק איך למה וכמה כי זה תחום עיסוקו
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
חבר לעבודה קנה לפני כמה שנים גריל בגרושים. (150 זוזין משומש)
הזמין מבער חדש ועוד כמה חלקים וטחן קיטו קרנובורי שומני שאפילו אני נהיניתי כמה פעמים
עכשיו הוא רוצה להוריש אותו לי. בחינם. אחרי שנתיים.
בחינם:
* מבער הלך צריך להזמין חדש 66 דולרים
* בלון עם ווסת 5 קילו - 500 זוזים.
* הובלה ממנו אלי (צפון פ"ת דרום תל הביב) חינם.
* ניקיון - הוא אומר שהוא ניקה את הגריל עד כמה שאפשר.
עכשיו.
בהתחשב בעובדה שעוד מעט נגמר לי הגז בכיריים ובלון 25קג עולה 200 ש"ח
ובהתחשב בעובדה שאש מגז זה אש. אז מה זה משנה אם האנטריקוט על המחבת או על הגריל גז? זה לא שהחתיכה מקבלת עישון של פחמים.
ובהתחשב בעובדה שהגריל זריך מקום.
ובהתחשב בעובדה שהגריל צריך טיפולים שוטפים כמו ל KTM (מבער כל שנתיים. ניקיון כל חודש. לעומת מחבת וסקוץ' אחרי כל סטייק)
האם העיסקה שווה ?
יש חשיבות למבער תקין אחרת תקבל פיח וניחוח של גז ואולי גם רעלנים מזן כזה או אחר.
לגבי תחזוקה יש פה מנהל שידע בדיוק איך למה וכמה כי זה תחום עיסוקו
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
חשבתי שאתה ירושלמי. ניסית את השניצל ברח' הירקון, בצמוד לשגרירות ארה"ב מצד דרום?
(סליחה שאין לי משהו מועיל בנושא השרשור)
אני רוצה את הגריל שלי כמו האופניים החשמליים שלי -
אפס תחזוקה, וכשצריך יעבוד.
אני רווק ו (לצערי לאחרונה רק לפעמים) עובד מהביית, אז בהפסקת צהריים רוצה לזרוק טיפה של פרה על האש,
מנגל גחלים אני הרי לא אדליק בשביל איזה 550 גרם ...
במה זה שונה ממחבת בתכל'ס ? ועוד ווג'עארס של לתחזק והמחירים בשמיים ?
קאז אני לא אוכל בחוץ בהגדרה,
אבל אם כבר הזכרת שניצלים אז
* כשהתכלבתי ועבדתי בוויספין הייתה שניצליה בגודל של מפעל הפייס פה שהשניצל היה נוזל לך מהחמגשית, מנה היתה מספיקה לך ליומיים.
בנתים סגרו אותו על ... סניטציה! לי לא צמח זנב.
* לפני הקורונה היה מושג בפתח תקווה שנקרא סביצל. הטעם של הביצה עם השניצל היה מושחת כמעט כמו גדי בחלב אימו
יש לי כמה חודשים מנגל דנדש 6 מבערים סיני שעלה לירה וחצי.
היתרון העצום שלו על גחלים הוא הנוחות והזמינות (ולכן) אני משתמש בו כמעט כל שבוע בניגוד למנגל גחלים.
תחזוקה? כלום. פעם הייתי מנקה, היום אני שורף שאריות לפני הארוחה בשלב החימום וזהו. יש מכסה וכיסוי.
מאוד שונה ממחבת, כן.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אז זה בעצם מתקן שמשתמש באותו גז שמגיע מהכיריים, אבל עם רשת מעל?
נאור, בוא נתחיל בדבר החשוב: יש הבדל מאוד (מאוד) גדול בטעם בין גריל גז ומחבת. לא יודע למה (אולי השומן שמטפטף בגריל וקצת נשרף לעומת מצטבר במחבת) אבל זה משהו אחר.
הלאה: מה שאצלי הלך ראשון בגריל גז שלי זה לא המבערים אלא הפחיות שמכסות אותם (מפזרי חום). תלוי איזה גריל יש לך, אבל אפשר בד"כ לקנות בגרושים חדשים מידידינו עלי המהיר. גם מבערים אפשר להשיג שם (לפעמים נדרשות התאמות). המבערים בגריל שלי החזיקו יותר מ-7 שנים עד שמסרתי את הגריל והם ממשיכים לעבוד.
גז: אם יש לך אפשרות להתחבר לצנרת הביתית (למשל, להכניס T עם ברז בצינור הנחושת) זה עדיף. גם השימוש יותר זול וגם הסיכוי שהגז ייגמר באמצע העשייה קטן.
ניקיון – תלוי מה יש לך. יש גרילים עם חור ניקוז לשומן - שמים מתחתיו כלי ומרוקנים. יש עם פלטה (סוג של מגירה) שאוספת את הטפטופים. מומלץ לשים שם דף אלומיניום (רצוי heavy duty) ופעם ב... (כשנראה מלא מדי) להחליף את האלומיניום. את הרשת לא צריך לנקות. נותנים לגריל לעבוד 5 דקות על מקסימום, מנקים את רשת הצלייה עם מברשת ושמים את הבשר. אחרי שמסיימים לתת לגריל לעבוד עוד 5 דקות ולסגור את הגז. פעם בשנה-שנתיים אפשר להוריד את הרשת ולנקות מתחת עם מסיר שומנים. זהו.
מפאת כיבוד פותש, חיכיתי לצאת שבת כדי להאיר באור אחר נקודה שנגע בה הזקן.
אצלי המנגל היה מחובר לצנרת גז הביתית.
המנגל הוא צרכן כבד ואחרי פעמיים שחיסל לי את המיכלים (ופעם אחת בה שכחתי שהבלון הקודם כבר התרוקן), עברתי להזנה נפרדת, מבלון נפרד. אותו בלון 12 קילו כמו של הבית, אבל עכשיו אין סכנה שאחסל את הגז של הכירה, וגם יש לי יתירות. כשהמיכל ליד המנגל גם קל יותר לדעת מה מצבו.
איילזו שוב צודק.
אצלי יש מערכת וסת ו 2 בלונים לבית ובנוסף מערכת עם בלון למנגל. אין סיכוי שאתקע באמצע מינגול או בישול בלי גז. זה קרה וזה כואב.
עוד אלטרנטיבה
השומן השרוף נותן את הארומה ולכן, ככל שעובדים עם בשר שמן יותר בהתחלה, הטעם משתבח. בעברי פיתחתי כירה מולטיפיול לקמפינג ושיחקתי עם כל מיני דברים.
בקיצור, למנה אחת סיר פויקה ישן או שווה ערך (כבד, מסה) ורשת כבדה מעל נותנים אחלה תוצאה עם גחלים. בגלל שאין איוורור הבעירה איטית יותר ופחות עשן. אפשר גם לצלות ירקות באותה נגלה. הדלקתי עם עץ טבעי ואחורי זה הוספתי גחלים. הצליה כשהגחלים לבנות. צליתי איתו פחות מ- 5 פעמים (כי משפחה) אבל עבד טוב. בגדול יש כאן קיבעון לגבי מנגל -פח מעאפן או ברזל גדול או גריל גז ב 25,000 עם תאורה ואביזרים ונצנצים. יש לי כמה חברים עם הנינג'ה שמאוד מרוצים. אם הייתי רווק זורק את התנור והמיקרו.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
במאמר מוסגר אם אהיה אד הומינם לרגע - הפתעתם אותי. הייתי בטוח שממש שונאים אותי פה.
תודה אייל על כיבוד השבת.
לנושא.
אתם אומרים שזה מוצץ גז שחבלז? אני גר בצריף קרקע אז אין "מערכת הזנה של הבניין"
אפשר לחבר בלון רגיל אליו? (הקטן. 12 קילו?)
ובאמת אין תחזוקה והמבערים יחזיקו שנים בלי להחליד?
כשאני חושב על זה יש יתרון אחד עצום במנגל - אפשר לזרוק עליו כבד פרה ללא חשש כשרות
(למי שלא יודע כבד פרה זה ה חטיף אנרגיה ועולה גרוש לקילו)
נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 15-05-2022 בשעה 04:15. סיבה: תודה הזקן ומזל טוב
כידוע לך אני חובב בשר לא קטן (שאל את JHODAL'E מאמריקה ).
בשל קלות תפעול המנגל גז עובד אצלי לא מעט אבל הבעסה שהוא מצריך ניקוי כדי שהעסק לא יתחיל לבעור בגלל השומן שזולג ונתפס בפיח למטה.
בגדול בשר של כבי(ש)סה או עם שומן עדיף מנגל פחמים כי השומן נשרף ואין חשש להתפרצות להבות.
בעקרון במבערים אין מה לגעת כי הם אמורים להיות מתחת למפזרי חום.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
נאור,
זה שלא מסכימים אתך לא אומר ששונאים אותך.
תתבגר.
אפשר לחבר כל מקור גז (בלחץ מתאים). מהניסיון שלי הכי טוב זה להתחבר לצנרת הביתית (זו שמובילה מצמד המכלים לתוך הבית). זה (א) יותר בטיחותי מלהחזיק בלון בסמוך לגריל עם אש פתוחה (בתנאי שהחיבור לצנרת הביתית נעשה באופן מקצועי). (ב) יותר זול - אתה לא צריך לרכוש בלון ווסת נוספים. (ג) יותר פשוט לתחזק - יש רק מערכת גז אחת במקום שתיים). אבל אולי לאחרים יש ניסיון אחר.
מבער חלוד אינו בלתי תקין. אם האש כחלחלה ואחידה המבער תקין.
גם קמח לבן פחמימות ריקות, גם חומר צהוב אנטיביוטיבנה, גם רסק? תכף גלדיה יעשה ממך שסק
והמהדרין מזליפין פפרוני מלמעלה
זה הנח בשבע שגיאות של הקולינאריה כבר עדיף לשבוע מפרכיות