אהלן,
אני רוכב דו"ג מזה כ7 שנים, בן 34, מתנייד אך ורק עם דו"ג ולא מחזיק רכב או כלי תחבורה נוסף.
עד היום רכבתי על קטנוע 250 סמ"ק (פיאג'ו xevo) שמספק אותי ברמה היומ-יומית, משרת אותי נאמנה ובעיקר מאפשר להתגמש ברמת העמסת קניות או אחסון קסדה נוספת כשמצטרף מורכב לנסיעה.
לאחרונה שדרגתי רישיון לA ומאוד מדגדג לי לעשות את הקפיצה מקטנוע לאופנוע.

הדרישות ואופי השימוש שלי הם:
אני 1.77 מטר וכ72 ק"ג, עושה נסיעות יומיות בקבוע לעבודה וחזרה (קיץ-חורף), באיזור חיפה, כ20 ק"מ ביום. בסופי שבוע אני מבקר אצל המשפחה או חברים ונוסע בינעירוני - לרוב לבד ומדי פעם עם מורכב - סדר גודל של 40 ק"מ.
עושה קניות וסידורים סטנדרטיים של זוג על הקטנוע ובד"כ ממלא את האחסון שמתחת למושב פלוס כמה שקיות על הוו.
חשובה לי מאוד הגמישות של דו"ג במובני התנהלות קלה יותר בפקקים, פחות בעיות חניה, פחות זמן בתחנות דלק... ולכן אני לא מחפש כלים גדולים שבהם הבעיות האלה עשויות כן לצוץ.
השאלה העיקרית, אם למקד את כל הכתוב מעלה, היא איך מתמודדים עם הפתעות היום יום באופנוע? ארגזי זנב וצד מספקים מבחינה כזאת? האם זה דורש נשיאה של 2 קסדות איתי לכל מקום למקרה שמורכב יצטרף? מה הפטנטים שיש בתחום כדי להתמודד?
האופנוע שכרגע הכי קולע למטרות והשימושים שלי מבדיקה אישית, קריאת כתבות וללא נסיעת מבחן, הוא MT-07. אשמח לשמוע את דעתכם בהתחשב בדרישות ובשאלות שהעליתי.
מעבר לזה, עשיתי נסיעת מבחן על אופנוע חשמלי של זירו, ומאוד אהבתי (סליחה מראש מחובבי הבנזין ושאגות המנוע) את השקט והטכנולוגיה הנלווית. קצת חננה, מה לעשות. מעיון בפורומים אני רואה שאין עניין רב בתחום ורציתי לשמוע אם זה בגלל שהכלים עדיין לא בשלים או מכל סיבה אחרת?