עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: נסיעה על אופנוע במגרש ללא רישיון- שווה את הסיכון?

צפייה משולבת

Junior Member

נסיעה על אופנוע במגרש ללא רישיון- שווה את הסיכון?

אני מתקשה להוציא רישיון A1. לא מצליח את השמיניות. המורה חסר תועלת לגמרי. הוא לא נותן טיפים בכלל, רק אומר "אתה צריך להמשיך להתאמן".

המתכונת של השיעורים בעיר שלי ממש נוראית- מבזבזים חצי מהזמן על נסיעה על הכביש, ואת החצי שעה שנותרה במגרש הקטן אני נאלץ לחלוק עם עוד 10-5 תלמידים. בפועל כל שיעור יוצא לי 15 דקות גג על השימניות, ועל זה אני משלם 120 שקל. זה עלה לי על העצבים.

אבא שלי קנה אופנוע לאחרונה והסכים לתת לי להתאמן במגרש. אני מרגיש שבשעה איתו אני יכול להתקדם כמו 10 שיעורים. ראש שקט, בלי תלמידים אחרים, נטו מתאמן ומקבל אחלה טיפים מאבא.

הבעיה שהמגרש קרוב לבתי מגורים ואני מניח שיש סיכוי קלוש שתושבים יתלוננו על הרעש מתישהו ויזמינו משטרה. מה החוק קובע במקרים כאלה? אבא שלי יכול לחטוף קנס?שלילה?
    נערך לאחרונה על ידי שם_משתמש; 12-06-2022 בשעה 09:39.

Member
    שלום,

לדעתי אתה פונה לפתרון הלא נכון ומסתכן שלא לצורך.
    אם המורה לא נותן מענה לצרכים שלך (לפי הגדרתך) - תחליף מורה ותדגיש לחדש מה אתה רוצה להשיג בשיעורים איתו.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי eringel צפיה בהודעה
    שלום,

לדעתי אתה פונה לפתרון הלא נכון ומסתכן שלא לצורך.
    אם המורה לא נותן מענה לצרכים שלך (לפי הגדרתך) - תחליף מורה ותדגיש לחדש מה אתה רוצה להשיג בשיעורים איתו.
    זה בעייתי. יש שני מורים שעושים שיעורים קרוב לבית שלי ושניהם באותה מתכונת של שיעור(חצי זמן כביש חצי זמן מגרש). בכל מקרה, אני מרגיש שאני צריך זמן אימונים מסיבי על השימניות. בו נגיד, שבוע, 5 שעות ביום. בשיעורים זה יצא פשוט מחיר פסיכי שאני לא הולך לשלם.

לא מבין את ההיגיון בחוק בישראל, הרי זה לא שהמורה יושב איתי על האופנוע ויכול למנוע נפילות. כל עוד אני לא יורד לכביש ומתאמן רק במגרש, תחת פיקוח של מישהו עם רישיון, מה הבעיה. מדינה פח נשבע.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי שם_משתמש צפיה בהודעה
    אני מתקשה להוציא רישיון A1. לא מצליח את השמיניות. המורה חסר תועלת לגמרי. הוא לא נותן טיפים בכלל, רק אומר "אתה צריך להמשיך להתאמן".

המתכונת של השיעורים בעיר שלי ממש נוראית- מבזבזים חצי מהזמן על נסיעה על הכביש, ואת החצי שעה שנותרה במגרש הקטן אני נאלץ לחלוק עם עוד 10-5 תלמידים. בפועל כל שיעור יוצא לי 15 דקות גג על השימניות, ועל זה אני משלם 120 שקל. זה עלה לי על העצבים.

אבא שלי קנה אופנוע לאחרונה והסכים לתת לי להתאמן במגרש. אני מרגיש שבשעה איתו אני יכול להתקדם כמו 10 שיעורים. ראש שקט, בלי תלמידים אחרים, נטו מתאמן ומקבל אחלה טיפים מאבא.

הבעיה שהמגרש קרוב לבתי מגורים ואני מניח שיש סיכוי קלוש שתושבים יתלוננו על הרעש מתישהו ויזמינו משטרה. מה החוק קובע במקרים כאלה? אבא שלי יכול לחטוף קנס?שלילה?
    מבחינת החוק - אתה רוכב ללא רישיון מתאים. מדובר בעבירה חמורה מאוד, שהעונש עליה הוא שלילה ממושכת (כמה שנים) + מאסר (אם אין לך עבר פלילי, כנראה שעו"ד טוב יוציא אותך בלי מאסר).
    לא משהו שאתה רוצה להסתכן בו כדי לחסוך כמה שיעורים.

עם זאת, אני לא יודע איפה אתה גר. אם אתה גר במקום מרוחק (ישובים בצד הנכון של הקו הירוק, רמת הגולן, נגב, ערבה) אז יש לך מספיק שטחים שאין שם כלב פרט לרואי צאן, ואולי כמה בדואים על אופנועים גנובים וללא רישיון בדיוק כמוך - שום משטרה לא תגיע לחפש אותך שם. בתנאים האלה, אני מכיר לא מעט אנשים שהתחילו לרכב בשטח בלי רישיון, ועשו את הרישיון מאוחר יותר.
    אבל לאור זה שציינת את השכנים, אני מניח שאתה גר בעיר - אז תעשה את שיקולי עלות-התועלת-סיכון שלך לבד.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    מבחינת החוק - אתה רוכב ללא רישיון מתאים. מדובר בעבירה חמורה מאוד, שהעונש עליה הוא שלילה ממושכת (כמה שנים) + מאסר (אם אין לך עבר פלילי, כנראה שעו"ד טוב יוציא אותך בלי מאסר).
    לא משהו שאתה רוצה להסתכן בו כדי לחסוך כמה שיעורים.

עם זאת, אני לא יודע איפה אתה גר. אם אתה גר במקום מרוחק (ישובים בצד הנכון של הקו הירוק, רמת הגולן, נגב, ערבה) אז יש לך מספיק שטחים שאין שם כלב פרט לרואי צאן, ואולי כמה בדואים על אופנועים גנובים וללא רישיון בדיוק כמוך - שום משטרה לא תגיע לחפש אותך שם. בתנאים האלה, אני מכיר לא מעט אנשים שהתחילו לרכב בשטח בלי רישיון, ועשו את הרישיון מאוחר יותר.
    אבל לאור זה שציינת את השכנים, אני מניח שאתה גר בעיר - אז תעשה את שיקולי עלות-התועלת-סיכון שלך לבד.
    תודה. אני מניח אבל שהחוק מבדיל בין נסיעה במגרש חניה ללא רישיון, לבין נסיעה בכביש ללא רישיון לא?

הרי ברור שיש הבדל גדול בין אחד שנוסע על 10 קמ"ש במגרש חניה נטוש, לבין בדואי ללא רישיון שמתפרע על הכביש. קשה לי להאמין שהעונש הוא אותו עונש בשני המקרים.

אשמח אם מישהו שבקיא בתחום יוכל לפרט.

ציטוט נכתב במקור על ידי שם_משתמש צפיה בהודעה
    תודה. אני מניח אבל שהחוק מבדיל בין נסיעה במגרש חניה ללא רישיון, לבין נסיעה בכביש ללא רישיון לא?

הרי ברור שיש הבדל גדול בין אחד שנוסע על 10 קמ"ש במגרש חניה נטוש, לבין בדואי ללא רישיון שמתפרע על הכביש. קשה לי להאמין שהעונש הוא אותו עונש בשני המקרים.

אשמח אם מישהו שבקיא בתחום יוכל לפרט.
    אני לא יודע האם אתה רציני או טרול.
    לא, החוק לא מבדיל בין נסיעה במגרש לנסיעה בכביש.
    כאמור, אתה בנסיעה ללא רישיון מתאים אתה מסתכן במאסר במידה ותיתפס.
    את המקומות שבהם בסבירות של 99.999 לא תיתפס, מניתי בהודעה הקודמת.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    יותר מזה אתה תסבך גם את אבא שלך:יקבל 2 אופציות: לצאת מזה ולטעון שגנבת את הכלי ממנו ואז יש לך כתב אישום נוסףאו מתן רכב ללא מורשה ( אני לא זוכר את ההגדרות) ואז יהיה נגדו כתב אישוםמבחינת החוק אתה לא מורשה לנהוג על הכלי הנ"ל בשום מקום ובשום למעט בכלי מורשה לימוד נהיגה ועם מורה מוסמך.כעת בהצלחה לכם

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מבחינת החוק אכן אין הבדל אם תרגלת במגרש או נסעת על הכביש.
    אבל שופט יכול להקל או להחמיר בעונש בהתאם לנסיבות.
    אממה,
    גם העו"ד של אותו אחד שהלך לעשות צלחות וווילים יגיד שהוא סה"כ התאמן במגרש לקראת טסט.

בקיצור- כל מה שרשמו לך קודם. תתחיל בלעבור למורה שקשוב לך ולצרכים שלך.

Junior Member
    1. נסיעה ללא רישיון (בכביש/במגרש סגור/בשטח/באמבטיה) היא עבירה פלילית, ואם יתפסו אותך, היא יכולה להגיע עד ל 18 חודשי מאסר, תלוי כמה עצבני קם בבוקר השופט.
    2. אבא שלך אשר מוסר לך את האופנוע להתאמן ללא רישיון, מסייע לעבירה פלילית, ובכך עובר בעצמו על עבירה פלילית.
    3. אתה רוכב ללא ביטוח. אם חו"ח תקפוץ מולך חתולה, תבהל, תתן בטעות גז/ברקס, תפגע, תשבור משהו אתה בצרות. עוד יותר אם בטעות תתן גז, האופנוע יברח לך ויפגע במישהו.
    4. אתה רוצה לבדוק עם מישהו שבקיא בתחום, לך תחפש עו"ד. אני מוכן להתערב שכל עו"ד שתדבר איתו, יגיד לך "אל תחשוב בכלל לעשות את זה!".
    5. תחליף מורה נהיגה. גם אם זה אומר למצוא מורה במקום מרוחק יותר מהבית.

3. אתה רוכב ללא ביטוח. אם חו"ח תקפוץ מולך חתולה, תבהל, תתן בטעות גז/ברקס, תפגע, תשבור משהו אתה בצרות. עוד יותר אם בטעות תתן גז, האופנוע יברח לך ויפגע במישהו.
    אני רק שאלה:
    ואם תלך ברחוב ברגל (או חלילה וחס, תרכב על אופניים) ותקפוץ לך חתולה, תיבהל, תיפול, תשבור משהו - מה תעשה? הרי ביטוח החובה לא תקף!

אני לא חולק על זה שפות"ש מתייחס לנושא רציני בצורה לא רצינית (וזאת הדרך הכי עדינה לתאר את מה שאני חושב).
    אבל אם אקח על עצמי את תפקיד ה-Devils Advocate: אם תיקח אופנוע דו"ש או שטח, תיסע למקום ריק מאדם ביער מרוחק (בן שמן לא תופס) או לשטח חקלאי של חבר/קרוב משפחה ותתאמן שם - אתה מסכן אך ורק את עצמך ואת האופנוע של אבא (מה שהופך את העניין ללגיטימי בעיני) ואף שוטר לא יבוא לתפוס אותך שם.
    לא חושב שזה שווה את המאמץ במקרה הזה - ולו רק כי אם אבא היה רוכב מיומן, הוא כנראה כבר היה מגיע לשיעור, מדריך את פות"ש במקום המורה ששותה קפה בצל ופותר את בעיית היעדר ההתקדמות. אם הוא לא מסוגל לעשות את זה כך, הוא בסבירות גבוהה גם לא יוכל לתת שום ידע משמעותי באימון ביתי שכזה - פשוט כי הוא בעצמו חסר מיומנות רכיבה מסודרת ומבוססת.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    תודה על התגובות. ירדנו מהרעיון.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני רק שאלה:
    ואם תלך ברחוב ברגל (או חלילה וחס, תרכב על אופניים) ותקפוץ לך חתולה, תיבהל, תיפול, תשבור משהו - מה תעשה? הרי ביטוח החובה לא תקף!

אני לא חולק על זה שפות"ש מתייחס לנושא רציני בצורה לא רצינית (וזאת הדרך הכי עדינה לתאר את מה שאני חושב).
    אבל אם אקח על עצמי את תפקיד ה-Devils Advocate: אם תיקח אופנוע דו"ש או שטח, תיסע למקום ריק מאדם ביער מרוחק (בן שמן לא תופס) או לשטח חקלאי של חבר/קרוב משפחה ותתאמן שם - אתה מסכן אך ורק את עצמך ואת האופנוע של אבא (מה שהופך את העניין ללגיטימי בעיני) ואף שוטר לא יבוא לתפוס אותך שם.
    לא חושב שזה שווה את המאמץ במקרה הזה - ולו רק כי אם אבא היה רוכב מיומן, הוא כנראה כבר היה מגיע לשיעור, מדריך את פות"ש במקום המורה ששותה קפה בצל ופותר את בעיית היעדר ההתקדמות. אם הוא לא מסוגל לעשות את זה כך, הוא בסבירות גבוהה גם לא יוכל לתת שום ידע משמעותי באימון ביתי שכזה - פשוט כי הוא בעצמו חסר מיומנות רכיבה מסודרת ומבוססת.
    אני לא בטוח שאתה צודק. אני לא עורך דין, אבל כן נפצעתי מספר פעמים.
    אם סתם נפצעת, קופת החולים תשלם על הטיפולים שלך, במקרים מסוימים תקבל אולי גם כסף מביטוח לאומי.
    ברגע שיתברר לקופת החולים שמדובר בתאונת דרכים, היא אוטומטית מנסה להפיל את ההוצאות על חברת הביטוח (או ביטוח לאומי אם זה יכול להיות מוגדר כתאונת עבודה) כשאין על מי להפיל, אני משער שזה יתגלגל לפתחה של קרנית ומשם יש לא מעת אגדות אורבניות על זה שבסוף הם באים להתחשבן איתך.
    עכשיו,
    אם רכבת במגרש נידח באיתמר י"ז, אתה יכול לשקר ולהגיד שנפלת מאופניים. אבל כאן נכנסנו לעוד עולם חדש של עבירות.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אני לא בטוח שאתה צודק. אני לא עורך דין, אבל כן נפצעתי מספר פעמים.
    אם סתם נפצעת, קופת החולים תשלם על הטיפולים שלך, במקרים מסוימים תקבל אולי גם כסף מביטוח לאומי.
    ברגע שיתברר לקופת החולים שמדובר בתאונת דרכים, היא אוטומטית מנסה להפיל את ההוצאות על חברת הביטוח (או ביטוח לאומי אם זה יכול להיות מוגדר כתאונת עבודה) כשאין על מי להפיל, אני משער שזה יתגלגל לפתחה של קרנית ומשם יש לא מעת אגדות אורבניות על זה שבסוף הם באים להתחשבן איתך.
    עכשיו,
    אם רכבת במגרש נידח באיתמר י"ז, אתה יכול לשקר ולהגיד שנפלת מאופניים. אבל כאן נכנסנו לעוד עולם חדש של עבירות.
    אויש, נו.
    אתה מגיע עם יד שבורה למיון ואומר שנפלת מאופניים.
    נראה לך שהבי"ח הולך לשלוח חוקר פרטי, כדי לוודא שבמקרה - לא נפלת מאופנוע?
    כמובן, שאם הייתה משטרה מעורבת בעניין ו/או פינו אותך ממקום התאונה באמבולנס/במסוק (לא תרחיש סביר במיוחד כשמדובר באימון שמיניות/קו איטי מגרש סגור), תהיה לך בעיה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    אויש, נו.
    אתה מגיע עם יד שבורה למיון ואומר שנפלת מאופניים.
    נראה לך שהבי"ח הולך לשלוח חוקר פרטי, כדי לוודא שבמקרה - לא נפלת מאופנוע?
    כמובן, שאם הייתה משטרה מעורבת בעניין ו/או פינו אותך ממקום התאונה באמבולנס/במסוק (לא תרחיש סביר במיוחד כשמדובר באימון שמיניות/קו איטי מגרש סגור), תהיה לך בעיה.
    ואם מישהו ראה אותך נופל, התקשר למשטרה ולאמבולנס?
    תגיע משטרה, תראה אותך נופל מהאופנוע. תגיד "לא הכל בסדר", אבל הם כבר יבדקו כי הם שם, יבקשו רישיון, יגלו שאתה רוכב על אופנוע ללא רישיון, ומשם אתה מתסבך.
    כן, אתה יכול לשחק במשחק ה"ואם ואם" כמה שאתה רוצה. אתה רוצה להסתכן, יאללה, תהנה לך. מה אתה מעדיף? לעשות עוד כמה שיעורים או להסתכן בשלילת רישיון לפני שיש לך בכלל רישיון? כמה זה שווה לך?
    את ההימורים אתה יכול לעשות על עצמך.

ואם נפל לך האופנוע על הרגל בזמן שמיניה בצורה לא טובה? פשוט תקפץ למיון עם כף רגל מרוסקת כאילו "לא, סתם נפלתי, לא חשבתי להזמין אמבולנס"? לא, זה בכלל לא נשמע חשוד.
    לא, אתה תזמין אמבולנס בכל מקרה כי אתה בכאבי טופת. ומשם הקריאה למשטרה קצרה מאוד.

ציטוט נכתב במקור על ידי Pumi צפיה בהודעה
    ואם מישהו ראה אותך נופל, התקשר למשטרה ולאמבולנס?
    תגיע משטרה, תראה אותך נופל מהאופנוע. תגיד "לא הכל בסדר", אבל הם כבר יבדקו כי הם שם, יבקשו רישיון, יגלו שאתה רוכב על אופנוע ללא רישיון, ומשם אתה מתסבך.
    כן, אתה יכול לשחק במשחק ה"ואם ואם" כמה שאתה רוצה. אתה רוצה להסתכן, יאללה, תהנה לך. מה אתה מעדיף? לעשות עוד כמה שיעורים או להסתכן בשלילת רישיון לפני שיש לך בכלל רישיון? כמה זה שווה לך?
    את ההימורים אתה יכול לעשות על עצמך.

ואם נפל לך האופנוע על הרגל בזמן שמיניה בצורה לא טובה? פשוט תקפץ למיון עם כף רגל מרוסקת כאילו "לא, סתם נפלתי, לא חשבתי להזמין אמבולנס"? לא, זה בכלל לא נשמע חשוד.
    לא, אתה תזמין אמבולנס בכל מקרה כי אתה בכאבי טופת. ומשם הקריאה למשטרה קצרה מאוד.
    אני מבין שאתה אדם זהיר ושומר חוק, והמילה "משטרה" עושה לך צמרמורת.
    תן לי להרגיע אותך.

1. אם מישהו נופל עם האופנוע בחניה סגורה, בד"כ עוברי אורח יגשו אליו וישאלו האם צריך עזרה לפני שהם מתקשרים לאמבולנס. למה להזעיק משטרה במקרה של נפילה בחניה - נשגב מבינתי.

2. גם אם איזה זקן מטורלל מתקשר למשטרה כי "יש בחור שנפל מקטנוע בחניה ליד הבניין" - עד שהשוטרים יסיימו את הבורקס עם הקולה, ימצאו ניידת פנויה (ברור לך שזה "ארוע" בדרגת חשיבות הכי נמוכה מבחינתם) ויגיעו - הבחור כבר יהיה בבית. וגם אם הם יפתיעו, ויגיעו מהר - במינימום האופנוע כבר יעמוד על הרגלית בלי שמישהו ללא רישיון רוכב עליו.

3. כמה אנשים אתה מכיר ש"הפילו את האופנוע על הרגל" לרמה שהם נאלצו "לקפוץ למיון עם כף רגל מרוסקת"? אני מכיר 0, ולרוב החברים שלי יש רישיון.
    אז מה הסבירות שדבר כזה יקרה? גבוהה יותר מהסיכוי שתידרס למוות בזמן שאתה חוצה במעבר חציה, זהה או נמוך יותר? פרט, נמק והסבר.
    אגב, דווקא מכיר כמה מקרים שאנשים חזרו מהשטח ברכיבה עם שבר בכף רגל/ ביד. כי אין ברירה, וכי החבר'ה לוחמים.
    אני מבין שמבחינתך ברגע שמישהו נפצע - אפשר רק לבכות ולהזמין אמבולנס, אבל אל תשליך את זה על כולם.

4. לגבי הזמנת אמבולנס במקרה שאין ברירה אחרת - אני מבין שאתה לא רגיל לתכמן, אז אני אסביר לך איך עושים את זה: אם נמצא איתך חבר (בעל האופנוע), הוא אומר "אני ניסיתי להראות לו איך עושים שמיניות בזמן שאני מרכיב אותו, ונפלנו". בינגו, אתה לא בשלילה ועל הדרך מכוסה בביטוח החובה שלו.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual