אני באמת מצטער, יש לי המון תמונות לשתף שמעבירות את החוויה חלקית, המון תובנות והמון רצון טוב אבל...זה לא הולך פה!
...עכשיו אחרי כ-8000 ק"מ בחו"ל, 5- ארצות שונות. ביקרתי בנקודה המערבית ביותר ביבשת אירופה, בגבהים של 2000 מטר ויותר,
רכבתי בשלג, בסופות רעמים, בפקקים, בכבישים שהם ספק כביש, ספק שביל לא ברור, על אבנים, אספלט וכבישים בצבעים שונים, שיתפתי
דרך עם נהגים שונים ומשונים, רכבתי במהירות אפס וראיתי גם 180 על השעון עליתי עליות מטורפות וירידות מפחידות, על כבישים שהיו
בעבר דרכים רומיות לכרכרות, עם משקל מטורף שלא מחולק בצורה אידאלית אני יכול ולהבין למה ה-BMW 1250 הוא האופנוע הטיולים
האולטימטיבי באירופה ולמה הוא נמכר בכמויות מטורפות בכל הגלובוס למרות המחיר...ולא זה לא שיר פרדה, להיפך!
עכשיו אנחנו בארץ, עדיין לא מעכלים את גודל החוויה, האופנוע שלי נמצא יבשת שמאלה מכאן ומחכה לעלות חזרה בתורו, עכשיו אני יכול
להתחיל לסכם בשקט, ונתחיל בזה שאירופה היא גן עדן לאופנועים ואופנוענים. במשך חודשיים לא קשרתי את האופנוע אף פעם, נכון שבחלק
ממקומות הלינה סיפקו חנייה מסודרת, חלק היו במקומות רחוקים ולא בעיר הגדולה, אבל בכל עצירה ושוטטות האופנוע נישאר עם הציוד עלי
תיקים קשורים וזהו איש לא נגע איש לא צייץ, חנית אופנועים באירופה לא מעניינת כמעט אף אחד והיא ברוב המקומות בחינם. תחנה בצורה
סבירה במקום פנוי שלא מפריע לאיש אף אחד לא מתעסק איתך. כייף לגמרי ההתניידות עם האופנוע שונה מאשר בארץ, אין לנו את אותה
הטופוגרפיה, אין לנו את אותם כבישים, והכבשים והדרכים שם לא מהונדסות לטובת הרוכב להפך. צריך לאותת כי אם לא תעשה תאונה וצריך
מיומנות טובה.
אז למה BMW, זה קל...האופנוע הזה מיועד לעשות את מה שצריך באירופה, חלוקת המשקל שלו בגלל המנוע נהדרת, המנוע גם יודע לעבוד
נכון במהירות 20-30-40 שזו למרבה ההפתעה רוב הרכיבה בתוך הערים (ויש הרבה מלכודות מהירות) משם עולים ל-70-110, ואם אתה
על אוטוסטרדה אז קצת צפונה. השור הבווארי חי במהירויות האלה טוב. אין לו מנוע ושרשרת ששורשיהם נעוצים עמוק במנוע ארבע בשורה ספורטיבי,
כזה שיוצא לעבודה מעל 4000 סל"ד אופנוע שנועד להשחיז ולרחף במהירות של תיור מהיר ספורטיבי, הבימר יודע לקבל משקל נוסף מכל כיוון, ככה
הפרד הזה יצא מהמפעל ולזה הוא נועד טנדר חזק לעבודות חקלאיות, הורסיס קצת התבלבל...זה לא שהוא לא עשה עבודה מצוינת, הוא לא גמגם
אף פעם אבל הוא לא נועד לזה וזה חייב אותי לעבוד קשה יותר, אני לא מתלונן אני מנסה להבהיר משהו, בארץ זה הפוך הכבישים בנויים להנהיגה
מהונדסת עובדים עם המתלים המשקלים והעברות הכוח שם הורסיס מככב תן לו כמה שתרצה, הוא ידע להסתדר עם כל מה שתזרוק לו, הבימר
יכריח אותך לעבוד כאן קשה יותר או לחזור לאירופה.
התובנה הכי גדולה היא שהאופנוע חייב להתאים לייעוד שלו, בטיול בשניים עם משקל של כמעט חצי טון הב. מ. וו זוכה ובגדול, בארץ הורסיס,
ואז נשארת השאלה של תמורה למחיר וזה מחדד עוד יותר את התשובה. וזו בדיוק הסיבה להבדלים בין פה לשם.