מאוד פשוט:
לא אמור לקרות, וזה באחראיות המוסך לאזן את הגלגלים או למצוא פתרון.
אם צריך..שיחליפו צמיגים, או שתמצא מוסך טוב שיודע לאזן את הגלגלים, זה לא בטיחותי כלל וכלל!
מהירות גבוהה סובייקטיבית...
היי.
הסיפור:
רעננתי אצל עופר צמיגים לווספה (בחתימה), דגם City Grip 2 של Michelin, אחרי 20k על המקוריים (גרסה 1, אם משנה), שנת ייצור סוף 21'. יצאתי משם לעשות סידורים בעיר: נוסעת חלום, נדבקת לכביש כמו מסטיק, נוחתת לפניות כמו ב-MotoGP. ואז עברתי לכביש המהיר...
בערך מ-100-105 קמ"ש הכידון מתחיל לרעוד כאילו שאני נוסע על באמפים ממש רכים. אין תחושה של איבוד אחיזה, אבל זה לא כיף, מרעיד קצת את המראות ואת הפלאפון ובאופן כללי נותן לי חוויה של לנסוע על וספה (ת'כלס). בצמיגים הקודמים זה לא קרה, בשום שלב, אבל איתם העברתי אלף קילומטרים שלמים לפני שהגעתי למהירות הזו. התקשרתי לעופר, אמרו לי לחזור, בדקו, בדקו שוב, עשו לצמיג חצי סיבוב, בדקו שוב; בסוף זה קצת הקל על הבעיה, אבל לא פתר אותה, ובשלב הזה הייתי צריך לחתוך ואמרתי ניסע קצת נראה מה יהיה, ואחרי כ-160 ק"מ לא השתפר (או הרע) המצב.
השאלות:
א. זה קטע של צמיגים חדשים? אני יודע שיש Break-in, אבל על רעידות לא שמעתי.
ב. חיפשתי על זה, נשמע כמו עניין של איזון לגלגלים - משהו שצריך מוסך מתמחה אליו? בעופר נזרק משהו "בעיה לאזן בווספה", מניח בגלל המיקום של הקפיץ. משהו שאפשרי לפתור לבד (01:09)?
ג. כלשון המכונאי, "במצב מכאני מעולה" - האם יש מניעה מלהמשיך לנסוע בהנחה והמצב נשאר סטטי? כאמור, עד 100 קמ"ש הכל פיקס. אם לא הייתי נוסע 500 ק"מ בשבוע זה לא היה מפריע לי, אבל בעדיפות לי להישאר בחיים ומתישהו גם למכור את הכלי בלי שהוא יתפרק לקונה בזמן הנסיעה.
סופר תודה וסופ"ש נעים.
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
Saucony Triumph 2024
מאוד פשוט:
לא אמור לקרות, וזה באחראיות המוסך לאזן את הגלגלים או למצוא פתרון.
אם צריך..שיחליפו צמיגים, או שתמצא מוסך טוב שיודע לאזן את הגלגלים, זה לא בטיחותי כלל וכלל!
זו כנראה בעיה של תושבת מנוע (בעיה נפוצה בפיאג'יו), הגלגל האחורי לא באותו קו עם הקדמי ובגלל שהצמיג חדש יוצר את הבעיה - הצמיגים הישנים היו שחוקים בתבנית של קו הגלגלים.
כדאי לבצע איזון גלגלים בכל החלפת צמיגים.
ריינוטייר מבצעים וזייתוני מבצעים.
תתחיל בהכי קל, לחץ אוויר.
יש באינטרנט ים מקרים כמו שלך בשלל אופנועים ובחלק מהמקרים זה היה פאק ביצור הצמיג אז כך גם את זה בחשבון.
לחץ אוויר בדקתי. אכן ניפחו ב-3 PSI יותר בהתחלה, אבל יישור קו לא עזר.
אדבר איתם שוב בראשון לראות מה התכנית, ואם לא תצא תועלת אנסה את שני המוסכים ש-Tribalmistyc2 רשם.
סופר תודה על התגובות!
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Saucony Triumph 2024
אני יודע שהסיכוי נמוך אבל כדאי לך לבדוק תבולם האחורי.. שהייתה לי נזליה ממנו גם לי התחיל לרעוד הכידון מעל איזה 90 100 קמש אבל למרות שאתה מספר שזה קשור לצמיגים אז לא בטוח
מעדכן שעופר סידרו את זה בסוף (פעם שלישית גלידה). החליפו לצמיג קדמי נוסף (חדש), עשו לו איזון ומאז הרכיבה ב-100+ מרגישה כמו עם הצמיגים הקודמים.
החבר'ה בחיפה ממש אחלה. היו מאד סבלניים בהתחשב שנטחן להם על זה במצטבר כחצי יום.
ואקסטרה תודה למגיבים.
Saucony Triumph 2024