הורסיס 650 יכול להתאים, אני רק בכלל לא בטוח שב2020 היה לו משהו מהדברים שאתה מונה בסעיף ב׳.
f750gs אופציה טובה.
היי.
ה-tl;dr:
א. האם Versys 650 שנתון 2020 טוב בתור אופנוע ראשון אחרי שנתיים על קטנוע במשקל 170 ק״ג?
ב. האם יש אופנוע טורינג בנפח בינוני עם טכנולוגיה של אופנוע ליטר (בקרת אחיזה, Cruise Control, בולמים אלקטרוניים וכו׳)?
הסיפור:
אני כמעט שנתיים על קטנוע בנפח 300 סמ״ק (בחתימה) ורוצה עוד ת׳כלס מהכל: מושב, מיגון רוח, ארגזים, בולמים, בלמים וסוסים. לאמיתו של דבר, מיציתי את הוספה תוך ארבעה חודשים, אבל ההבדל מאז לעכשיו הוא שאני רוכב כ-500 ק״מ בשבוע והרוב על כבישים מהירים.
מניסיון חיים הגעתי למסקנה שאני לא אוהב מסעות שדרוגים (CBR500, ואז 650, ואז איזה גוצי, ואז MT-09 ואז אפריקה ובסוף לקנח באיזה דוקאטי). אם זה היה תלוי בי, הייתי קופץ מפה ל-V4S או H2 SX, אבל ממה שלמדתי בפורום, עם הניסיון שיש לי עכשיו אני באותה קלות יכול לקפוץ ראש מהחלון לתוך הבטון 20 קומות מתחתי.
מה שאני ת׳כלס רוצה, זה אופנוע נוח ליום-יום (150 ק״מ), שיהיה גם נוח לטיולים של 300-400 ק״מ בסופ״ש. פרקטית, אני לא צריך מס׳ תלת-ספרתי של כ״ס, אבל אני כן רוצה נוחות בישיבה, מיכל דלק מכובד, מיגון רוח טוב, בולמים נוחים (אלקטרוניים?), Cruise Control, בקרות מודרניות (לי אישית זה חשוב, אני יודע שהדעות חלוקות), אופציה לאחסון, מספיק כוח להגיע זריז ל-140 כשצריך וכל זה לא בחבילה של Gold Wing.
הלכתי וחיפשתי והמסקנה שהגעתי אליה היא ש-Versys 1000 SE הוא בחירה סה״כ דיי טובה; העניין הוא שקפיצה מקטנוע בינוני לאופנוע ליטר היא כנראה לא מעשה נבון. לכן, השאלה היא האם יש אופנוע יותר, אה, נעים לרוכב המתחיל (Ish) בנפח בינוני עם כל הפיצ׳רים שציינתי, ואם לא, על מה כדאי לי לרכב חצי שנה-שנה בשביל שארגיש בנוח על משהו בסגנון של ה-Versys הגדול?
סופר תודה וערב טוסט.
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
Saucony Triumph 2024
הורסיס 650 יכול להתאים, אני רק בכלל לא בטוח שב2020 היה לו משהו מהדברים שאתה מונה בסעיף ב׳.
f750gs אופציה טובה.
1. כן.
2. קיים. נקרא מוטו-גוצי V85TT ודובר עליו רבות בפורום.
עונה על התיאור שלך בדיוק פרט לבולמים אלקטרוניים (שאלה נפרדת למה אתה חושב שאתה צריך אותם, בעיניי זאת גחמה די הזויה כשמדברים על כלי ביניים צנוע).
חוץ מזה - יש 80 סוסים בריאים, יש מלא אופי,יש דרייבשאפט, יש בקרות מיותרות (ABS,TCS), יש מושב נוח ומיגון רוח, מרווח טיפולים גדול, ויש אפילו חסכון סביר למדי בדלק אם אתה לא משתולל. על הדרך, הוא מגיע מאותו קונצרן פיאג'ו כמו הוספה שלך - ואתה יודע שהם עושים כלים כיפיים.
יש חסרון אחד גדול - וזה היבואן (שגם הוספה שלך מגיעה ממנו). כנראה שאם תקנה אחד כזה, תצטרך למצוא מוסך טוב לטפל בו ולהתאפס על מקום להזמנת חלקים בחו"ל (לא צריכה להיות בעיה).
אולי גם ה-F750GS עונה לדרישות, לא זוכר כמה טכנולוגיה מיותרת דחפו לתוכו.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
סופר תודה על התגובות.
מטרתו של ה-Versys היא להוות תחנת ביניים בלהתרגל לכלי כבד (217 ק״ג נשמע לי כמו ילדה גדולה). אני יודע שאין לו בקרת אחיזה, אבל אני בונה על זה שיש לי ניסיון עם איבוד האחורי (ויש) ומתכנן לא לעשות שטויות (כה, נו, That's not saying much, אבל זו התקווה).
הגוצי 85 אכן הייתה התכנית המקורית, אבל כמו שנרשם ולפי מה שאני רואה בפורום, עופר לא ממהרים להזמין את הדגמים החדשים ואני גם אוהב שהטיפולים שקופים (לזרוק במוסך, לחזור אחרי שעתיים-שלוש ולהמשיך לנסוע בראש שקט). עם הוספה הם מסודרים אגב (מלבד האביזרים), אבל על כלי של 90 אש״ח אין תירוצים.
לגביי הבולמים האלקטרוניים, הכוונה ל-Semi-active. איך שהבנתי את זה הם הופכים חורים בכביש למשהו יותר נסבל, אבל אף פעם לא ניסיתי אופנוע עם בולמים נורמליים (האלו של הוספה על הפנים; יצא לי לשטח אותם כמה פעמים), אז אולי אני לא באמת צריך.
אניוייז, אקסטרה תודה על התגובות.
מקווה להתחדש בחודש הבא ולהיות חכם יותר לעתיד.
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
Saucony Triumph 2024