ישנם 2 דגמים שנקראים נינג'ה 250:
2008-2013: 2 צילינדרים. אופנוע מתחילים מעולה, אמין מאוד ועם ביצועים מעולים לקטגוריה. הסיכויים למצוא כלי לא שחוט בשנת 2022 שואפים ל-0.
2014-2017: צילינדר יחיד. דגם פשוט שנועד למדינות במזרח הרחוק. אופנוע עוד יותר קטן וצנום מהדגם הקודם, מתאים מאוד למאותגרי גובה. מבחינת ביצועים, די דומה ל-CBR250.
ה-CBR250 קצת יותר מרווח ונוח מהנינג'ות (בעיקר מהדור השני). עם זאת, האופנוע שווק בין השנים 2011-2014, ונשארו מעט כלים במצב טוב.
כל האמור לעיל, מוביל אותנו למסקנה כללית:
אופנועי 250 אלה כלים פשוטים וזולים. רובם עוברים חיים קשים מאוד, הן בגלל שהמנועים שלהם חלשים, והן בגלל שלרוב הם מגיעים לרוכבים חדשים חסרי ניסיון ברכיבה ובאחזקה נכונה, ומחליפים ידיים בתדירות גבוהה.
לכן, אם אתה מעדיף אופנוע 250 משיקולי ביטוח (חסכון של כ-1500 שקלים בשנה), ההמלצה שלי היא לקנות את האופנוע במצב הכי טוב שאתה יכול למצוא.
כאלטרנטיבה לדגמים לעיל, יש את הסוזוקי אינזומה/ויסטרום 250 (כלים אמינים מאוד, אבל קצת כבדים וחלשים), ק.ט.מ דיוק 200/250 והסקווארנה סוורטיפילן 250, בנלי TRK251 (לא יודע מה האמינות שלו לטווח ארוך), מונדיאל HPS300 (כנ"ל) ואולי עוד כמה.
ההיגיון אומר, שעדיף לרכוש אופנוע בן שנתיים-שלוש ב-18K, ולרכב עליו בראש שקט יחסית, מאשר לרכוש אופנוע בן 10 שעבר 6-7-10 ידיים, נקרע, לא טופל כראוי - ועולה "רק" 8-12K. הזול יוצא ביוקר.
יש יוצאי דופן בכלל הזה, ויש מציאות - אבל לאתר אותן זאת מיומנות. אני יודע ואוהב לחפש כאלה, אבל למישהו עם ניסיון מועט אני ממליץ להימנע מזה כל עוד יש ברירה אחרת - כי הסיכויים ליפול על אופנוע שיהפוך לממצצת כסף גבוהים.
אם אתה מוכן לעלות מעל ל-250 סמ"ק ולשלם את התוספת בביטוח, אז הנינג'ה 300 ודומיו בהחלט יכולים להיות פשרה מעולה בין ביצועים, אמינות ומחיר.
ראיתי לא מזמן שנינג'ה 300 שהיה שייך לאחד מחבריי עד לא מזמן, פורסם שוב למכירה. לפני כמה חודשים, האופנוע היה במצב מכאני מושלם ומיושר קו לחלוטין, ובמצב קוסמטי טוב מאוד עם ריג'קטים זניחים. אם זה מעניין אותך, אני יכול לבדוק אם המוכר האם זה רלוונטי, ולחבר בינכם במידה וכן.