הם לא צריכים לשים. זה מגיע עם הטימקס.
גם חימום מושב אגב.
wow
o:
תודה על התגובות והעצות (אני מוסיף שיריון חסין סכינים לרשמ"צ הציוד)
מכר שחי את התחום , נתן את התובנה הבאה (תיספרו עד 12.7 ליפני שאתם קופצים )
"מערכות בטיחות"
אם נניח אין עלי מגבלות (מפונקים כבר אמרנו )
אז הייתי מארגן את החשיבויות הדרישות כך (מהגבוהה לנמוך) :
א. a1
ב. נוחות (בכל זאת שרוך וכבר לא בקטע של לישכב על אופנוע)
ג. בטיחות ומערכות בטיחות (לא חושב שזו מילה גסה ,מידי) אם יש משהו שיכול לעזור לי לחזור לתחום ולהישאר מחובר פיסית לעצמי (כגון מערכת למניעת החלקה תמורת מחיר ) אני מוכן לחשוב עליו ברצינות.
ד. ואז יש מחיר
ה. וירידת ערך
ואני מרשה לעצמי להיתעלם מהאחרונה לחלוטין ומליפני האחרונה עם שיקול דעת .
ו. סטייל , שמעתי על זה פעם , לא זוכר מה זה .
האם כל הקשקשת שלי משנה משהו בתובנות שלכם ?
נ.ג נסיעות המיבחן היו אמורות להתחיל היום אבל עכב שבר ענן קל (not) ימתינו לשבוע הבא
ושוב המון תודה
הktm 390 adventure נשמע מאוד מתאים לצרכים שלך.
תודה רבה רבה !
הייתי מבטל את מגבלת ה-A1 המבחר בכלים מתרחב והייתי הולך דווקא על היפניים כי זה יכסה לך
2 סעיפים שממוקמים נמוך יחסית אמינות וירידת ערך אז 1+1 הוא קצת יותר מ-2.
בנוסף הכלים הבחירים (A) יותר (והיקרים מן הסתם) יתנו לך יותר מערכות בטיחות מודרניות ויותר
שקט נפשי כי הם מכוונים אצל היצרן לפלח שוק אחר ומנוסה שמחפש איכות על פני מחיר.
איכות הכלי תשפר לך בהכרך גם את איכות הרכיבה וההנאה ממנו.
בקיצור אין קיצורי דרך מקבלים מה שמשלמים ההמלצה שלי ללכת על דגמים עם מנועים גדולים משתי
סיבות:
1. יהיה לך לאן לגדול ביכולת ובביצועים.
2. יהיה לך יותר נוח בטוח וכלי משוכלל תחת היד, רוב מערכות הבטיחות המודרניות מורכבות בדגמים
הבכירים.
האפשרויות שלך רבות.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
השנאה שלי לקדמה בדמות מערכות בטיחות ידועה פה לכולם.
לכן רק אציין ששושני צודק במשהו - אם תלך על אופנוע דוגמאת המוטו-גוצי V85TT (84 אלף שקלים) ימאהה MT-09 TRACER (80 אלף שקלים) או ורסיס 1000 כמו של שושני (באותו איזור) תקבל חבילת אלקטרוניקה מרשימה מאוד.
לא זוכר האם ציינת מה ניסיון הרכיבה שלך. אם הניסיון מועט ומלפני הרבה שנים, הכלים האלה (חוץ אולי מהגוצי) עלולים להיות חזקים מדי עבורך ולמשוך אותך לעשות טעויות. חוץ מזה, זה ממש מבאס להחליק ב-10 קמ"ש בגלל חצץ בכניסה לחניה, אבל זה עוד יותר מבאס עם אופנוע חדש ונוצץ בשווי של 80 אלף שקלים.
איך שלא תוסבב את זה, הבקרה הכי חשובה נמצאת בין האזניים של הרוכב.
כל עוד היא במקומה, כל השאר אופציונליות.
העיקר, אם תקנה כלי עם בקרות - על תסתמך על קיומן ותרכב כאילו שאין לך אף בקרה באופנוע.
לגבי בחירת הדגמים - יעזור אם תציין על מה רכבת בעברך, ובמשך כמה זמן. למשל, לא הייתי ממליץ על טרייסר 9 לרוכב שבעברו שנה עם וספה בתל-אביב, אבל כן לאחד שרכב על 600-ים במשך תקופה ואז הפסיק ל-20 שנה...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אזרוק כיוון אחר אבל לא A1:
ימהה ניקן - בטיחות גבוהה (מאד), מתאים מאד לגבוהים (פחות לנמוכים), מספיק כוח אבל לא המון, פחות בקטע של שבילים, אבל בהחלט אפשרי
יוצא עכשיו דגם מעודכן, אבל תחפש משומש, היו במחירים אטרקטיביים מאד (ירידת הערך כבר הייתה), סטייל זה עניין של טעם, אמין מאד, חולק הרבה מכלולים עם טרייסר 900 ו MT-09
גילוי נאות - רוכב על ניקן, אבל מסיבות שמאד מתחברות לקריטריונים שלך
אוזניים יש לי הרבה
היו כמה שנות ווספה וכמה שנות GS500 ואז הרבה שנות לא רכיבה על אופנועים (אבל המון אופני שטח אם זה שווה משהו)
הסיבה שאני לא רוצה לעלות ישר ל A היא בדיוק זו רוצה סוס רגוע (יחסית), זוכר היטב ש"מי שמתחיל בגדול גומר בגדול" ולכן אני לא רץ לשדרג (לקחתי כמה שעורי ריענון ובהתחלה חשבו שאני בא לשדרג)
אז כאמור , האם זה משנה את כיוון התשובה?
תודה
כן.
אם זה המצב, אני ממליץ לך להישאר בטווח של 300-700 סמ"ק לפחות לשנה, ולא לרוץ לאופנוע כמעט-ליטר או ליטר.
טווח הכלים שיתאימו לך - מתחיל בורסיס 300 (משומש, לצערי אין חדשים) ועד לויסטרום 650/טנרה 700 (שיכולים להיות גדולים מדי ויקשו עליך).
אני חושב שהמגילה הראשונה שרשמתי לך סוגרת את רוב האופציות. יש אולי עוד כמה דגמים יותר-אקזוטיים שיכולים גם הם להתאים, למשל:
טריומף טייגר ספורט 660:
http://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%A9%D7...%A8%D7%98-660/
ווג DS650:
https://cars.walla.co.il/item/3447025
או, שוב, ורסיס 300 משומש. אמין, פשוט וזול.
https://fullgaz.co.il/%D7%A8%D7%9B%D...9%D7%91%D7%99/
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ראשית התשובה הכי מדהימה שקיבלתי כאן עד עתה (וגם האחרות מדהימות)
הצעה נוספת שהעלו מולי היא האפרילהטווארג 660
http://fullgaz.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7...%A8%D7%92-660/
יהאם גם הוא ניכנס לרשימה שלך ?
שוב תודה
תראה... נשמע שאתה לא ילד, בלשון המעטה
אם היית אומר לי שכל חייך חלמת על R1250GS, ואתה לא מתכוון לחכות ולו יום אחד - היית אומר לך: לך עם הלב שלך, רק תזכור שהאופנוע הזה גדול עליך בכמה רמות.
בסופו של יום, אופנוע זה אופנוע. ראשון למטה, השאר למעלה, גז מימין, קלאץ' משמאל, שני ברקסים. התפעול של R1200GS לא שונה כל כך מתפעול של אותו GS500 (ואולי אפילו קל יותר במובן מסויים, כי האופנוע "מלוטש" מאוד).
משום שזה לא המצב, ונראה שאתה מגיע לבחירה ממקום פרקטי יותר, אני מנסה לחשוב ביחד איתך מהו הפתרון הנכון ביותר עבורך.
אני לא יודע מה המצב הכלכלי שלך, והאם 85 אלף שקלים זה הרבה כסף בשבילך או לא. בשביל רוב האנשים שאני מכיר זה סכום משמעותי, וחבל להוציא אותו על אופנוע ראשון. עדיף להשתפשף על משהו פשוט וזול יותר במשך שנה, לראות האם הסגנון שאתה חושב שמתאים לך זה באמת מה שאתה מחפש, לצבור ניסיון - ואז להתקדם. חוץ מזה, סביר להניח שבתקופה הקרובה לא תדע (וכדאי גם שלא תנסה) לנצל את מלוא התמורה שהטוארג נותן למחיר הגבוה שלו: מנוע חזק, מתלים איכותיים שמסוגלים לעמוד בעומסים גבוהים, שלדה קשיחה, אלקטרוניקה מתוחכמת (איכסה), בלמים עוצמתיים - כל מה שמתורגם ליכולות כביש ושטח גבוהות מאוד. אז בשביל מה לשלם על מה שאתה לא צריך כרגע?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אם יש כלי שנופל בתחנת דלק זה הR1250GS ודומיו
אז נכון אלו נפילות מטופשות ולרוב חסרות חשיבות למעט אגו פגוע אבל עדיין המשקל שלו והגובה שלו הם פקטור חשוב בעיקר בעיר ובעצירות.
נסיון זה לא רק רכיבה זה גם עצירה והעלאה של הכלי על הג'ק אמצע או לעמוד עם הפנים לעלייה או לבחון את הזוית שבה האופנוע חונה או תמיד לפתוח את ג'ק הצד כשיורדים מהכלי ועוד מליון דברים שאנו עושים אחרי שחווינו במהלך הדרך.
וכמו שרשם KKATKOV רצוי לחוות את זה עם כלי זול.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI