פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אני הרבה דברים, אבל קצר אני לא
tnx
המחשבה הייתה , לשלם עבור האיכסה (סליחה אלקטרוניקה) נגד נשיכות , ולאט לאט לילמוד לנצל אותה , אבל אני מבין ,ומוכיר, את הקו שאתה מציין . וזוכר את ה adhd שלי (כן כן זה רק אצל ילדים) שיגרום לי ליבדוק עוד טיפונת ....
אחשוב על זה .
תודה רבה אצלול שוב לרשימה (המרשימה) שלך
אין לי שם אספירציות ספציפיות (אני נוסע עכשיו על רכב בצבע אפור כהה עם בוץ, אם תישאל אותי איזה דגם יהיה לי ממש קשה להגיד שזה סובארו פורסטר ספורט ממוגן בלה בלה בלה ....)
זה מניעה , זה נוסע, זה נוח .... זו המטרה
ובאמת פראקטיות , יהיה מעולה נמשיך ליגדול
כמו שאמרתי
מי שמתחיל בגדול גומר בגדול
נירשם , תודה רבה![]()
דבר ראשון.
ראשון. לא שני. ולא משנה איזה כלי תקנה- לך לעשות קורס רכיבה מתקדמת באופנוען מאומן.
לא משנה כמה רכבת ועל מה. בלי קורס אתה עוד רוכב. עם קורס אתה במשבצת סטטיסטית אחרת.
קח את המורחב עם אסטרטגיית כביש.
בתור אחד שחזר אחרי עשורים זה בדיוק מה שעשיתי ומה שכדאי לך לעשות.
למה?
כי אתה תרכב בשעות העומס וברכיבות ארוכות וצפופות במקום הזה תצטרך לדעת לשלוט בכלי באמת, לקרוא את התנועה ולהתאמן על זה. לא משנה כמה טוב אתה חושב שרכבת, הקורס ישפר את הרכיבה שלך בעשרות אחוזים. דבר ראשון לפני הכל.
שנית, אני מסכים עם הקביעה הלא קולית: אם זה רק להתניידות, רד מזה. המצב בכבישי ישראל אחרי הקורונה מעולם לא היה נוראי כל כך. צפוף מהיר תזזיתי חסר התחשבות אלים ופשוט נוראי. רמת סטרס 7 ומעלה לפחות בכל רכיבה. שעתיים ביום זה המון זמן שרוף. זה מה שגרם לי לעזוב משרה בכירה ולעבוד מהבית. אבל האמת קצת שונה מהפנטזיה- אם תרכב בצורה בטוחה לא תחסוך שעתיים וגם לא שעה. השאלה אם בשביל 40 דקות ביום החשיפה לסיכון משתלמת עבורך.
גודל ונראות.
בפקקים עם אורות גבוהים יש נהגים שנותנים כבוד לכלים "מרשימים" ויזואלית. פנס גבוה צללית גדולה זה טוב.
אל תרכב עם ארגזי צד בפקקים כי זה מסוכן ומגביל.
כל האופנועים הגדולים מהיצרנים הגדולים טובים לאין שיעור מאופנועי הניינטיז. קנה חדש או כלי באחריות ובטוח שתהנה.
צא לרכיבות מבחן. נסה לצאת לסיבוב גדול עם עצירה. זה עוזר לך להבין בגדול את האופי אבל לא הכל. קנה אופנוע עם בקרת אחיזה ו ABS. שאר הדברים פחות חשובים. אף כלי מודרני לא יעיף אותך בווילי כי לחצת קצת. האדוונצ'רים "הגדולים" יתנו לך מענה מצויין מבחינת הגובה. תוריד את הטנרה בגלל שאין לו בקרות, לא טורינג ולא יכולת להרכבה. לעשות סיבוב על שביל לבן רגוע אפשר עם כל אופנוע. המושב ומגן הרוח חשובים ברכיבות ארוכות.
בהצלחה
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
לא מסכים עם רוב הדברים שכתבת)
לא חייבים קורס באופנוען מאומן. יש גם את פרוריידינג, והם טובים מאוד.
ובכלל, קורסים זה נחמד - אבל כדי להתמקצע כרוכב, אין תחליף לרכיבת אינדורו פעם בשבוע
אופנוע, ובעיקר אופנוע ביניים מתון - זה בראש ובראשונה כלי תחבורה. כן, מצב הכבישים בישראל החמיר מאוד, וכן, מי שיכול לעבוד מהבית - זה עדיף על לנסוע שעתיים.
אני מניח שבמקרה הזה אין לחברינו את הפריוולגיה הזאת, אחרת הוא היה מחפש אופנוע לסופ"שים ולא להתניידות יומיומית על כביש החוף. אז אם במקום לבלות בכבישים שעתיים-שלוש ביום, אפשר לקצר את זה לשעה ביום - יש טעם לקחת סיכון מסויים, ועל הדרך לתרום את תרומתך הצנועה לצמצום עומסי התנועה והחניה.
לגבי זה שהאופנועים היום טובים יותר מאופנועי הניינטיז... בזמני הקפה במסלול - כן. בקלות התפעול לרוכב לא מיומן - כן. באיכות הבלמים, הבולמים, השלדות לאותה קטגוריית מחיר - כן.
מצד שני, המנועים לא השתפרו כל-כך - נראה שרוב המשאבים מופנים לניסיון לעשות אותם שקטים, לינאריים וחלקים יותר, וזה לא מה שאני אוהב במנוע בעירה פנימית
הכלים גם היו פשוטים יותר לאחזקה עצמאית, והיה קל יותר לפתור בהם בעיות.
לא הבנתי מה הקשר בין נינתיז לחדש/אחריות: האם אופנוע בן 3 (2019) שכבר יצא מאחריות שונה מהותית מאותו אופנוע כשהוא חדש באולם התצוגה?
וכמובן, שאני רואה לנכון להזכיר שאני רוכב על אופנוע ללא ABS ובקרת משיכה, ועדיין חי כדי לספר על זה.
כשהתחלתי לרכב (2010) כך היו כל האופנועים (המשומשים, לפחות) וזה נתפס כטבעי לגמרי.
היום, משום מה, עצם העובדה שהבקרות קיימות בשוק, גורמת לחלק מסויים מהאנשים להגיד שאופנוע בלי בקרות הוא אופנוע רע. לא ברור לי למה.
מה שכן, בשום פנים ואופן לא הייתי פוסל אופנוע מעולה כמו הטנרה 700 רק בגלל שאין לו איזה מערכת אלקטרונית, שעד לפני כמה שנים כולם הסתדרו מעולה בלעדיה.
אני גם לא מסכים עם הקביעה שהטנרה לא נוח - מסיבוב קצר שעשיתי האופנוע נוח במידה סבירה, לכל הפחות. יש לי חבר עושה איתו את קו כפ"ס-ב"ש על בסיס יומי, וממש נהנה ממנו.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
היי תודה לכולכם
אני בחלט בעד להתמקצע ולילמוד מאחרים (אז קורס בהחלט יהיה איפה זה בסיס לשירשור אחר)
מבין לחלוטין שמערכות אלקטרוניות הן לא חובה , אבל אני גם מבין שהן עוזרות אז אני לא מיתנגד אליהן .
לצערי עברתי מלעבוד מהבית ללעבוד אחרי פקקים , ויש לי בתוך הפקק 10 ק"מ שהם שעה ומשהו , כל השאר נסיעה חלקה בינתיים , לכן יש סיכוי שזה ישפר לי את הזמנים.
אתחיל בעדינות ואגדל
הרבה תודה