תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: התלבטות בבחירת אופנוע

Junior Member

התלבטות בבחירת אופנוע

היי, אני חדש פה בפורום ואשמח לחוות דעת על שלושה אופנועים, ימאהה mt07, דיוק 690 וקוואסאקי z/נינג׳ה 650.
    אני בן 18 ורוכב על ימאהה wr125 (דוש) מגיל 16 ושליח בערך כל הזמן הזה ככה שיש לי קצת ניסיון וזה לא אופנוע ראשון, אבל לצערי יש הגבלה של תקציב עד 25 אלף בערך ככה שמה שיכריע בסוף זה האמינות של הכלי והתמורה לכסף.
    בקיצור יש לי שתי שאלות: 1. האם עדיף לקנות ימאהה עם 50 אלף קמ מאשר קוואסאקי באותו מחיר וחצי מהקילומטר? זאת אומרת האם המנוע של הימאהה נחשב ליותר אמין מהקוואסאקי ועל הדרך להנות קצת יותר? (במידה ושני האופנועים שמורים ומטופלים כמו שצריך)
    2. האם המחיר של הק.ט.מ כל כך נמוך בגלל שהאמינות נמוכה או שזה סתם בגלל השם הרע שיצא להם?
    אני רק אציין ש500 סמק לא כזה בא לי בשביל שאוכל להנות מהאופנוע עד סוף הצבא ולא להחליף אותו אחרי חצי שנה.

Junior Member
    אני גם אציין שהסגנון רכיבה שלי זה יותר כבישים טכניים ומפותלים או סתם טיולים במהירות שיוט גבוהה יחסית

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    זה פורום של זקנים טרחנים, אז קודם כל אצא מידי חובה ואציין שלאור גילך הצעיר, הניסיון המועט וכו' - לא כדאי למהר לאופנועים כבדים וחיבה יתרה לרכיבה מהירה וכבישים טכניים מפותלים נוטה להיגמר מאוד לא טוב. הרבה יותר כיף, בטוח ונכון להוציא אגרסיות בשטח, ובכביש לרכב כמו ילד טוב

לשאלתך:
    הקאוואסאקי Z650 הוא האופנוע הפשוט והמתון מהכלים שציינת. הוא שימושי ופרקטי בשימוש מנהלתי, אך לא בנוי להתמודד עם רכיבה טכנית אגרסיבית, ומצוייד במנוע מעט מיושן ונטול אופי.
    הימאהה MT07 קרבי יותר, ונותן שילוב טוב בין שימושיות יומיומית ליכולת ספורטיבית. הוא גם מבוקש בשוק וגניב יותר מהשאר.
    הדיוק 690 זאת מכונה קרבית, שמתאימה מאוד למסלול או לכבישים מפותלים - פחות לטיולים ארוכים במהירות גבוהה. הוא פחות סחיר בשוק, ונחשב אופנוע "עדין" שיש לטפל בו בהקפדה יתרה - ועדיין, ישאר פחות אמין מהמתחרים מיפן.

דגם נוסף ששייך לאותה קטגוריה - סוזוקי SV650. כמו הימאהה, הוא משלב לא רע יכולת ספורטיבית-לייט עם שימושיות יומיומית, אמין, זול יותר לקניה מה-MT וגניב פחות. בעיניי זה גם האופנוע היחיד בקטגוריה שנראה טוב, אבל זה כניין של טעם - אני תמיד אעדיף פנס עגול על פני מסכת-חרק.

הנה מבחן שפורסם כאן באתר ויוכל לענות לך חלקית על השאלה:
    https://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%A9%D...99%D7%9D-2017/
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    עזרת מאוד תודה