ממליץ על משהו עם יותר מ-300 סמ״ק, כמו ההונדה.
במרחקים כאלו הדבר הכי חשוב (בעיני) מלבד להשחיז מכוניות זה הנוחות, לכן:
1. לא יתפרקו, אבל על ה-R3 הגב שלך כנראה כן. הנינג׳ה 400 קראתי שהוא נוח, וה-650 לדעתי באותה קטגורית נוחות.
2. תלוי בכיס וההתנהלות הכלכלית שלך. המשמעות המנהלתית היא שהוא יהיה משועבד, אז אם תרצה למכור, תצטרך לסיים לשלם (האמת שלא בטוח לגביי זה).
3. אופנוע מודרני כ-20 ק״מ לליטר. ניהול הדלק שלהם מאד אחיד החל מיורו 4.
4. חובה כ-5.5k, מקיף כ-10% מערך האופנוע, צד ג׳ בלבד (כלול במקיף, אם יש מקיף) כמה מאות שקלים.
5. רצוי הכל, אבל הבחור החביב פה סיכם את הנושא. מחירים (בארץ) לציוד ״טוב״ (בטיחותי ונוח) בשליפה מהמותן: 1,500 קסדה, 800 מגפיים, 500 כפפות, 800 מעיל, 800 מכנס, 400 מכני ברכיים. לא מעניין אותך נוחות? תוריד 20%.
6. ראה סעיף 5. תשקיע במגף שלא תעשה מהרגל שלך פיתה עיראקית.
7. פיזית אפשרי, עדיף שלא.
8. תיק גב. יש ייעודיים לרכיבה, אבל נסעתי חודשים עם סתם תיק שקיבלתי מהעבודה ושרדתי לספר. לא הכי נוח, אבל אם אין ארגז אז אין ארגז.
9. כיסוי, מנעול לעצם נייח ומע׳ איתור. 300-500 ש״ח לשני הראשונים, ולאחרון יש לך את הזעקה האחרונה או איתורן. הראשון עם מסלולים בהתאם לרמת הסיכון, השני אני לא מכיר. המחירים תלויים בכלי (כ-1,500 בהערכה גסה ליד שניה מהכלים שהצעת).
9b. כלים פתוחים, יותר היצע, יכול לקנות מה שבא לך (בא לך גולדווינג? צריך A).

ולשאלה האחרונה, הונדה CBX. אגב, קטנועים לא הייתי שולל גם. יש פה אנשים עם הרבה יותר ניסיון ממני שידעו לתת המלצות לעוד כמה כלים (ולתקן אותי).
ברוך השב לתחום וסע בדרכים טובות!