הסטטיסטיקה תראה כי רוב הגורמים הם לא רוכבי האופנועים
לצערי הרב, אתה טועה ומטעה.
פולגז מפרסמים מדי חודש את סטטיסטיקת התאונות כבר למעלה משנתיים.
אם תעבור לפחות על החצי שנה האחרונה, אתה תראה מגמה ברורה - כמעט מדי חודש, בין שליש לחצי מההרוגים נפגעו בתאונות עקב איבוד שליטה של הרוכב "מסיבה שאינה ברורה" ללא שום מוערבות של רכב 4-גלגלי.
אז כדי שהטיעון שלך יהיה נכון, כל שאר התאונות צריכות להיות באשמתו הבלעדית של נהג הרכב המעורב. ברור עד כדי גיחוך שזה לא המצב.
הסטטיסטיקה הזאת רק מאמתת את התחושה הכללית שלי ממה שאני רואה בכביש - העם היושב בציון רוכב בדיוק כמו שהוא נוהג. פזיזות, אגרסיביות, זלזול במשתמשי הדרך האחרים, בחוקי התנועה ובהיגיון הבריא, חוסר ריכוז, רמת מיומנות ירודה...
במקרה של דו"ג נוספת לקוקטייל הרצחני הזה גם יכולת השתחלות (מה עם לעקוף מימין אוטובוס שפונה ימינה? בנובמבר שעבר נהרג גאון כזה) ויכולות דינמיות שגדולות על המוח המצומק של הרוכב (לפחות שתי תאונות מהחצי שנה האחרונה, בשטח עירוני, שבהן אוזכר בפולגז ש"יש לציין שהרוכב הגיע במהירות גבוהה". כמה גבוהה? בטח "רק" 120-140, לא יותר מזה...).
וכמובן, שיש את אלה שעוד לא הגיע זמנם.
היה לי מכר לפני כעשור שחטף שלילה על 174 קמ"ש בתוך תל אביב, בכביש עם הגבלה של 50 או 70 קמ"ש (ניסה לשכנע אותי שזה היה בלילה, בכביש עם 4 נתיבים לכיוון, ולכן מעשיו לא היו מסוכנים באופן חריג).
בתקופה שהיינו צעירים ופוחזים, היינו עושים "פאסים" בעליות מהבקעה למעלה אפריים... הבנדיט לא אפשר לי מהירויות "מכובדות" שם, אבל היו חבר'ה עם אופנועי ספורט שראו שם 220 קמ"ש על השעון.
על הגאונים שעוקפים מימין אוטובוסים בפניה ימינה כבר דיברתי. כשאני בת"א, אני רואה כאלה על בסיס די קבוע.
באיזור שלי (בין אום אל-פאחם לג'נין) אפשר לראות את כל הגרסאות האפשריות לרכיבה התאבדותית.

אז בוא נגיד - עם כל ה"כבוד" לנהגי הרכב, במקרה הטוב, אני יכול להסכים לכך שבכ-50% מהתאונות שאינן עצמיות, עיקר האשמה הינה על נהג הרכב. בשאר המקרים, אני מנחש שאילו היינו יודעים את נסיבות התאונה ומנתחים אותם, היינו מגיעים למסקנה שעיקר האשמה על הרוכב.
שזה מביא אותנו לכ-65-75% מסך התאונות שבהן עיקר או כל האשמה היא על רוכב האופנוע.

אין מה לעשות, זה המצב. וההכחשה לא תעזור כאן.