יש לך עוד ארבעה חודשים.
תתאפק.
לשאלתך, התשובה היא פשוטה.
החוק הוא יבש. שנה עד ל-A.
שלום,
אני בן 30, והוצאתי A1 ב03/11/2022.
מאז קניתי CB650R מוגבל , ונסעתי עליו 16.000 ק"ם ( כן כן.. ב8 חודשים).
ממש התאהבתי בלרכב.
אבל זה מתסכל לרכב על כלי מוגבל ויחסית חלש, ואני לא רוצה להתחיל להוריד הגבלה באופן לא חוקי.
השאלה, אם יש דרך כלשהי שמאפשר להוציא רישיון A לפני תום השנה הראשונה עם A1 ?
יש לך עוד ארבעה חודשים.
תתאפק.
לשאלתך, התשובה היא פשוטה.
החוק הוא יבש. שנה עד ל-A.
לא. אין דרך חוקית.
הדרך הלא חוקית היא להוריד את ההגבלה באופן פיראטי.
המלצה שלי - תהיה חזק ותתאפק 4 חודשים. האופנוע שלך מספיק לכל שימוש שפוי כמו שהוא, וכרגע אתה לא צריך יותר מזה.
למרות שמרגיש לך שרכבת כבר המון, בפועל - אתה עדיין רוכב בתחילת הדרך, ואני בטוח שיש לך עוד הרבה מה ללמוד הן מבחינת טכניקה והן מבחינת אסטרטגיית רכיבה.
שמתי לב שהרבה רוכבים בוגרים מתרסקים אחרי חצי שנה-שנה על האופנוע - ולא בחודשים הראשונים כפי שהיית מצפה (וכפי שקורה בד"כ למתחילים בגיל צעיר יותר). אני מסביר את זה בכך, שמי שמתחיל בגיל מבוגר יותר לרוב בעל אסטרטגיית כביש טובה יותר, ולוקח לו יותר זמן ליפול למלכודת "אני תותח" ולהתחיל לקחת סיכונים מוגברים.
לפי ההודעה שלך, נשמע שאתה בדיוק בשלב שאחרי הדיליי...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מה הלחץ?
כן, אני בהחלט מבין אותך, ואתה צודק ב"דיליי" הזה שקיים.
אישית, אני מרגיש שאני עברתי את השלב של " אני תותח ", שהוא בהחלט קיים כפי שאמרת, ועברתי דרכו גם.
לגבי הצורך בעוצמה יותר גבוהה, אני מרגיש שזה היה מקל עליי, והופך את הנסיעה ליותר בטיחותית, כי אני גר בגליל העליון, ונוסע דרך דרכים שנוסעים משאיות, עם קו הפרדה מקווקו ולפעמים, עקיפה בעלייה על אופנוע מוגבל דורשת המון תכנון מראש.
העוצמה המוגברת, הייתה מאפשר עקיפה יותר מהירה, שמאפשרת לצאת ממצבים "חמים", כמו להיות לכוד בין טנדר למשאית, במקום לוותר על העקיפה, או לעשות אותה על הקצה של מה שהשדה ראייה מאפשר.
אבל כפי שאמרתם, אין דרך חוץ מלחכות![]()
אל תחכה שנה מספיק 365 יום.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
על איזה הרבה תכנון מראש אתה מדבר? גם כלים מוגבלים זה מטוס ביחס לרכב בנזין פרטי. אני זוכר את הפעם הראשונה שיצאתי לעקיפה עם הז400 בעליה. הילוך שלישי על 50 קמש פתחתי גז עקפתי 3 רכבים בלי לשים לב הייתי על 120-130. מצטער אבל אתה מגזים.
היום יש לי רישיון A אבל עדיין נוסע ביום יום עם אופנוע מוגבל.
ואתה יודע מה? זאת בדיוק הסיבה שכדאי לך להשאר עם המוגבל עוד זמן-מה.
מבחינת האצה ממהירות נמוכה (ע"ע בין טנדר למשאית בעליה) האופנוע שלך עדיין אוכל לארוחת בוקר כמעט כל דבר עם 4 גלגלים, חוץ מרכבי ספורט. גם בגרסתו המוגבלת הוא עושה 0-100 בסביבות ה-6 שניות.
א-ב-ל, בגלל שהוא לא חזק מדי, הוא גורם לך לחשוב פעמיים על העקיפה ולקחת ספייר, וזה מעולה.
אופנוע שמאיץ כמו טלפורט עלול לגרום לך לצאת לעקיפות שפשוט לא היית צריך לצאת אליהן. וזה עלול להיגמר רע מאוד. עדיף להתקע עוד 2 דקות בין טנדר למשאית, מאשר לצאת לעקיפה עם מעט שדה ראיה, ולגלות שמהפניה שלפניך, הגיח על הנגדי מישהו שגם נוסע/רוכב הרבה יותר מהר מהמקובל...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
241127513_10159313883993548_7331142112212176372_n.jpg
רוכב כרגע על הבימרן (BMW דאקר 650 מודל 2000) שלי עד שהורסיס יגיע מחו"ל, היום ביליתי איתו שעתיים+ בכבישים נס הרים
ואזור בר בהר הרי י-ם, פאן טהור, הייתי מהיר בכביש הטכני ואפשר לרכוב חזק גם עם שליש מהסוסים שיש לי בורסיס והוא לא פחות
מהנה. מבחנתי זה היה שיעור בצניעות.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
נזכרתי בבדיחה סובייטית על האופנועים.
שנת 1941, סטאלין מגיע לביקור במפעל סובייטי שמייצרים בו אופנוע סירה M-72. מציגים לסטאלין את האופנוע, והוא אומר "האופנוע הזה נראה כמו העתק של BMW". מנהל המפעל עונה לו "קומראד סטאלין, יש הבדל מהותי בינו ל-BMW, ל-M-72 הסירה נמצאת מצד ימין של מושב הנהג, ול-BMW מושב הנהג נמצא משמאל לסירה".
"החיפזון מהשטן"
אני קניתי כלי מוגבל, הוצאתי רשיון A, אבל עדיין עם ההגבלה. עלייה בהספק \ נפח צריכה להיות הדרגתית.
התחלת כבר מכלי מאוד חזק, תמשיך ללמוד, תיקח קורסים, תלמד לשלוט על הכלי שלך, תתרגל הרבה במגרש. אני בטוח שהכלי שלך עם ההגבלה חזק מאוד, ויש לך עוד הרבה ללמוד. קצת סבלנות וגם זה יגיע
כשהוצאתי את הA1, קניתי SV650 מוגבל ולא אהבתי אותו. בין היתר הוא הרגיש מסורס בגלל חוסר ההתאמה של יחסי ההעברה למנוע המוגבל. אחרי חצי שנה החלפתי לC300R שהרגיש לי הרבה יותר שלם (למרות שהיה חלש בהרבה).
אהבתי מאוד את ההונדה הקטן שלי ובאופן טבעי, האופנוע הראשון שהלכתי לבדוק אחרי שהוצאתי את הA הלא מוגבל היה CB650R (לא מוגבל). בראש ציפיתי שיהיה חזק יותר מהSV650 שהיה לי אבל בתחושה הראשונית הוא דווקא הרגיש לי חלש כי 4 צילינדרים, מומנט נמוך והכח מגיע רק למעלה.
לפותח השרשור עם המנוע המוגבל אין למעלה, כמו שלSV650 שלי לא היה למעלה. אחרי 5,000 סל״ד, המנוע נתקע על הספק קבוע והמומנט יורד באותו הקצב שהסל״ד עולה - תחושה של מסטיק.
אז אין לו מי יודע מה למטה (בגלל תצורת המנוע), אין לו מי יודע מה למעלה (בגלל ההגבלה ויחסי ההעברה) ובקיצור, אין לו כלי חזק מאוד. הוא יהיה כזה ברגע שישדרג את הרשיון ויסיר את ההגבלה.
בדיוק קלטת אותי.
אני חושב שאופנוע A1 עדיף לקנות לא מוגבל. אחד שמייצר 47.5 כ״ס ללא צורך בהגבלה כמו הCB500F.