להגיד שזה לא בטיחותי לרכב על אופנוע שקט זו כמו בעצם להגיד "אני לא אחראי על החיים שלי אלא הנהגים שמסביבי. אם הם ישמעו אותי אז אני בטוח, אם לא, אז אין לי מה לעשות עם זה, כנראה שאני אמות!!"
חבר'ה די, תלמדו לרכב בטוח וקחו אחריות על החיים שלכם, אל תעבירו את האחריות לידי מישהו אחר. אגזוז רועש לא מגדיל את בטיחות הרכיבה שלכם, אלא סגנון הרכיבה, אופי החשיבה, ההסתכלות לרחוק, המבט הנכון, אסטרטגיית הרכיבה, הנסיון וההכרה שלכם עם הכלי. אגזוז רועש רק מבלבל נהגים ומעצבן אותם ואולי גם נותן לרוכב להרגיש כאילו יש לו יותר גדול ממה שיש באמת. לא יותר.
קחו קורסים, תשפרו את הרכיבה, תקראו, תלמדו לבד, כנסו ליוטיוב, תקראו ספרים...אבל לעזאזל תפסיקו להפיל את האחריות על חפצים ועל אנשים אחרים.
בעניין הזירו - אני למשל, לא האמנתי שאוכל להתחבר לכלי חשמלי בגלל שאני דווקא אוהב את הרעש של מנוע הבעירה, אוהב את הרעידות, אוהב שהכח שהמנוע הפרמטיבי הזה מעביר הוא לא ליניארי ויכול להפתיע (לחיוב), בקיצור "רומנטיקה"...עד שהחלטתי לקחת נסיעת מבחן על הזירו הזה.
לא יודע איך לפרוט את זה למילים או לנתח את זה עמוקות אבל החשמלי הממזר הזה הצליח לרגש אותי לא פחות מכל מנוע בעירה אחר שרכבתי עליו. אפילו צליל השריקה העתידני שהוא מוציא עשה לי רעידות שם למטה.
בקיצור, מאז שרכבתי עליו כל הספקות שלי נעלמו ואני יכול להגיד שאני אפילו שמח שחשמליים מגיעים. הם פשוט הרבה יותר הגיוניים.
מה מונע ממני לקנות אחד? הטווח. אני מחכה שהטווח יהיה שימושי עבורי ואז אני קונה אחד. חד משמעי.
לשימוש שלי (כרגע מושבת בגלל עלויות ביטוח) הזירו היה יכול להיות נהדר (7 קילומטר לכל כיוון ביום) בשל העלויות האחזקה הזולות וטווח הרכיבה שלי.
אבל על האופנוע אני רוכב פחות ממניעים פרקטיים וגם קטנוע או זירו היה עושה את העבודה.
יש משהו בריח של הגזים השרופים למחצה בבאנדיט, צליל המנוע, הגיר ובכלל באופי של אותם מנועים גדולים של האופנועים שהזירו לא ידע לעולם לספק - גם אם הביצועים שלו יהיו טובים יותר.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
למה? הוא פותר את בעיית הטווח או ההתחממות?
המספרים שלהם לא נראים ריאליים בשיט. 30 דקות טעינה במטען מהיר? אפילו אם מחשבים את המצבר הכי קטן שיש במפרט שלהם (12 kw) מדובר ב24 kw שעה. על רשת חשמל של 220 וולט זה דורש 110~ אמפר זרם במשך חצי שעה.. דהפאק?
גם הטענה לטעינה של שעתיים במטען רגיל לא ממש מתחברת לי. כי אם כן, אז הם עשו קסמים והחבר'ה של zero (שבמקור פיתחו את הסוללה ולא את האופנוע) הם סתם חאפרים.
אבל האופנוע נראה אש. ואללה, גם אם הם מגזימים רק פי 2 - זה כבר מצויין.
אני רק אשים את זה פה... בנוגע לדיון שהיה כאן בנוגע לאופנוע שקט.
היום נהג פחית מצמצם עלי מהימיני לשמאלי, כמעט מתנגש בי.
' סליחה אחי לא שמעתי אותך'.
לא לא ראיתי. לא שמעתי.
בדרך עירונית לא על 209 קמש. רעש זה קריטי.
זה כי לא שומעים אופנועים...