מעוניין בצמיגים רחבים יותר לאופנוע כדי לשפר אחיזת כביש, ועם זאת לשמור על יכולת שטח.
איך עושים את זה? האם זה חוקי? עובר טסט?
מעוניין בצמיגים רחבים יותר לאופנוע כדי לשפר אחיזת כביש, ועם זאת לשמור על יכולת שטח.
איך עושים את זה? האם זה חוקי? עובר טסט?
פתח את הרישיון רכב שלך,שמה רשום המידות(אינצים)שצריכים להיות על האופנוע,חריגה מהמידות אינה חוקית.
וטסט הוא לא יעבור לך.
ראיתי מישהו שעשה פרוייקט על אופנוע, ושם לקדמי ג'אנט רחב יותר, ואני מניח שהוא לא היחיד. יש אפשרות לעשות את זה חוקי?
על איזה מידות מדובר? ולאיזה מידות אתה רוצה לשנות? ולאיזה אופנוע?
ואיזה צמיגים חשבת לשים? והאם אתה מתכוון לג'אנט קדמי או אחורי או שניהם?
תשתדל, במטותא ממך ובאמת אם זה לא קשה, לתת קצת יותר פרטים כדי שמי שרוצה לעזור גם יוכל
SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R
המידות כרגע לא ממש רלוונטיות, כי אותי יותר מעניין האם הדבר תקין / חוקי. מוסך מסוים בתל אביב שאליו הגעתי באמצעות גוגל אמר לי שזה אפשרי אבל לא תמיד מעבירים טסט, אורן זיתוני אמר לי שהוא לא עושה משהו שלא כתוב ברישיון.
בפועל אנשים עושים את זה, אני מחפש צמיג יותר רחב, בעיקר לקדמי אם העלויות סבירות, אז גם לאחורי.
המידות זה הדבר היחיד שרלוונטי פה חבר.
כי זה מה שיקבע אם זה חוקי או לא.
תרצה לתת פרטים - אחלה
לא תרצה - גם אחלה
כדי להבהיר -
יש לאופנועים מסויימים מידות מסויימות שניתן להרכיב עליהם.
למשל סוזוקי gn250 יכול להרכיב מספר מידות, לא זוכר אילו.
המוסך מוודא שהמידות חוקיות מול הגורמים הרלוונטיים (בד"כ יצרן)
נותן לך אישור על שינוי צמיגים ואתה הולך ומשנה את זה במכון טסטים
נערך לאחרונה על ידי guyt; 14-06-2015 בשעה 23:05.
Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
אוקי..לא ידעתי.
ברישיון כתוב לי בצמיג קדמי: 90/90-21. באחורי 130/80-17. האמת שאני לא יודע מה זה אומר. אשמח להסבר...
האופנוע הוא xt660r, אין לי מושג לאיזה מידות אני עוד יכלו לשנות, ולמה אני רוצה, מה שאני יודע זה שאני רוצה צמיג יותר רחב כדי לשפר אחיזה.
בוא נתחיל מזה שלהחליף ג'אנט (אני מניח לקוטר קטן יותר) זה משהו שהייתי מוותר עליו מהסיבות - עלויות, חוקיות, התאמה.
אז מה נשאר?
2 דברים -
1. לבדוק צמיגים אחרים (עם איזה צמיגים אתה כרגע?)
יש צמיגים שהם מוגדרים 90% כביש. אם אתה רוכב עם צמיגים של 50% כביש למשל, החלפת הצמיגים תעשה פלאים
2. לבדוק מידות רחבות יותר.
את זה כמו שציינתי צריך לבצע מול מוסך והוא בודק האם יש מידות נוספות שמתאימות לנתונים של האופנוע שלך.
הדגשה! אסייג ואומר שאני לא חושב שצמיגים רחבים יותר יתנו יותר אחיזה.
כל מה שזה יתן (למיטב הבנתי) זה מרווח הטיה קצת יותר גדול.
האחיזה היא נגזרת של דברים אחרים ואני לא חושב שרוחב הצמיג הוא זה שקובע
אתה יכול להחליף לחישוק רחב יותר.
אם אצלך המידה היא 2.5 אינץ,תוכל להרכיב 2.75 ולשים את אותו הצמיג.
ככה תקבל רוחב ותישאר באותה המידה.
כרגע נועל 100%כביש פירלי ננקי. לא יודע משהו לא מסתדר לי בצמיגים האלה (קיבלתי אותם עם האופנוע) רוצה לעבור לכשיתבלו ל 80 20 גג 30 70 (לטובת כביש כמובן). למה צמיג רחב יותר לא יעניק אחיזה טובה יותר בהנחה והצמיד איכותי לכשעצמו?
צמיג ברוחב 130,יהפך ל 140.
תרצה יותר,תחליף ל-3 אינץ וזה יקפוץ ל-150.
צמיג רחב יותר יקשה עליך את הפניה,האחיזה תישאר אותו הדבר.
צמיג רחב יותר נועד בעיקר לעמוד בעומסי האצה ובלימה גבוהים יותר, לכן ההנחה שלך שרוחב=אחיזה היא שגויה במקרה הזה.
המשחקים עם הג'נטים יהיו יקרים ולא ישיגו לך את התוצאה שאתה מצפה להשיג, רוצה אחיזה גבוהה- תשקיע בצמיגים מתאימים לדרישות ותהנה.