תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: בטיחות אופניים חשמליים מול קטנוע

צפייה משולבת

Member

בטיחות אופניים חשמליים מול קטנוע

אהלן. ברשותי אופניים חשמליים בהם אני נוסע כ 20 ק"מ ביום. לאחרונה חשבתי לעבור לקטנוע 250, שיקולים כלכליים בצד, דווקא בגלל בטיחות. פעמים רבות באופניים אני מוצא את עצמי בלי שום יכולת להשתלב בתנועה בגלל מחסור בכח. אני תוהה האם קטנוע באמת יהיה בטיחותי יותר (יחסית,כן? זה לא מרצדס) בהתחשב בכח הנוסף, הפנס הראשי והתאורה הנוספת שעליו, הצופר,הצמיגים הרחבים יותר וכמובן, abs.
    או שאני חי בסרט והזריזות של הקטנוע דווקא בהחלט הופכת אותו למסוכן אף יותר?

כרגע אוציא מהמשוואה גורמים כמו עלויות או הנוחות הגבוהה של הקטנוע יחסית לאופניים.
    מה דעתכם?

אין ספק שקטנוע יתן בטיחות בפן הנראות ופן ההשתלבות, ואם עד עכשיו היית עם אופניים אז גם 125 יעשה את העבודה.

Senior Member
    יצא לי להתנייד כ-15 ק״מ ביום במשך חודש באיזור המרכז על אופניים ואני חייב לציין שאני מרגיש הרבה, הרבה יותר בטוח על האופנוע.
    לדעתי זה תלוי בסופו של דבר באופי הנהיגה. אם אתה רוכב בלי מיגונים ומרגיש נוח מדי בקטע של לחתוך נהגים ולהשתחל במקומות שאין בהם מעבר אז עדיף כבר להשאר על האופניים.
    אם אתה רוכב עם מיגון, לא ממהר ומוודא שרואים אותך לפני שאתה משתלב אז הקטנוע ירגיש לך מאוד נח.

חוץ מהסיכון, אני חייב להודות שלאופניים יש לא מעט יתרונות.
    הכסף הוא הביג דיל, אתה יכול לקנות אופניים חדשות כל שנה בעלות של ביטוח החובה. הטיפולים נורא בסיסיים ומאוד זולים. זמני ההגעה הם קבועים ולא תלויים בזוג משאיות שבדיוק פורקות ציוד ברחוב חד סטרי. החוקים פחות או יותר לא רלוונטיים לאופניים, לא ראיתי בחיים שוטר שעוצר אופניים ולא משנה כמה גרוע הם נוסעים.

יש פה רשימה ארוכה ומצטברת, קטנוע 250 סמ״ק הוא כלי רכב לכל דבר והשיקול צריך להיות בדיוק כמו לעבור לרכב, עם כל ההוצאות הכרוכות בזאת.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    קטנוע יותר בטיחותי אבל לא משהו מטורף. ברוב ה250 אאלט אין abs. הצמיגים והתאורה זה לא משהו קריטי (מה גם שאתה פשוט יכול לשפר את האופניים שלך ולשים להם איזה תאורה שאתה רוצה... גם צמיגים אפשר להגדיל עד גבול מסויים). הבעייה העיקרית באופניים כמובן זה הכוח שחסר וזה כבר עולה הרבה כסף לשפר.

Senior Member
    אופניים בטיחותיים בהרבה אם אתה לא אידיוט שחושב שהוא אופנוען\רכב בכביש ולסירוגין כשהוא רוצה הוא הולך רגל מהיר במיוחד על המדרכה.
    אם אתה נוטה להתשלב הרבה בכביש ולא עושה זאת כראוי מה יעזור הקטנוע?
    חוץ מלראותך אותך יותר ברור כי אתה על קטנוע לא יעזור לך כלום, רק אתה אחראי לבטיחות שלך.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDee צפיה בהודעה
    אופניים בטיחותיים בהרבה אם אתה לא אידיוט שחושב שהוא אופנוען\רכב בכביש ולסירוגין כשהוא רוצה הוא הולך רגל מהיר במיוחד על המדרכה.
    אם אתה נוטה להתשלב הרבה בכביש ולא עושה זאת כראוי מה יעזור הקטנוע?
    חוץ מלראותך אותך יותר ברור כי אתה על קטנוע לא יעזור לך כלום, רק אתה אחראי לבטיחות שלך.
    קשה לי להסכים איתך שאופניים בטוחים יותר לשימוש באופן גורף, מסכים לגבי זה רק בשבילי אופניים מוסדרים.
    על המדרכה קשה לי לתאר לך כמה פעמים כמעט נכנסו בי, ואני לא רוצה לדעת מה קורה למבוגרים/ילדים הולכי דרך שלא רואים טוב את המצב ואופניים כאלו נתקעים בהם.
    ועל הכביש, שאני לא אתחיל בכלל, רוכבים לך בימני, מסיתים את כל התנועה בנתיב הימני להיצמד לשמאל, במקרה הטוב יוצרים צוואר בקבוק במקרה הגרוע פשוט רכבים כמעט משפשפים אחד את השני.

שורה תחתונה שניהם כלים דיי מסוכנים, אם תרכב בשבילי אופניים כמו שצריך עם מיגון תאורה מתאימה לתנאי הדרך וכן אפילו מראות,זה בסדר...

אם אתה הולך לרכב המון באיזורים עם כבישים שבהם נוהגים 50-60 קמ"ש לדעתי רק קטנוע...

Member
    רד מהכביש אתה וכל החברים שלך...

Member
    תודה על התגובות. ג'וני, אני פשוט נוסע בצד ימין, מאותת עם הידיים באופן קבוע מתי שיש צורך, משתחל בין מכוניות בפקקים ותמיד חוזר לימין לפני שמתחילים לזוז (אם נגיד היה רמזור אדום) ואם אני צריך לנסוע על המדרכה זה לעיתים נדירות וב 10-15 קמ"ש. אבל מספיק שאני נוסע בימין על כביש ראשי ואוטובוסים חולפים על פני משמאל ב 50 קמ"ש זה פחד אלוהים כי אני מרגיש שההפרש במהירויות מסוכן יותר מאשר אם הייתי נוסע 50-60 קמ"ש ומשתלב כמו בנאדם בתנועה. וזה סתם דוגמה, יש הרבה מקומות שעוד כח היה עוזר לי לצמצם את הפרש המהירות ביני לבין התנועה.

Member
    טוב, הוסכם ע"י ההורים שלי כשהסברתי בהיגיון, וכשאמרתי שאני מעוניין בקטנוע תלת גלגלי, שאוכל לקנות קטנוע כזה. קשה לי להאמין שאהיה פחות בטוח כשרכבים כבר לא יטוסו ב 50-60 קמ"ש מטר ממני.