מצטרף למחמאות!
בהחלט פרוייקט מדהים! תענוג לעקוב אחרי כל עדכון שלך.
לאחר הרבה זמן שהייתי עסוק בפרויקטים אחרים הגיע הזמן לעדכן בהתקדמות הפרויקט...
לאחר שבניתי את הזנב להלן תמונה ראשונה על האופנוע:
לאחר מכן ניגשתי לבניית המושב שיחובר לזנב. לצורך כך מצאתי אצל הרתך מלבן מאלומניום מכופף בפינות כמו קופסה והוא ישמש בסיס לעבודה
ציירתי את החיתוך הנדרש על המלבן:
חתכתי את החלק לשני טרפזים :
החלקים רותכו בפיקים ראשוניים:
לאחר הריתוך היה צריך לחתוך את שני הקצוות של החלק משני צידיו לצורך יצירת טרפז בעל שני בסיסים ישרים ולא מעויין (כמו עפיפון)
השלב הבא היה לחבר את הזנב למושב בפיקים:
והנה התוצאה הראשונית על האופנוע:
![]()
לאחר העמדה על האופנוע של יחידת הזנב התברר שבגלל מבנה השלדה יש צורך לחתוך חורים באזור החיבור בין הזנב למושב בשביל לאפשר לזנב לרדת למיקום הנכון ( שיהיה בקו ישר במדויק עם תחתית מיכל הדלק
ועכשיו צריך להעלים את החורים - על ידי הוספת לוח מעין משענת לזנב :
עיגלול קל
פיקים ללוח:
והנה התוצאה לאחר ריתוך והוספת משולשי צד לגישור על הרווחים בשני הצדדים:
![]()
כפי שהעירו לי כבר בעבר, מיקום האגזוז קרוב מידי לגלגל האחורי ועלול להתיז שמן על הגלגל. לכן החלטתי לכופף אותו הצידה. לצורך כך חרצתי חריץ באלכסון בכדי לאפשר את הכיפוף
הריתוך הראשוני בוצע על האופנוע כדי להימנע מטעויות נוספות - פיקים ראשונים לאחר כיפוף למקום הרצוי
על השולחן
האגזוז לאחר ריתוך ליטוש והברקה:
האגזוז המכופף על האופנוע:
![]()
אחד הדברים שהפריע לי בעין וגם יוצר קושי להגיע לקו אופקי מפולס של מיכל הדלק הוא המשולש של השלדה שבחלקו העליון הקדמי נוטה מטה לכיוון הצילינדר בזוית.
החלטתי ליישר את המשולש וזאת למרות שהשלדה עברה כבר צביעה.
לצורך כך ביצענו קיבוע של השלדה כך שלאחר החיתוך של החלק העליון לא יווצר עיוות בשלדה:
חיתוך החלק העליון :
ריתוך החלק במקום החדש:
]img]https://c1.staticflickr.com/5/4217/34287499103_c4ece7bd5e_z.jpg[/img]
המשולש לאחר ליטוש הריתוכים
![]()
בעיה נוספת שקיימת במשולש השלדה הינה החלק הבולט מהמשולש ששימש לעגן את מיכל הדלק המקורי. חלק זה יוצר רווח בין מיכל הדלק לבין צינור השלדה אני מעוניין להימנע מרווח כזה ולכן יש צורך לטפל גם בחלק הבולט:
תמונות של הרווח:
החלק לפני חיתוך:
החלק לאחר חיתוך:
ליטוש לפני ריתוך
ריתוך במיקום החדש כך שלא יבלוט
השלדה לאחר צביעה
היצירה הסופית...
אז מה נשאר לנו : הרכבת צמת חשמל, רפדות, וליטושים אחרונים של חלקי אלומיניום ... עדכונים בקרוב
מטורף במובן החיובי של המילה.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
למה המיכל כזה גבוה?
אני חושב שזו הטיה אופטית שנובעת מזוית הצילום. בפועל המיכל לא כל כך גבוה. כמו כן הצילום האחרון הוא לפני שהורדתי את החלק הבולט בצלע המשולש. בפועל המיכל יהיה נמוך בכסנטימטר נוסף. אני מאמין שיש גם עיוות שנובע מכך שיחידת הזנב עדיין לא יושבת באופן מושלם. לסיכום לאחר השילוב בין השניים ובתוספת ריפוד שיגביה את החלל בין הזנב למיכל, הפרופורציות יראו הגיוניות.
כל הכבוד אחד הפרויקטים הכי מדהימים שראיתי
תודה על השיתוף ועל התמונות
קודם כל רציתי להגיד שהעבודה שלך נראית מדהים! האיכות לא נופלת מכל סרטון יוטיוב או פרויקטים שראיתי בחו"ל ..אז קודם כל שאפו!
ותודה שאתה מעדכן אותנו תוך כדי תנועה אני רוצה להגיד שלפחות בשמי אני לומד המון אז תודה על הזכות.
דבר שני רציתי לשאול אותך כמה שאלות בקשר לפרויקט:
1. אמרת שההוצאות יהיו בסביבות 12 ' האם אתה עדיין שם או שכנראה שתחצה את הגבול הזה?
2. מאיפה כל הידע? כמובן שאתה בא מהתחום אך כמה אופנועים כבר יצא לך לשפץ? ומה אתה עושה בחיים אם אפשר לשאול?
עברתי על השרשור מההתחלה שלו פשוט פרוייקט מדהים ! מחכה כבר לראות את הדבר הזה נוסע....
ואו שאפו.
תודה רבה על הפידבק החיובי זה חשוב ומדרבן לעשיה.
לעניין שאלותיך:
1. ההוצאות תהינה גבוהות יותר מ 12 אלף ש"ח. אני לקראת סיום ומעריך זאת בקרוב ל 20 אלף ש"ח. אלו טבען של הערכות...
2. הידע נובע מקריאה והתנסות קודמת בשיפוץ אופנועים ומכוניות בעבר - היה לי ב.ס.א שנת 52 ומצלס שנת 63. וולוו 121. חיפושית 71. אני מחזיק כיום אלפא 90 שנת 86 וטריומף הרלד שנת 68. כמו כן אני נעזר בבני הדודים שלי ממוסך "טופ גאן" בת"א מה שמקל עליי בכל הקשור לכלי עבודה ושאר ירקות.
בחיי היום יום שלי אני מנכ"ל של בית השקעות בת"א...