אם אתה מתכוון להשאיר את המשולש ריק .איפה למקם את כל צרכני החשמל כולל המצבר?
מדהים, איזה יופי של פרויקט. נהנתי לקרוא אותו מהבוקר.
לאחר כל ההכנות מהעבר. להלן תמונות של חיבור מכסה מיכל הדלק בעזרת ניטים
תמונה של מיכל הדלק עם המכסה + יחידת הזנב
השלב הבא היה חיבור שעון המהירות למיכל הדלק כולל חיווט החשמל . לצורך כך העברתי את החוטים דרך הבית שיצרתי לשעון במיכל ולאחר מכן חיברתי קונקטור לכל החוטים של שעון המהירות כל שיהיה ניתן לנתק את המיכל בקלות בשעת הצורך.
![]()
לאחר המתנה ארוכה בסבלנות, הגיע המושב מהרפד והגיע הזמן להרכיב אותו ליחידת הבסיס בעזרת ניטים
![]()
מבחינה עיצובית חשבתי שיהיה נכון להכין רצועת עור שתחבוק את מיכל הדלק ותשתלב עם הריפוד של יחידת המושב.
לקחתי רצועות עור מאותו עור ששימש לריפוד המושב. רצועות העור דקות ולכן רכשתי חגורת עור פרקתי אותה והדבקתי לה את העור שברשותי.
כמובן שלאחר ההדבקה חתכתי את השאריות העודפות
![]()
לאחר הכנת הרצועה עברתי לשלב חיבור הרצועה לשלדת האופנוע. את הרצוע חתכתי לשני חלקים חלק אחד לקדמת השלדה והשני לחיבור באזור מרכז האופנוע .לצורך כך קדחתי שני חורים בקדמת המיכל וחיברתי בניטים את הרצועה וכך גם במרכז האופנוע, להלן התמונות:
![]()
לצורך סיום חיווט החשמל, נשאר לי למקם את הסוויץ של הבלם האחורי. לצורך כך ריתכתי אוזן לשלדה מעל לרגלית הבלם
אז מה נשאר לנו? גמרתי לחווט את כל מערכת החשמל (לא רציתי לבזבז לכם את הזמן עם תמונות של חוטים...)
יש לי נזילת דלק קטנה מאזור אחד מריתוכי מיכל הדלק - כנראה מליטוש יתר של המיכל.
התלבטתי האם לרתך מחדש וללטש. החלטתי ללכת על פיתרון יעיל יותר.
רכשתי בארה"ב חומר מיוחד לאיטום מיכל דלק מבפנים. החומר הגיע ביום חמישי האחרון.
נשאר לאטום את מיכל הדלק ולחבר את יחידת המושב לשלדה. עדכונים בהמשך
נראה מדהים!
שאלה שעלתה לי,
כפי שזה נראה בתמונוה של המיכל עם השעון מהירות, לא מסוכן חוטי החשמל שעוברים בתוך המיכל מבחינת חשש מהצתה של מיכל הדלק?
אני רואה שאתה חובב ניטים, האם חיבור פתח המיכל דלק בניטים לא "חלש" מדי והניטים לא ייגזרו?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לי יש שאלה אחרת לגבי הניטים (אני דווקא מאמין בחוזק 'ל ניטים טובים, ויש גם ניטים מנירוסטה).
אם בעתיד תרצה לפרק את המכסה תהיה חייב לקדוח את הניטים, ומכאן הדרך לשבבי אלומיניום בתוך המיכל קצרה. לא עדיף היה עם ברגים ואינסרטים?
מעבר לכך,
יפהיפה.