אני מניח שאתה כבר יודע אבל אני רק מוודא,
יש לגוגל שירות google street view שמצלם את רוב כבישי הארץ
חברים תודה על התגובות,
לענין פס ההגנה, תפקידו לשמש חוצץ בין הרוכב המחליק לכיוון המעקה ובין עמודי מעקה ההגנה.
פס המגן מאושר מכון התקנים והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, וכמובן נבדק באיטליה במבחני ריסוק עם תוצאות טובות מאוד.
שי,
נתיבי ישראל מעוניינת להתקין עשרות ק"מ בחודשים הקרובים, המטלה היכן למקם את פסי ההגנה מוטלת עלי.
ככול שאקבל מידע מדוייק כך אנצל את פסי ההגנה ואמקם אותם בנקודות החשובות. לכן חשוב לי מיקום ספציפי.
לאחר שאתם מעבירים נתונים אני מוציא מתכנן לקטע הכביש לתכנון מפורט (ברמה של מטרים בודדים-מהיכן מתחיל והיכן מסתיים)
מקווה שתמשיכו להוסיף לי כבישים בפירוט מקסימלי שאוכל לקדם את הנושא, לאחר התקנות מבטיח להעלות תמונות לכאן.
שוב תודה לעוזרים
אני מניח שאתה כבר יודע אבל אני רק מוודא,
יש לגוגל שירות google street view שמצלם את רוב כבישי הארץ
אתה לא באמת מצפה שהוא יעבור על כל כבישי הארץ ויחפש מה לא נראה טוב, כן?
הוא בפירוש ביקש "מקומות המועדים לפורענות" = כבישים שאופנוענים אוהבים להתרסק בהם ו\או יש בהם ריבוי תאונות. עד כמה שאני יודע, street view לא מציג את זה. אולי עליתי על סטארט-אפ כאן, או שלא. ואיפה מבררים את הכבישים האהובים על אופנוענים, אם לא בפורום?
חייב לציין שאני ממש מופתע לרעה מהתנהלות משתמשי הפורום בשרשור הזה. עמוד שני לשרשור, 4 הודעות מועילות עם כבישים ונ.צ., 5 הודעות של תודה וברכות, 4 הודעות מיותרות לא כולל התגובה הראשונה שלי. חשבון התועלת ממש לא טוב.
פותח השרשור, למקרה ועוד לא עשית את זה - הייתי מציע לך לפנות להנהלת האתר (לא הפורום) ישירות. יש סיכוי שתוכל לקבל רשימה נוספת של מקומות כאלה, ואולי הם יחשבו על עוד דרכים למצוא לך את המידע.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 28-10-2015 בשעה 23:07.
אני מבין, אבל תחשוב על האפשרות הבאה:
כל רוכב שאוהב מקומות מסוימים ונזכר במקומות מסוימים, זה יהיה, נגיד, 1-5 מקומות.
אם כל רוכב יפתח מפות גוגל, יסתכל ויסמן את הקטעים הבעייתיים מנקודה לנקודה, זה ייקח לכל אחד, נגיד, חצי שעה.
אם 50 רוכבים יתנו לפותח השרשור 100 קטעים, בלי לסמן, ויניחו שהוא כבר יעשה את העבודה - זה אומר שהוא יצטרך לשבת 25 שעות ולמצוא את הקטעים הבעייתיים עפ"י תיאורים בכבישים שהוא לא בהכרח מכיר, ותמונות, כפי שאתה יודע, מעוותות את המציאות.
בכנות, מול עצמך - איזו מהאפשרויות בסופו של דבר תסתיים עם יותר כבישים ומקומות מסומנים לטיפול, מה דעתך?
הייתי תורם כמה מקומות בעצמי, אם הייתי עוד רוכב\זוכר.
הכביש שבין ערד לים המלח - כביש 31 במקטע שמתחיל מערד ומסתיים בנווה, הכביש מלא בפניות חדות עם גדרות מסוכנות, מתוך 20+ עיקולים בכביש בעלי גדרות, רק 2 מוגנו עם פס מגן. זהו כבש שראה אבידות רבות בשנים האחרונות אשר מרבית סיבות המוות בו היו בגלל גדר ההפרדה, והמגיון בו יציל חיים רבים בשנים הבאות. מיותר לציין שגדר ההפרדה במרבית הפניות מפרידות בין הכביש לתהום.
נוסף על כביש זה אמליץ למגן את כביש 38 במקטע שבין בית ג'וברין לכביש 1, גם שם קיימות הבעיות שציינתי לעיל מלבד התהום שאחרי הכביש.
Evolution Team
לא, אבל.....
קודם כל, כבוד על היוזמה הברוכה. אני בטוח שחיים ייחסכו.
מצד שני, תחשוב על זה: מוסד ציבורי שפונה לפורום ומבקש נתונים? מה אחוז האופנוענים (מכלל רוכבי הדו-גלגלי בישראל) החברים בפורום זה?
לא, ג'ק, לדעתי זה קצת פתטי (עם כל הרצון לעזור). למוסד כמו מע"ץ (או איך שקוראים להם היום) יש נגישות לכל האינפורמציה והסטטיסטיקה של תאונות הדרכים. הדרך הנכונה לעשות זאת בצורה מקצועית זה לפלח את הנתונים כדי לקבל את המקומות בהם גדר לא ממוגנת גרמה להחמרת תוצאות של תאונות אופנועים. זה צריך להיעשות ע"י בעל מקצוע, לא ע"י מדגם מקרי של רוכבים מלאי רצון טוב לעזור.
הנחת היסוד שלך שגויה, איני נסמך רק על הפורום שלכם ולא על פורומים נוספים בהם אני דולה מידע.
זה אינו מדגם אקראי ובטח לא פתטי, לכל כביש שהוצע כאן וממקורות אחרים יגיע מתכנן מלווה בפקח שלי לביצוע תכנון מפורט. ובהחלט יתכן כי חלק מהכבישים לא יקבלו פס הגנה
מסיבות תכנוניות (רדיוס סיבוב, שיפוע המיסעה וכו' )
בנוסף אני בקשר עם איגוד הרוכבים ועם אגודת אור ירוק. הסטטיסטיקות בידי אך ברצוני לגבש טבלת כבישים מסוכנים שתשמש את מחלקת אחזקה של נתיבי ישראל שנים קדימה.
אני עובד מול מערכת ביורוקרטית ושינויים דורשים זמן רב, במקרה יצא ששניים מהמנהלים של תחום המעקות לשנת 2015/2016 הם גם רוכבי דו גלגלי ולכן הנושא יקבל דחיפה משמעותית.
אשמח לקבל עוד כבישים בעייתיים, טבלה ראשונית או סיכום אני כבר אגבש בתחילת השבוע ואשתף את מי שמעוניין לתרום לנושא.
תודה
קודם כל, אני לא יודע אם העבודה בפועל נעשית או לא נעשית בצורה המקצועית כפי שתיארת. אבל:
הסטטיסטיקה על תאונות הדרכים היא כלי רע - כי היא פועלת בדיאבד, וכי את המגמות והשינויים שאתה משפיע עליהם אפשר יהיה לשערך (במידה גדולה של טעות) רק בדיאבד. דוגמה נפוצה ביותר היא הורדת כמות תאונות הדרכים הקטלניות - יש הרבה אנשים שמנפנפים בדגל הזה ומנסים לקחת את הקרדיט על זה, כולל מתנ"א, כולל אור ירוק, כולל מי שאתה רוצה. ויש כאלה שמסבירים את הכל בכמות המכוניות החדשות על הכביש ועליית רמת הבטיחות.
על אותו החשבון, הסטטיסטיקה של תאונות אופנוענים בודדים היא כלי גרוע. חסר בה מידע חיוני מאוד (למשל, בפציעות - מה חומרת הפציעה ומה הסיבה המשוערכת לגרימתה). כמו כן, מכיוון שיש רק 2-3 מקומות בארץ "מועדים לפורענות" באופן כזה שבו התאונות מתרחשות קצת יותר מהרגיל (סדום-ערד, סטף\נס הרים, בית גוברין) - בכל שאר המקרים מדובר בתאונות בדידות שספק רב אם אפשר להסיק מהן משהו. הניתוח שאתה מדבר עליו - ניתוח מעמיק של רשימות של כל בוחני התנועה המשטרתיים אשר הגיעו או לא הגיעו למקום, תאורי תאונה של מד"א, וכו' - כן, אפשר לעשות כזה. לדעתי, אתה תספיק לרדת מהאופנוע להליכון\מקל עד שזה ייעשה, גם אם מישהו ישקוד על זה יום וליל - והתוצאות בכל זאת יהיו גרועות.
ולכן דווקא מפי אופנוענים, שמכירים את הסכנות ויכולים להצביע על מקומות שאף אחד לא התרסק בהם בכמה שנים האחרונות, אבל מתישהו זה יקרה - יכולים בהחלט להעלות את דיוק הפריסה, כולל להדגיש את ההבדל בין מקומות של תאונות קודמות שחשובים לטיפול לבין כאלה שלא. ניתוח "יבש" של תאונות העבר לא בהכרח ייתן משהו, מעבר לכמה עיקולים מוכרים ב-3-4 כבישים בארץ (שגם ככה כל אחד שרוכב עם אופנוע ספורט כנראה יצליח למנות).
וכן, בנוסף לפורום, כפי שהצעתי, הייתי הולך ל"ותיקי השבט" - פעילים מוכרים בענף האופנועים, מועדון האופנועים, כתבי האופנועים, וכו'. אבל שוב, לא יודע אם זה נעשה או לא, אז לא שופט את הרצינות עפ"י זה.
כל הכבוד על יוזמה.
כביש 232(כביש בר מצווה) במקטע בין הכביש 35 וכביש 3, מצורפת תמונה עם הקטע המדויק.
Безымянный.jpg
תודה.
קשה לי להבין את הזלזול שחלק מהאנשים הפגינו כאן.
ישר כח על הרצון להתייעץ, אי אפשר לדלות הכל מסטטיסטיקות ונתונים.
בכל מקרה - שלחתי מייל מפורט עם הצעה למגן את הכבישים:
8944 - אלקוש
12 - הרי אילת
וכמובן סדום ערד וכל אזור ירושלים.
מציע למי שמכיר את הכבישים האחרונים (סדום ערד ואזור ירושלים) יותר טוב, תפרטו יותר כדי שבאמת נוכל להשפיע ולראות שינוי.
יוזמה מדהימה ,פנייה ישירות למקבלי השירות (אנחנו האופנוענים ), שיתוף בפרויקט , יותר מזה באמת לא צריך . כל הכבוד
הכביש מאשתאול לכיוון ירושליים העליה מכביש 38 מספרו 395 ,וכן כביש 386
נערך לאחרונה על ידי rnnd; 31-10-2015 בשעה 18:23.
שבוע טוב לכולם,
הרשימה למרחב צפון בוצעה (עדיין לא סגורה-ניתן להוסיף כבישים)
אשמח לתגובות על הרשימה, מי שמעוניין להגיב שישלח לי מייל ואני אעביר לו את הקובץ.
פסי ההגנה הוזמנו מחו"ל, ביצוע יחל תוך 90 י"ע.
קיבלתי ממש מעט כבישים בדרום, אני יודע שרוכבים שם המון.
אם יש לכם מידע אנא עזרתכם.
תודה לעוזרים
שישי הקרוב אעשה סיבוב על סדום ערד, אצלם ואעלה את הקטעים המדויקים שמומלץ למגן בהם עם פס תחתון.
כמו כן אפקח עיניים באזור על עוד פניות שעלולות להיות גורליות.
Aprilia Tuono APRC 2013
APRILIA