עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 25

אשכול: התלבטות אופנוע ראשון - טווח נסיעה 30 ק"מ לצד ותקציב של 15k

Member

התלבטות אופנוע ראשון - טווח נסיעה 30 ק"מ לצד ותקציב של 15k

היי חברי פורום נחמדים, אני מבין שגם עברתם פה איזו פלטפורמה אז תתחדשו.
    בימים אלו אני לומד נהיגה (רכיבה?) בשביל רישיון a1, ואני מנסה להבין את הקשר בין התקציב שלי למציאות.
    האופנוע מיועד לנסיעה ללימודים, וכפי שציינתי בכותרת אמור לעבור בערך 30-33 ק"מ לכל כיוון (דרכים שונות בהתאם לעומסי התנועה), בין ארבעה לחמישה ימים בשבוע, למשך שלוש שנים.
    התקציב המשוער הדמיוני שלי הוא כרגע 15,000 ש"ח, שאמורים להספיק לכאורה לאופנוע וציוד מיגון.
    משיטוט בלוחות יד 2 למינהם אני לומד שבתקציב שלי, אם אני רוצה אופנוע שלא טחנו לו את החיים ולא נמצא על הכביש המון שנים, אני די מוגבל לקטגוריה של 125 סמ"ק.
    שאלותיי:
    1. האם אופנוע בנפח 125 סמ"ק יכול להתאים לנפח הדרך הנ"ל?
    2. האם יש אופנוע בנפח 250 (או דומה) שלא טחנו לו את החיים והוא במסגרת התקציב?
    3. האם יש אופנוע בנפח 250 (או דומה) שהוא אמנם כן ישן, אבל אמין מבחינת בטיחות וצורך בטיפולים?
    4. אם התשובה לסעיפים 2-3 שלילית, כמה עוד כסף עלי להוסיף בערך?
    5. לחלופין, אם לא ימצא כסף נוסף (למה שלא ימצא, מה אכפת לו?), האם תוכלו להמליץ על קטנוע מתאים?
    אשמח אם תוכלו לציין דגמים ושנתונים בתשובותיכם.
    תודה רבה מראש לכל העוזרות והעוזרים.

Member הסמל האישי של guyt
    ברוך הבא לפורום! מקווה שתמצא פה תשובות לשאלות שלך.
    קודם כל משהו שלא ברור לי... אתה מחפש קטנוע או אופנוע? כי לשימושים שלך קטנוע נשמע לי מתאים.
    התשובות שאתן הן על פי דעתי וניסיוני.
    1. לא! גם אם הקטנוע יכול טכנית לבצע את העבודה, הרכיבה תהיה איטית, לא נוחה, לא בטיחותית
    2. כן. שווה לבדוק ג'וימקס 250 דור 2 (פנסים ראשיים מפוצלים - לא הפנס היחיד)
    שווה לבדוק גם אקסייטינג 250.
    שני הקטנועים נחשבים אמינים ולא תהיה להם בעיה לבצע את הדרך הזו.
    חשוב להקפיד לבדוק את הכלי היטב ולוודא שעבר טיפולים. אם לא עבר טיפולים כמו שצריך - שכח מזה
    3. ראה 2 לעיל
    4. בכל מקרה תצטרך לנהל את התקציב בצורה חכמה ולדעתי כזו:
    10,000 ש"ח לכלי, 3,000 ש"ח למיגון, 2,000 ש"ח לישור קו.
    אל תשכח ביטוח דלק וטיפולים...

בהצלחה!
    SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
    Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי guyt צפיה בהודעה
    משהו שלא ברור לי... אתה מחפש קטנוע או אופנוע? כי לשימושים שלך קטנוע נשמע לי מתאים.
    בהצלחה!
    היי גיא, תודה על קבלת הפנים.
    אולי לא הייתי ברור בכתיבה שלי - אני בהחלט מחפש אופנוע ולא קטנוע, ומנסה להבין האם יש אופנועים במחיר הזה שיהיו טובים ובטיחותיים, ואם אין אז כמה כסף אני צריך להוסיף (נגיד 3000 ש"ח לצורך הדוגמא) כדי כן לקנות אופנוע שיהיה בטוח וטוב.
    יש לי שתי שאלות:
    1. למה כתבת שלדעתך עדיף לי קטנוע ולא אופנוע?
    2. למה התכוונת ב"2000 ש"ח ליישור קו"?

ויש לי שתי שאלות נוספות לכל יתר המשתמשים:
    1. האם אפשר לומר באופן כללי האם אחד מהכלים - אופנוע או קטנוע - יותר בטוח, ואם כן מאיזו בחינה?
    2. האם יש איפשהו מילון מונחים מרוכז ורציני? אני נתקל בהרבה מונחים שאין לי מושג מה הם אומרים.

תודה לכל מי שיענה, ועוד יותר למי שיענה בפירוט.

קצת הבדלים בין הכלים, יש אנשי האופנוע שלא יתחברו לקטנוע ולהפך, החיבור לכלים והתחושה שהם מחזירים לרוכב שונה,
    לגבי הבדלים נוספים, קטנועים זולים יותר מאשר אופנועים באותו נפח עקב מיסוי ועוד כמה דברים, בטיפולים הנתונים מתחלפים.
    לפי ההגדות שלך מדובר על כ 1000-1200 קמ בחודש + רכיבות בשביל הכיף. כלומר יוכל להגיע ל 1500. בחלק ניכר מהקטנועים זה טיפול כל חודשיים.
    לגבי עלויות וסוגי האופנועים בתחום הזה. חושב קודם להבין את כל הצרכים, חושב שהכלי ידע להיות במהירות של התנועה מסביב וקצת יותר. במידה וכביש מהיר שבו גם נוסעים 110-120 צריך יכול ל 130+ גם אם לא ינוצל. אפשרי בפחות אבל מהר מאוד תרגיש שאתה כמו עכבר בין עדר פילים.
    לגבי 15000 ש"ח עבור אופנוע אני מאמין שניתן למצוא. החל מיוסנג 250 ,
    יכול להיות גם אופנועים קצת יותר ישנים עם נפחים גדולים יותר כמו סוזוקי gs500 ואחרים.
    יכול להיות שתצטרך עוד כ 2000 שח לישור קו עבור כלי כזה או אחר.

בתקציב הזה ובמרחק שאתה צריך לעבור ממליץ בחום על gs500e אופנוע אמין שתוכל לטפל בו בעצמך בקלות״ עם ידע טכני מועט וקריאה באינטרנט של מדריכים. חלפים בשפע וזולים,צריכת דלק מאוד סבירה והכי חשוב אמין מאוד, פשוט סוס עבודה שגומע מרחקים רבים בלי בעייה. ואפילו ישאר לך עודף של כמה אלפים טובים.
    האפשרות השנייה זה יוסאנג 250 שתוכל למצוא לפי עניות דעתי שנתונים 07-09 בתקציב שלך, אבל בדגמים האלה דובר על יותר מידי תקלות ופגמים עקב רכיביו הזולים יחסית ושם תוכל להכנס לבור ללא תחתית אם תפול על נבלה.
    הייתי מנסה אולי גם לחפש נינג'ה 250 במציאה ואולי במקרה הצורך למתוח את
    התקציב בעוד 2000 ולמצוא כלי שמור שיספק לך יותר פאן ואת המהות של אופנעים לקטוגרייה הזאת.

לפני כחודשיים עמדתי בדילמה כמו שלך.
    יש לך בגדול 2 אופציות:
    יוסאנג 250 (האופציה שאני בחרתי בה): תחפש אחד משנתון 2009 ב07-08 הייתה בעיה עם המותחן טיימינג שגרם לכשל במנוע. אופנוע פול סייז ככה שאם אתה מתכנן לשדרג לאופנוע בלתי מוגבל אחר כך הוא יתן לך בסיס טוב. זול יותר בביטוח.
    Gs500: טיפה יקר יותר (אולי אפילו לא יכנס בתקציב שלך) אבל אמור להיות נוח יותר בבין עירוני, תחפש שנתון כמה שיותר חדש. יש לו מהירות סופית גבוהה יותר ב15 קמ"ש בערך.
    בכל מקרה מציע לך לטפל לבד כי עם כל התסכול שיש לפעמים (היוסאנג שלי לא נסע כבר שבוע וחצי) זה גם כיף וגם חוסך המון כסף.
    קח בחשבון (לפחות ביוסאנג) שאחרי חודש על האופנוע יתחילו להופיע לך 600 ספורטיביים בחלומות.

Senior Member
    אם אתה יכול להגדיל את התקציב אז אני מציע לך לבדוק את זה - loncin.co.il
    גילוי נאות - אני קשור ללונסין.

Alf , בלי לפגוע אני לא בטוח שהכלי שאתה משווק מתאים לבין עירוני, גם אתם בפרסום ("תכירו את האופנוע הכי קל בעיר") מציגים כקלי עירוני זריז וקליל.
    אני בטוח שהכלי טוב אמין וכל מה שמסביב אבל לבינעירוני ביום יום? לא ממש נראה לי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
    Alf , בלי לפגוע אני לא בטוח שהכלי שאתה משווק מתאים לבין עירוני, גם אתם בפרסום ("תכירו את האופנוע הכי קל בעיר") מציגים כקלי עירוני זריז וקליל.
    אני בטוח שהכלי טוב אמין וכל מה שמסביב אבל לבינעירוני ביום יום? לא ממש נראה לי.
    היי
    אני גר בצפון ת"א והמשרד שלי בראשון לציון דהיינו כל יום אני עושה עליו את הדרך הלוך וחזור... וככה כבר שנה

ציטוט נכתב במקור על ידי svechinsky צפיה בהודעה
    לפני כחודשיים עמדתי בדילמה כמו שלך.
    יש לך בגדול 2 אופציות:
    יוסאנג 250 (האופציה שאני בחרתי בה): תחפש אחד משנתון 2009 ב07-08 הייתה בעיה עם המותחן טיימינג שגרם לכשל במנוע. אופנוע פול סייז ככה שאם אתה מתכנן לשדרג לאופנוע בלתי מוגבל אחר כך הוא יתן לך בסיס טוב. זול יותר בביטוח.
    Gs500: טיפה יקר יותר (אולי אפילו לא יכנס בתקציב שלך) אבל אמור להיות נוח יותר בבין עירוני, תחפש שנתון כמה שיותר חדש. יש לו מהירות סופית גבוהה יותר ב15 קמ"ש בערך.
    בכל מקרה מציע לך לטפל לבד כי עם כל התסכול שיש לפעמים (היוסאנג שלי לא נסע כבר שבוע וחצי) זה גם כיף וגם חוסך המון כסף.
    קח בחשבון (לפחות ביוסאנג) שאחרי חודש על האופנוע יתחילו להופיע לך 600 ספורטיביים בחלומות.
    נפלה טעות גדולה בידיך הgs500 לא יותר יקר בשום מצב,לפני שלוש שנים היה ברשותי אחד כזה שקניתי עם 70 אלף קילמוטר ב8500 ומכרתי אותו כעבור שנה ב8250 שנת 2002 לכן המחירים של הכלים האלה שומרים על הערך הנמוך שלהם. ואפילו עכב שהכלי כרגע מותאם גם לדרגת רישוי a1 זה לא אומר בהכרח שזה הקפיץ לו את הערך ב7 אלף שקל.

ציטוט נכתב במקור על ידי ALF צפיה בהודעה
    היי
    אני גר בצפון ת"א והמשרד שלי בראשון לציון דהיינו כל יום אני עושה עליו את הדרך הלוך וחזור... וככה כבר שנה
    יש בינעירוני ויש בינעירוני, ראשון ת"א התנועה זורמת ב 100 קמש ואז כנראה זה מתאים, בכביש מהיר יותר נראה לי יהיה קצת בעיתח.
    שוב לא מנסיון על הכלי , אבל ממבחנים שקראתי וראיתי ביוטיוב , בעיקר בדרום אפריקה אז זה המצב.

ולפותח השרשור חשוב מהו המסלול? כביש 4 בבוקר ? נתניה - תא, או כביש 6, יש מקרים שכלי קטן יותר יספיק ויש שלא.

Banned
    אם אתה חייב 125 אולי הורדרו יהיה טוב עבורך

Member
    תודה לכולם על העזרה והתגובות עד כה.

svechinsky:

בנוגע ליוסאנג - האם ביוסאנג 250 התכוונת ל-GV250 אקילה או ל-GT250R?
    אם התכוונת לשני, אז מהסתכלות בלוח של yad2 אני רואה מישהו שמוכר את האופנוע משנתון 09 ב-19,000, הרחק מעבר למחירון בלוי יצחק שמורה על 11,800. אולי התמיהה שלי תמימה, פשוט אין לי ניסיון בזה.
    כתבת גם שאתה ממליץ להמנע משנתונים 07-08. זה אומר שאם לא אמצא מ-09 עדיף לי כבר לקנות 06 ומטה? ואם כן באיזה שנתון היית ממליץ לעצור?
    בנוגע לסוזוקי - אני מניח שהתכוונת ל- GS500e, כי ראיתי ש-f מיוצר רק מ-2004. אכן הוא יותר יקר מהיוסאנגים, ולכן אני שואל - החל מאיזה שנתון אתה חושב שהוא יהיה קנייה סבירה?

Biker boyz:
    ומה אם הידע הטכני שלי הוא בינוני ומטה, ואני אהיה סטודנט עסוק בלי זמן להתחיל לפרק ולהרכיב? ובכלל, מה קורה אם פספסתי בתיקון, האופנוע לא מתפוצץ באמצע הכביש או משהו?
    מהי מהות האופנועים לקטגוריה הזאת, ובכלל, לאיזו קטגוריה התכוונת?
    בנוגע לנינג'ה - זה נראה לי הרחק-הרחק מהתקציב שלי, למרות שהוא נראה חתיך רצח.
    בנוגע ל-gs500, אני ראיתי גם במחירון וגם בלוח יד 2 שהוא כן יותר יקר ביחס לשנתונים מקבילים. תוכל להסביר איך זה מסתדר עם מה שאמרת?

ALF:
    אני לא באמת חושב שהיכולת שלי למתוח את התקציב תביא אותי לאופנוע חדש. אבל אם תכתוב כאן סביב כמה עומד המחיר, אולי תהיה לי הפתעה.
    ובאמת, אני מכבד את זה שאתה מנסה לשווק את הכלי שלך, ואפילו מאמין לך שאתה עושה את הדרך הזו כל יום, אבל אני מניח שיש סיבה שבחרתם לשווק אותו ככלי לנסיעות עירוניות דווקא.

ronen_sch:
    המסלול שלי הוא משכונת הדר-גנים בפתח תקווה (ליד צומת סירקין) עד לצפון רחובות - הפקולטה לחלקאות. הדרך היא כביש 4 ברובה. קצת יותר מ-30 ק"מ לצד. השעות: יכול להשתנות בהתאם למערכת, אבל בוודאי בחלק מהימים זה יכול להיות בשעות הבוקר המוקדמות.
    הנתונים האלו משנים משהו בהמלצות שלך?

אברי:
    אני לא יודע אם חייב, לכן פתחתי את השרשור.
    מקריאה בו אני מבין ש-125 קצת בעייתיים לכבישים בינעוריניים, כי הם איטיים יותר ולכן נוטים יותר לעצבן את נהגי המכוניות ולכן יותר לחטוף. אני טועה?

שוב תודה.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי kobish צפיה בהודעה
    אברי:
    אני לא יודע אם חייב, לכן פתחתי את השרשור.
    מקריאה בו אני מבין ש-125 קצת בעייתיים לכבישים בינעוריניים, כי הם איטיים יותר ולכן נוטים יותר לעצבן את נהגי המכוניות ולכן יותר לחטוף. אני טועה?

שוב תודה.
    הייתי עושה 80 ק"מ בין עירוניים על קטנוע 125 תקופה משמעותית. תלוי איך אתה רוכב. ותלוי באופי הכביש.
    יכול להיות שיספיק לך.
    איזה כבישים, ( מאיפה לאיפה בעצם ) ובאיזה שעות?

בגדול אפשרי.

קוביש, על המסלול הזה הייתי לוקח 250, יש אתה נראה לי מתכוון לכביש 40 ולא 4, דרך סירקין, בני עטרות, רמלה , עוקף רחובות והפקולטה.
    זה לא שאי אפשר עם 125, אבל לא מומלץ (ראה כתבה על חברה שירדו לאילת עם אופנועי קליבלנד שמאוד איטיים גם אם הם 250).
    לגבי סוג הכלי, ביוסאנג זה אותו מנוע, והשאלה לאיזה כלי אתה מתחבר.
    לגבי מחירון, מחירון זה משהו מאוד לא מוגדר בעולם האופנועים (יש כלים שיותר ברור ויש כאלו שפחות), זה שהוא רוצה זה לא אומר שהוא יקבל. וזה שמחירון יצחק לוי לא קשור זה סיפור בפני עצמו. בקטע הזה צריך סבלנות, מי שמגזים לא מוחר ולבסוף המחיר יורד.
    ה GS500 נחשב אמין ואם תפספס טיפול הוא לא יתפוץ, זה לא על השניה, אבל כן לבדוק שמן, צמיגים ושרשרת. בקש ממישהו שיסביר לך.
    יש גם את הקוואסקי e5 וגם ימאהה ויראגו. קח בחשבון שלכלים של ה 500 הישנים לא רשום הספק ויכול להיות שצריך להסדיר ברשיון (הצהרצ יבואן שניתן לקבל מול משרד הרישוי). יש הסברים איך עושים זאת ברשת.