עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 44

אשכול: בחירת קסדה

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי inonsh צפיה בהודעה
    יש קצת בעייתיות בהצעות שלכם של "לבדוק מה נח בחנות", משתי סיבות :
    א. אני לא חושב שמה שיהיה לי נח על הכורסא באופנועית יהיה בהכרח נח בקצה הסל"ד במהירויות גבוהות
    מה שבטוח הוא שמה שלא יהיה לך נוח על הכורסה גם לא יהיה לך נוח על האופנוע.
    תבחר 2-3 קסדות שהכי נוחות לך וצא לרכיבת מבחן.

ב. כמובן שנח זה חשוב, אבל קסדה בסופו של דבר באה להגן עלייך. זה שיקול משמעותי, אבל אם אני אדע שקסדה שנוחה לי ב100% פחות בטוחה מקסדה שנוחה לי ב85%, אני ללא ספק אבחר בשניה
    יש תוצאות שונות למבחני ריסוק שונים המדמים תנאים שונים. מכיוון שאתה לא יודע לאילו תנאים בדיוק אתה עלול (חס וחלילה) להיקלע, אני חושב שמה שכתבת לא ניתן לדעת באמת. מעבר לכך, בעיקרון קסדה נוחה שיושבת לך טוב על הראש היא בטיחותית יותר מקסדה שיושבת פחות טוב ולא נוחה - אפילו אם במבחן מסוים קבלה ציון טוב יותר - כי חלק מההגנה מותנה בישיבה אופטימלית וכי יותר מתשומת הלב שלך מופנית לרכיבה במקום לאיך להסתדר עם הסיר הזה על הראש.

ולכן אני שואל כאן בפורום, כדי לקבל מושג על התמודדות הקסדות במהירויות גבוהות, ובתקווה גם לינקים למחקרים בנושא בטיחות קסדות (או סתם הודעה מפורטת ממישהו מבין בתחום)
    אתה תקבל חוות דעת של אנשים לפי הניסיון שלהם, מה שיש לו רלבנטיות מוגבלת לך.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    מה שבטוח הוא שמה שלא יהיה לך נוח על הכורסה גם לא יהיה לך נוח על האופנוע.
    תבחר 2-3 קסדות שהכי נוחות לך וצא לרכיבת מבחן.

יש תוצאות שונות למבחני ריסוק שונים המדמים תנאים שונים. מכיוון שאתה לא יודע לאילו תנאים בדיוק אתה עלול (חס וחלילה) להיקלע, אני חושב שמה שכתבת לא ניתן לדעת באמת. מעבר לכך, בעיקרון קסדה נוחה שיושבת לך טוב על הראש היא בטיחותית יותר מקסדה שיושבת פחות טוב ולא נוחה - אפילו אם במבחן מסוים קבלה ציון טוב יותר - כי חלק מההגנה מותנה בישיבה אופטימלית וכי יותר מתשומת הלב שלך מופנית לרכיבה במקום לאיך להסתדר עם הסיר הזה על הראש.

אתה תקבל חוות דעת של אנשים לפי הניסיון שלהם, מה שיש לו רלבנטיות מוגבלת לך.
    האם זה מקובל לבקש נסיעת מבחן ?
    בנוגע לעניין הבטיחות מול הנוחות - אני מאמין שיש פה עניין של טרייד אוף בין בטיחות לנוחות, ולא בכל המקרים הנוחות תנצח. כמובן שקסדה חייבת להיות נוחה, אבל יש הרבה רמות של נוחות ומעל סף מסוים אתה יכול לרכב איתה בסבבה ולהתרגל אליה.
    ואני זוכר שקראתי בעבר מחקר שפרסמו בפולגז והראה שברוב התאונות מספר הפגיעות בקסדה וצורת הפגיעה, הן די זהות. אני באמת לא מומחה גדול, אבל הייתי שמח לקבל חוות דעת ממישהו שבאמת מבין בעסק, או כתבה רצינית כדי להחכים קצת בנוגע לבטיחות הקסדה ולא סתם להשקיע בה כמה אלפי שקלים כי היא של חברה מוכרת

Member הסמל האישי של Zurs
    יש קצת בעייתיות בהצעות שלכם של "לבדוק מה נח בחנות", משתי סיבות :
    א. אני לא חושב שמה שיהיה לי נח על הכורסא באופנועית יהיה בהכרח נח בקצה הסל"ד במהירויות גבוהות
    ב. כמובן שנח זה חשוב, אבל קסדה בסופו של דבר באה להגן עלייך. זה שיקול משמעותי, אבל אם אני אדע שקסדה שנוחה לי ב100% פחות בטוחה מקסדה שנוחה לי ב85%, אני ללא ספק אבחר בשניה

ולכן אני שואל כאן בפורום, כדי לקבל מושג על התמודדות הקסדות במהירויות גבוהות, ובתקווה גם לינקים למחקרים בנושא בטיחות קסדות (או סתם הודעה מפורטת ממישהו מבין בתחום)
    מפתיע אותי שהיה לך נוח על הכורסא באופנועית, מהרגע שנכנסתי הסתנוורתי מהשירות הנורא ויצאתי בריצה. וזה עוד אחרי שקיבלתי 30% הנחה מהונדה.

פות"ש אז עזוב שטויות תקנה שוברט,תשלם 5 אלף שקל היא הקסדה הכי ממוגנת שיש שאני מכיר בסקלה. מניסיון מר של חבר טוב שעבר שתי תאונות עם הקסדה הזאת ופעמיים ניצל בנס שלמרות שהקסדה חטפה מכות הראש שלו נשאר שלם חוץ מזעזוע מוח וכמובן עצמות שבורות ומגוונות, החיסרון שלה שהיא לא מאווררות ובחודשי הקיץ החמים אתה תתבשל בפנים.
    אישית אני רוכב עם ראפה 10 והיא עונה לי על כל הצרכים שלי כבר כמעט שנתיים,פתחי אוורור מעולים, לא רועשת, ריפודים נוחים ופריקים שגם כעבור שלוש כביסות עדין כמו חדשים, אולם בקרוב אצטרך להחליף אותה ואני לוטש עיניים לאראי rx7 או לשואי קוואסט.
    ופות"ש לא משנה למי תפנה אף אחד לא יוכל לעזור לך כמו שאתה מצפה, עקב כך שכל החברות הגדולות יענו על הצרכים שלך בצורה הכי טובה, השאלה היחידה מה יהיה לך נוח יותר על הראש, לי למשל קסדות agv וחלק מהדגמים של arai שמדדתי לא ישבו לי טוב על הראש ולכן לא שקלתי אותם אפילו, לא מכיר בנאדם שפוי ברגע שהקסדה אמורה להיות על הראש שלך מספר שעות טובות לפעמיים ביום יהיה מוכן להיות עם קסדה שלא נוחה לו.

Junior Member
    עשיתי היום סיבוב בAD, כלבוטקס אופנועית ואופנוסנטר.
    הכי טובה הרגישה לי הXlite 802r. למישהו יש נסיון איתה ברכיבה במהירויות גבוהות ? או משהו להגיד לטובת ה-RX7 (שהרגישה לי סבבה)?

ולא יצא לי להסתכל על שואי, באיזה חנות מומלץ לקנות את המותג ??

הגבתי באשכול לפני כמה זמן, שאלתי לגבי ה- xlite x802r. אני יכול לומר כבר שקניתי אותה ואני מרוצה ממנה מאוד, ויש עליה גם מבצע עכשיו אז אני ממליץ לך לבדוק.
    לי באופן אישי היא מתיישבת מעולה על הראש, מאוד נוחה ומאוד מרוצה ממנה, גם במהירויות גבוהות.

קסדות שואי יש באבזריון.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Zurs צפיה בהודעה
    הגבתי באשכול לפני כמה זמן, שאלתי לגבי ה- xlite x802r. אני יכול לומר כבר שקניתי אותה ואני מרוצה ממנה מאוד, ויש עליה גם מבצע עכשיו אז אני ממליץ לך לבדוק.
    לי באופן אישי היא מתיישבת מעולה על הראש, מאוד נוחה ומאוד מרוצה ממנה, גם במהירויות גבוהות.

קסדות שואי יש באבזריון.
    על מה אתה רוכב אם מותר לי לשאול ?

Senior Member
    שאלתי חבר על z1000
    חפש שוברט.

על מה אתה רוכב אם מותר לי לשאול ?
    cbr300
    לא יודע לומר לך איך היא ב- 200+ חצילים מאחר ואתה עם R6, אבל מעל 100 עד כמה שאפשר עם 300 סמ"ק היא מרגישה לי סבבה.
    נערך לאחרונה על ידי Zurs; 13-11-2015 בשעה 20:29.

Junior Member
    טוב, אחרי העמקה בסופ"ש
    (אם מישהו מעוניין, האתרים 'billyscrashhelmets' ו'revzilla' מספקים הרבה מידע)
    החלטתי להוריד את ה-AGV Pista מהפרק בגלל שהיא יקרה מאד ורועש בה מאד.
    נשארתי עם 3 אופציות :
    ARAI RX7-GP, X-Lite 802R, Shoei NXR
    אמצא יום השבוע למדוד את השואי ואז נבחר ..

Member
    הפיסטה רועשת בגלל שאין אפשרות לסגור את פתחי האיורור.
    יש דגם כמעט זהה, כמו שרשמתי, corsa.
    ההבדל הוא שהקסדה אינה מקרבון בלבד, אבל יש לה אפשרות לסגור את הפתחי איורור, מעבר לזה היא זהה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tartaruga צפיה בהודעה
    הפיסטה רועשת בגלל שאין אפשרות לסגור את פתחי האיורור.
    יש דגם כמעט זהה, כמו שרשמתי, corsa.
    ההבדל הוא שהקסדה אינה מקרבון בלבד, אבל יש לה אפשרות לסגור את הפתחי איורור, מעבר לזה היא זהה.
    גם ה-Corsa קיבלה ציונים רעים מבחינת רעש (2 כוכבים בbillyscrashhelmets, ובהרבה ביקורות של קונים)
    מעבר לזה אצטרך להקריב למענה עוד כמה אדומים לעומת שאר הקסדות, ואני לא רואה סיבה ממשית לעשות את זה

Member
    ראיתי את הביקורת בbilly, אבל למען האמת היא הרבה יותר שקטה מהrf1100 שיש לי לכן נשמע לי די מוזר.
    אני הייתי בברצלונה והתלבטתי בין ה802r קארבון לקורסה, בסוף בגלל הצביעה הלכתי על הקורסה. מבסוט עד הגג.

בנוגע להתלבטות שלך, השואי היא לא קסדת סופר ספורט, אז אני לא יכול להשוות אותה לשנים האחרות. עתידה לצאת לשואי (או שכבר יצאה) מחליפה לspirit 2.
    בין האראי לxlite, הייתי הולך על האראי. שמעתי עליה רק דברים טובים, מבין השלושה שציינת הייתי הולך עליה.
    על הxlite פגשתי כמה שהיו מרוצים וכמה שלא. אחד ממש ציין אותה לרעה מבחינת הבלאי המהיר של הריפודים והפתחי איורור שאבדו צבע.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tartaruga צפיה בהודעה
    ראיתי את הביקורת בbilly, אבל למען האמת היא הרבה יותר שקטה מהrf1100 שיש לי לכן נשמע לי די מוזר.
    אני הייתי בברצלונה והתלבטתי בין ה802r קארבון לקורסה, בסוף בגלל הצביעה הלכתי על הקורסה. מבסוט עד הגג.

בנוגע להתלבטות שלך, השואי היא לא קסדת סופר ספורט, אז אני לא יכול להשוות אותה לשנים האחרות. עתידה לצאת לשואי (או שכבר יצאה) מחליפה לspirit 2.
    בין האראי לxlite, הייתי הולך על האראי. שמעתי עליה רק דברים טובים, מבין השלושה שציינת הייתי הולך עליה.
    על הxlite פגשתי כמה שהיו מרוצים וכמה שלא. אחד ממש ציין אותה לרעה מבחינת הבלאי המהיר של הריפודים והפתחי איורור שאבדו צבע.
    תודה רשמתי לעצמי

Senior Member הסמל האישי של Yigal
    אתה יכול ללכת על הnxr , כי אין באמת מסלול בישראל ... והיא תהיה לך נוחה ביום יום , היא גם מוגדרת כקסדה ספורטיבית לאלו שרוצים פעם ב' להגיע למסלול (במדינות מתוקנות)